Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két hazug keresztény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az MSZP azt mondja, hogyha őt nem veszik be a liberális pártok maguk közé, akkor nincs tényleges alternatíva és az elmúlt két hónap egyik legfontosabb üzenete, a szocialista érzelmű sajtóból éppen az volt, hogy a liberalizmus  sehol a világon önmagában nem meghatározó erő. 

Nekünk, liberálisoknak az a feladatunk, szerintem, hogy azt tegyük világossá a választópolgárok előtt, hogy három opció van. Három lehetőség van. Lehet választani a Hornékat, az Antallékat, meg lehet választani bennünket, a liberálisokat. 

Ezt Orbán Viktor mondta az 1994-es választások előtt.

Nagyjából akkor gondolta így Orbán Viktor, amikor a Liberális Intenacionálé egyik alelnökévé választották. Sőt, abban az időben Kövér László is elszánt liberális volt, el is tudta mesélni, miért.

 

Nem az a baj, hogy ez a két jómadár akkor liberális volt, most meg már nem az. Az ember változik, bár az alapvető erkölcsi normái nem kellene, hogy változzanak. Az a baj, hogy ők akkor voltak liberálisok, amikor az kifizetődő volt, amikor a hatalom közelébe lehetett vele férkőzni. Aztán illiberálisok lettek, mert akkor az volt a megtérülő üzleti modell. Most pedig keresztény konzervatívoknak vallják magukat, mert úgy látják, azzal tudnak célt érni.

Nem az a baj, hogy liberálisból konzervatív lett egyik, vagy másik. Az a baj, hogy ahogy soha az életben nem voltak liberálisok, úgy most nem konzervatívok. Nincsenek elveik, csak céljaik. Még talán ezt is el tudnám fogadni, hogy ők nem akarnak semmi mást, csak hatalmat és pénzt, ennek érdekében bármire képesek. Ettől persze nem kevésbé vetném meg őket, mint most, de tudomásul venném. Azt azonban, hogy mindezt úgy teszik, hogy naponta köpik le mindazt, amit egykor hirdettek és naponta mocskolják azokat, akik – velük ellentétben – nem változtatják üzleti alapon az elveiket, sem megérteni, sem elfogadni nem vagyok hajlandó. Egyszerűen hazug gecik. Ez a véleményem. De mutatok még valamit.

Szintén talán halaszthatatlan dolog, hogy az átalakulási törvényre és a földtörvényre a pártvagyonokkal összefüggésben reagáljunk, mert amennyire mi ismerjük ezeket a törvénytervezeteket, azok olyan jogszabályi módosításokat tartalmaznak, ami ugye a kezelői jogból átmennek tulajdonosi jogosultságba bizonyos ingatlanok. Ami ugye azt jelenti, hogy az alapvetően, mintegy másod-, harmadrendű kérdésként kezelve ugyan, de meg fogja szilárdítani a párt, és nem tudom milyen hivatalos tömegszervezeteknek a vagyonát. Tehát jogilag egy biztosabb pozícióba fogja őket helyezni, kedvezőtlenebb tárgyalási feltételeink lesznek a földtörvény és átalakulási törvény elfogadása után, mint most vannak.

Ezt is Orbán Viktor mondta. Nem most, hanem akkor, amikor még nem állt érdekében az, hogy a pártok kezelői jogból tulajdonba kapják például a pártszékházakat.

 

A történet végét ismerjük. Az átalakulási törvény átment a parlamenten, Orbánék az MDF-el nagy egyetértésben eladták a nekik kiutalt székházat és azzal a lendülettel el is tüntették a befolyó pénzt. Orbán apuka bányája, Ezüsthajó KFT, Kaya Ibrahim, Josip Tot és társaik. Emlékszünk erre? Ott nyüzsgött mindenki, Kövér László testvérétől Simicska Lajoson keresztül az Orbán családig. És nem sokkal később ki volt halálosan megsértve, amikor ezt számon merték kérni rajta? Bizony, Orbán Viktor.

Tehát lett nekünk egy miniszterelnökünk, aki egész életében gond nélkül tagadta le tegnapi önmagát, ha az érdekei úgy kívánták. És van egy Kövér Lászlónk (jó, tudom, én se kértem és ma sem kérem egyiküket sem), aki szintén liberálisból lett az, ami most. Mindkettőjük fő jellemzője, hogy szemrebbenés nélkül, gátlástalanul hazudnak, úgy mocskolják a liberális gondolkodású embereket, hogy maguk is annak vallották magukat, úgy gyalázzák és kommunistázzák a politikai ellenfeleiket, hogy az egész pereputtyuk hasznot húzott az előző rendszerből. Tehát a tulajdon szüleiket köpik szemen. Márpedig aki erre képes, az bármire képes. Ahogy ezt ők be is bizonyítják minden egyes napon.