Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük az elmúlt éveket, Dénes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó éjszakát mindenkinek! A mai napon a Parlament elé került a Stop-Soros törvénymódosítás, valamint az Alaptörvény módosítása is. Noha a Stop-Soros törvényi szigorítása megtörtént, mégsem olyan mértékben, mint azt korábban sokan gondolták. Hogy ennek oka az-e, hogy a Néppárt ultimátumot adott a Fidesznek, az eddig még nem derült ki, bár gyanítható, hogy ez áll az ügy hátterében. Nem fogok nekiállni a törvényt elemezni, megtette ezt a kolléga korábban, melyet itt lehet átolvasni.

Az Alaptörvény módosítását is benyújtotta a kormány, mely több ponton is szigorításokat tartalmaz. Többek között: útmutatást adnak a bíróságoknak a jogértelmezéshez, a szomszédokra hivatkozva korlátozni lehet a gyülekezési jogot, illetve az állam jogi védelemben részesíti az otthont. Ezeket a pontokat csak kétharmaddal lehet megváltoztatni, így ezek vélhetően évekig, de akár évtizedekig is az Alaptörvény részei lehetnek.

Az Átlátszó adatigényléséből kiderült napközben az is, hogy a kormány mekkora pénzösszegből hergelte az embereket a választásokat megelőzően. Nem milliókról, hanem milliárdokról beszélünk, mely pontosan megmutatja, mekkora erőfölényben voltak a kormánypártok akkor, amikor a választások hajrájába érkeztünk. Ez év február 3-tól egészen a választás napjáig eltelt időszakban 7 milliárd! forintért szította a kormány a gyűlöletet. Tette ezt országos rádió és tv csatornákon, helyi újságok tucatjainak hasábjain, valamint az utcákon elhelyezett óriásplakátokon. A kormányszintű agymosás a nyugati határtól egészen a keleti határig elért, hogy minden településen megalapozza a kétharmados választási győzelmet.

Napközben az is kiderült, hogy Orbán Viktornak ismételten csak teljesen elmentek otthonról, ugyanis a valóság hajlításáról beszélt. Nem egy zárt intézet falai között, hanem több száz ember jelenlétében tette ezt, ami nem kis teljesítmény. A fent említett beszédet az Ericcson székházának avatóján mondta el, a pontos idézet pedig így hangzott:

Akkor járunk el helyesen, ha a saját észjárásunknak megfelelően, a magunk akarata szerint a valóságot is képesek vagyunk hajlítani. Politikusként ebben látom az innováció lényegét.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója, Gyuricza Csaba az MTI kérdésére elmondta szerinte milyen állapotban van hazai mezőgazdaság.

Jelenleg a magyar mezőgazdaságot a támogatások tartják életben, ami nélkül működésképtelen lenne.

Az, hogy a magyar mezőgazdaság már évek óta haldoklik nyílt titok, melyen az sem igazán segít, hogy politikusok és családjaik vásároltak fel több ezer hektár termőföldet, hogy aztán az agrártámogatás felvétele után parlagon hagyják ezeket a hatalmas földterületeket. A korrupció az elmúlt évek alatt teljesen tönkretett egy egykor virágzó ágazatot, mely ma már mindössze a GDP 3.8%-át termeli ki. Az a tendencia, mely szerint 1990 óta világszinten 70%-kal nőtt a mezőgazdasági kibocsátás, Magyarországon pedig ez idő alatt 30%-kal csökkent, sem sok jót vetít előre. Az, hogy mit tartogat a jövő, egyelőre kérdéses.

Voltak a mai napon is kisebb hírek, melyeket fontosnak érzek megemlíteni. Dúró Dórát – az egyetlen Jobbikos képviselőt, aki csatlakozott Toroczkai László platformjához – a Jobbik kirúgta. Ezentúl tehát Dúró Dóra nem tagja a Jobbik parlamenti frakciójának. Az, hogy mi lesz a politikusnő mandátumával, egy ma este 8-kor tartott rendkívüli ülésen derül ki. Kemény Dénes, a vízilabda történetének legjobb edzője a mai napon lemondott a pólószövetség vezetéséről. Az ok egyelőre még nem ismert. Köszönjük az elmúlt éveket, Dénes és sok sikert a továbbiakban!

Lássuk mai cikkeinket:

Szögesdrótba csomagolt agyú ostobaság

Verjük szét Európát

Körbe, körbe

Unió óvónéni

Ehhez egyszerűen nincs gyomrom

Már csak a civilek és bíróságok akadályozzák abban, hogy végérvényesen a segge alá gyűrje Magyarországot

Nincs már semmi

A nap kommentje pedig Istvánnéé:

Némelyik „mélymagyar” újságíróból (?) vagy inkább billentyűzet-koptatóból szinte ömlik a már-már (?) náci felsőbbségtudat. És van rá fogadókészség

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.