Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán egy slampos magyar lakos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Foglaljuk össze, mit tudunk! Azt tudjuk, Vágó úr, mennyi az idő. (Gálvölgyi János a Van benne valami műveltségi vetélkedő paródiájában Scsscsiipesiné logopédussal)
Mi az óra állásán kívül azt is tudjuk Orbán Viktorról,
– hogy nem tud kezet csókolni
– hogy nem tud öltözködni
– hogy nem csípi a nőket, a diplomáciában sem
Ahogyan a miniszterelnök kézcsókol, nem kézcsókol úgy senki. Két marokra fogja a hölgy kezét, heves mozdulattal a szájához rántja, aztán egy hangos cuppantás. Nem ritkák a szerelmetes tekintetek sem.
Angela Merkel neki „csak egy hölgy”. Amikor találkoztak, bizalmaskodó muksóként kapta a szájához a német kancellár kezét – úgy, mint Dodó a kocsmában a hatodik feles közben a pultos kisasszonyét. Illiberális magyar csóközön. Amikor Ewa Kopacz lengyel miniszterelnöknek akart virágcsokrot adni – nem volt. Hátra kellett futnia érte. Gáz. Akkor minek a sok gorilla körülötte? Orbán áldozata volt Gondoleezza Rice – ez nagyon tetszett, látni kellett az akkori amerikai külügyminiszter gúnyos mosolyát. Hillary Clinton is kapott a kézre smaciból.  Az Egyesült Államok nemzeti ünnepe alkalmából tartott fogadáson Eleni Kounalakis amerikai nagykövetnek adott egy cuppantóst, ábrándos tekintettel.
Esete Sonia Gandhival pedig több mint kínos volt. Az indiai kormányfő azonnal elhúzta a kezét megmarkoló Orbántól. Ő nem tudta (miért nem?), hogy Indiában a nők és férfiak, ha nincs köztük családi kapcsolat, szinte soha nem érintik meg egymást. Gandhi kulturáltan, az utolsó pillanatban rántotta el a kezét O. V. szájától. Elmaradt a zavaró vezércsók.
A diplomáciában nincs kézcsók. Nem nők, hanem politikusok, emberek találkoznak egymással. Ő majd megmutatja, hogy kézcsókban is jobban teljesít. Áh! Bárdolatlanságban mindenképp. Elhiszem, hogy elhiszi, ilyenkor udvarias, úri ember.
Pedig egy rakat szerencsétlenség lesz belőle. Lehajolni, ahogy illenék a kézcsókhoz? Ugyan, neki? Azt már nem. Kétkezes lerohanással támad, a nők menekülni sem tudnak.
Orbán Viktor politikus. Ember is meg férfi is. Falsra sikeredett kézcsókjaiból jut elnököknek, parlamenti képviselőknek, de nem riad vissza attól sem, hogy kicsi lánynak csókoljon kezet. Ha belegondolok, nem tudom, ez otrombább, vagy az, amikor az ő kezét nyalogatják a hívei.
Aztán az ölelés. Egy-két külföldi haverral ölelkezett:  a szerb Vucsiccsal vagy a levitézlett, köztörvényes bűnöző Berlusconival. Vannak szimpátiák, barátságok a diplomáciában is. Emberibb, mint a rideg protokoll. A kínos mosolyoknál, a merev ábrázatnál mindenképp. Vannak, akik lazábbra hangolják a találkozásokat, ez sokkal jobb, mint parasztnak lenni. Sok-sok kép bizonyítja, hogy Obama, Bush, Hollande vagy a világbajnok német focikapusOliver Kahn…, barátként köszönti Angela Merkelt. Simán belefér egy-egy puszi, ölelés a politikus hölgynek/úrnak. Emberibb, élettelibb egy-egy kedves gesztus, humor, jó ízű nevetés.
Értem én, Orbán Viktor miért nem tartozik közéjük. Miért áll gyakran egyedül, tétován közös üléseken, miért nem közeledik felé egyetlen politikus – nő sem. Sok mindent elárul személyiségéről, jelleméről, akár munkájáról is. Orbán keveset ért a kulturált nyugatból. Gentlemanként akar viselkedni, de faragatlan ember marad.
Az öltözködését nem ragoznám, tele vele a sajtó, a Facebook – a visegrádi találkozón készült képpel. A kormányfőnek nem lógó, sittes gatyában, kinőtt, elnyűtt zakóban kellene megjelennie hivatalos találkozókon, rendezvényeken. Nem érdekli. Azért vonul be zsebre vágott kézzel az Európai Parlament üléseire; köszönti a vendégeit. A háza közeli Szancsó Panzastadion köpködőjében ehhez szokott.
A hanyag eleganciától is nagyon távol van a magyar miniszterelnök. Sajnos, ő egy slampos magyar lakos.
Kár. Értünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.