Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Irány a VB!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük rögtön nemzetünk vezetőjének egyik mai nyilatkozatával, ahol is a Hír TV egyik riporterének a Stop Soros törvénnyel kapcsolatban volt mondanivalója Európa megmentőjének..

– Mi lesz a Stop Sorossal miniszterelnök úr, elfogadják holnap?
– Van hozzá többség, tehát elfogadjuk.
– Nem várják meg a Velencei Bizottság állásfoglalását?
– Van hozzá többség, tehát elfogadjuk.

Ezt a pökhendi, nekünk kétharmadunk van, így azt teszünk amit csak akarunk felfogás nem elég, hogy irritáló, de mellé még borzasztóan kártékony is. Orbán ugyanis a valóságban is pontosan azt tehet, amit csak akar. Már nem léteznek korlátok, ami közé szorulva kénytelen lenne dönteni. Orbán semmiben sem különbözik egy diktatúra vezetőjétől, aki magát felhatalmazottnak érezve eldönti egy ország sorsát. A legszomorúbb már csak az, hogy úgy tűnik, erre sokadszorra is igény van idehaza.

Emellé jött még a nap másik agyhalott híre. A Parlament elé ugyanis benyújtották azt az adócsomagot, mely tartalmazza, hogy bevándorlási különadót kell fizetniük a bevándorlást segítő szervezeteknek. Noha pontos lista még nincs, szinte biztosak lehetünk abban, hogy minden, a kormány által Soros szervezetnek titulált civil csoportosulás áldozatává fog válni ennek az új tervezetnek. A Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesyt Internacional és még sorolhatnám. Ez a sokadik olyan intézkedés a kormány részéről, mely ellehetetleníti a hazai civil szervezetek működését. Az pedig, hogy eddig még csak benyújtották az új adócsomagot, csak a formalitás része, ugyanis nincs az az isten, hogy azt ne szavazza meg a kormánytöbbség.

Az MTA a mai napon kiadott egy közleményt, melyben megpróbálta elmagyarázni, hogy a magyar nyelv a finnugor nyelvcsaládhoz tartozik ugyan, de ez nem egyenlő azzal, hogy mi magunk finnugor eredetűek lennénk. Ugyanis a nyelvcsalád nem egyenlő egy nép genetikájával. Érdemes ezt akkor helyretenni, amikor állami vezetők beszélnek sorra baromságokat. Kezdve Matolcsy pöttyös fenekétől, Kásler Miklós EMMI miniszter kijelentéséig, miszerint az Árpád ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek. Hogy eme közleménynek az apropót az szolgáltatott-e, hogy az állam jóformán a saját kezébe akarja venni az MTA finanszírozását, azt nem tudni.

A nap végén pedig érkezett egy bomba hír! Noha sokak szerint Georges Leekenst még ki sem rúgták a foci válogatott éléről, mégis a most megjelent MTI hír szerint egy új kapitánynak örülhet a magyar nemzet. Az új kapitány pedig nem más, mint Marco Rossi. Nos, ha a név hallatán nem sokaknak ugrana be, kiről is van szó, ne lepődjenek meg. Az olasz tréner ugyanis olyan hatalmas klubokat menedzselt korábban, mint a Scafatese vagy a Cavese. Ezek mellett 2012 és 2017 között a Budapest Honvéd vezetőedzője is volt, akikkel tavaly megnyerte a magyar bajnokságot. Mi mindenesetre sok sikert kívánunk Marco Rossinak.

Lássuk mai cikkeinket:

Kocsmai diplomácia, primitív hiszti, hírünk a nagyvilágban

Aki emberként ócska, az ócska nőként és férfiként is

Mutánsok és zombik kóborolnak Európa országainak utcáin

Lebutított tankönyvrendszer

Ez a sok „szorgalmasan dolgozó egyed” együtt sokkal erősebb a csúti csürhéjénél

Hányni is szabad

Hetedik ecloga

A nap kommentje pedig Lucáé:

Kicsit off: de a Rákosi korszakban fiatal történelem tanárnőnk azzal kezdte a gimiben az évet, hogy a tankönyv vacak, ő előadja nekünk az anyagot és mi megtanulunk jegyzetelni. Nem kért évszámokat, csak párat, de elmesélte mindig, hogy akkor mit írtak, festettek, építettek mi történt a világban.Nem feleltünk, hanem vitatkozunk, megbeszéltünk. Szerintem erre kellene menni az oktatásnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.