Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán mindenkit és mindent eltakarít maga mellől, aki vagy ami veszélybe sodorhatja hatalmát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Történ ugyan ma pár apróság, azonban úgy döntöttem, a ma esti jó éjt sok kisebb hír kielemzése helyett egyetlen egy hírről fog szólni, mégpedig Orbán Viktorról. Pontosabban arról, hogy mi volt az, amit a miniszterek elnöke művelt Nagykovácsiban, ahol az Index szerette volna őt elkapni egy kérdés erejéig. Az, hogy Orbán továbbra sem hajlandó interjút adni senki olyannak, aki nem borul le előtte, mint a valaha élt legnagyobb, legcsodálatosabb, le-leg-leg miniszterelnök előtt, nem meglepetés. Sem az Index, sem a HVG nem képes évek óta elkapni országunk egyik legfontosabb politikusát egy, vagy akár több kérdés erejéig. Nem tudják, mert Orbán úgy döntött, nem engedi.

Az Indexet legutoljára 2007-ben érte az a megtiszteltetés, hogy interjút készíthetett Felcsút urával. Ezután azonban úgy döntött, hogy nem hajlandó nyilatkozni az ország egyik legolvasottabb híroldalának, mert véleménye szerint kiforgatják az ő szavait és valótlanságokat állítanak róla. Ez az, amit manapság fake news-nak szokás hívni és ez az, amit a kormány hű seggnyalói nap nap után mondanak olyan újságok és weblapok riportereinek, akiknek kérdéseitől félnek. Félnek, mert tudják, hogy fel fognak olyan kérdéseket is tenni, amit a kormánymédia gerinc nélküli csúszómászói nem fognak. Félnek, mert az igazsággal elég nehéz vitatkozni, főleg akkor, ha Orbán Viktor nem mondja meg nekik, hogy mégis hogyan védjék meg magukat, mit mondjanak.

Nem mondja ezt meg Orbán, mert ő maga sem tudja ennek ellenszerét. Mondogatja persze, hogy az ország 3 harmada mögötte áll, ő pedig minden egyes magyar állampolgárt képvisel, de azt ő is pontosan tudja, hogy ez egy hatalmas hazugság. Tudja, máskülönben miért menekülne a kérdések elől? Miért vetetné körül magát megszámlálhatatlan napszemüveges kopasszal? Miért hordana golyóálló mellényt még egy iskolai látogatás során is, ha nem félne?

Orbán Viktor retteg. Retteg a valóságtól és attól, hogy valaki megkérdőjelezi a hatalmát. A kormányában sorra olyan figurákkal veszi körül magát, akik nála jóval butábbak, ezzel is erősítve saját hatalmát. Lázár Jánosra többé nem volt szükség, veszélyt jelentett. Orbán mindenkit és mindent eltakarít maga mellől, aki vagy ami – úgy érzi – veszélybe sodorhatja hatalmát. Újságírók, értelmiségiek – nem azok, akik a Fidesz táborát erősítik és magukat értelmiségieknek vallják, messze nem azok -, írók, költők és művészek. Ők mindannyian a hatalom ellenségei. Azonban egy ideje már nem csak Alföldi és nem csak Esterházy az ellenség, hanem a magyar emberek, néha a saját választói is a szemében az ellenséget jelentik.

Orbán kiépített egy olyan hazug világot maga körül, melyben úgy gondolja, biztonságban érezheti magát. Úgy gondolja, az normális, hogy egy kastélyavatóra testőrök tucatjaival kell, hogy érkezzen. Nem Viktor, ez nem normális. Nem volt normális Hitler idejében és nem normális most sem. Félsz a saját népedtől, ezért óvodások gyűrűjébe menekülsz. Félsz a magyar dolgozóktól, ezért idősek otthonaiba kérsz bebocsájtást. Emberek helyett disznókkal beszélgetsz, mert ők nem kérdeznek vissza.

Mi lenne, ha az utca embere – nem statiszták, valóban az utca embere – kérdezhetne tőled? Mi lenne, ha az általad elvileg képviselt emberek tényleg megkapnák a lehetőséget arra, hogy véleményt formáljanak? Mi lenne, ha hazug nemzeti konzultációk helyett valós kérdésekre valós válaszokat adhatnának a magyarok? Ha annyira hiszel a saját zsenialitásodban, mégis, mitől tartasz? Lehet, hogy egy ápoló megkérdezné, mi történt a fizetésével? Vagy egy tanár, hogy mégis, mi lett a beígért, valós béremelésekkel?

Orbán Viktor egy szánalmas pojáca, aki lassan már a saját árnyékától is retteg. Fél a kérdésektől, mert nincs válasza immár kilencedik éve arra, hogy mi történik az országban. Magát körülvette szolgákkal, akik gerincüket otthon hagyva megtesznek mindent azért, hogy az Orbán által kialakított álomvilágon nehogy rés keletkezzen. Akkor ugyanis beszűrődnének a valóság sötét árnyai, a kórházi ágyakon fekvő, magukra hagyott idősek sikolyai. Az elégedetlen, az ország elhagyásán gondolkodó fiatalok tízezreinek segélykiáltásai. A magukra hagyott, kizsákmányolt és átvert fogyatékosok ezreinek fájó jajveszékelése.

Lássuk mai cikkeinket:

Habony, te voltál az?

A szar akkor is büdös, ha a jobbról és akkor is, ha a balról érkezik 

Ha nem migráns erőszakolta félholtra Mari nénit, akkor nem téma

A kormány egyeneslelkű és feltétlenül igazat mond

Két hazug keresztény

Máskor és máshol ezen sikítva lehetne röhögni. Itt és most a jeges veríték futkározik az ember hátán

A pohár eltörik

A nap kommentje pedig Mónikáé:

„Jóval elmúltál 30, de még otthon élsz …..?” Mégis hol éljek, ha nem itthon? A híd alatt? Meg még szüljek is, hogy aztán az afrikai kannibálok – ,akik „elárasszák” Európát – megegyék a gyerekemet vacsorára? Még mit nem! Elmebaj.