Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Valóban kevés országban fordulhat olyan elő, hogy egy miniszterelnök óvodás gyermekeket használjon a saját kampányához

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor reggel ismét elmondta monológját az ország sorsa kapcsán a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Orbán szerint Soros továbbra is azon dolgozik, hogy ártson a magyar embereknek, teszi ezt úgy, hogy a HRW szervezeten keresztül megpróbálja befolyásolni az európai politikát. Orbán ezzel csak azt bizonyítja, hogy elmebaja továbbra is elhatalmasodni látszik józan ítélőképessége felett.

Soros György arra akarja használni a pénzét, hogy különböző szervezeteken keresztül (…) befolyásolja az európai politikát, ráadásul úgy, hogy az a magyaroknak rossz legyen. Ez egy kártékony ember.

Ebből mi fog megmaradni Mari néninek és Józsi bácsinak? Igen, eltalálták. Soros György egy kártékony ember, aki a magyaroknak rosszat akar! Kész, ennyit fognak megjegyezni az egészből, noha fogalmuk sincs arról ki is az a Soros György és mégis mit akar. Viktorunk azt is bejelentette, hogy olyan szinten növekszik a hazai gazdaság – köszönjük EU – hogy nagyon. De olyan nagyon, hogy a nyugdíjasok ismét emelést, valamint prémiumot kapnak. Kit érdekel, hogy a fiatalok többsége elhagyja az országot, így nem marad aki kitermelné a jövőbeni nyugdíjakat. Most van pénz, most kell osztogatni. Orbán megígérte, így szavához hűen érkeznek majd a Bözsi-utalványok. Hogy ennek mi az ára? Kit érdekel?

Orbán kitért arra az incidensre is, amikor is még a választási hajrában ellátogatott egy dadi óvodába, hogy ott kiélje politikai pedofíliáját. Gyerekekkel kampányolt, ami ugye igencsak törvénytelen. Ő azonban úgy hitte, ő maga a törvény, így azt tesz, amit csak akar. Nem így történt, de legalábbis megbüntette érte a választási bizottság. Ez Viktorunkat olyannyira felháborította, hogy azóta is időnként felhozza és azon értetlenkedik, hogy mégis mi a baj azzal, ha ő gyermekeket használ fel politikai haszonszerzés céljából. Ezt tette most is.

a kampányban volt egy vita, „megbírságoltak, ennyit a magyar demokrácia állapotáról, kevés országban fordulhat elő ilyesmi”.

Igen, valóban kevés országban fordulhat olyan elő, hogy egy miniszterelnök óvodás gyermekeket használjon a saját kampányához! Keleten mondjuk nem annyira ritka, ahol a diktatúrák időszakát éljük.

A Világgazdaság című lap napközben lehozott egy cikket, melyből kiderül, milyen mértékben gazdagszik egy bizonyos felső réteg Magyarországon. Ezeket a férfiakat és nőket szokás NER lovagoknak nevezni. Ők azok, akik szinte kizárólag politikai kapcsolataik révén tették rá kezüket szinte mérhetetlen vagyonokra 2010-óta. Több milliárd forintról van szó, melyet egy, igen kevés embert a soraiban tudó csoport – konkrétan 700 körüli emberről van szó – birtokol. Matolcsyk és Rogánok, Mészárosok és Habonyok azok, akik ennek a rendszernek köszönhetik vagyonuk nagy részét. Több száz, talán ezer olyan ember is lehet idehaza, aki a kedvező politikai környezetnek hála, legalább 300 000 000 forint vagyonnal rendelkezik.

Voltak persze nagyszerű hírek a mai napon a halandó magyar emberek számára is. Ugyanis nem csak a NER lovagok örülhetnek annak, hogy Szijjártó Péter Oroszországból hazatelefonált az MTI stábjának, miszerint sikerült megállapodniuk a Gazprommal a Magyarországra irányuló gázszállítások jövő évi mennyiségéről és áráról. Hogy ennek mi a valós ára, azt persze nem közölte Szijjártó, viszont azt is tudni lehet, hogy a paksi bővítés a megfelelő ütemben halad. Csodálatos hírek ezek, talán még egy újabb rezsicsökkentés is elképzelhető! Hát nem nagyszerű?

Voltak persze kisebb hírek is a nap folyamán. Török Márk – a leválthatatlan szegedi HÖK elnök – az Alkotmánybírósághoz fordult, mert továbbra is elnök szeretne maradni. Noha elvileg csak 4 évig lenne betölthető ezen poszt, Török Márknak az idei a 14. éve a HÖK-ben. Igaz ugyan, hogy már az egyetem 12 dékánja is távozásra szólította fel, ez őt kissé sem zavarja. Ő maradni akar és kész. Továbbá jutott a mai napra is egy LMP fegyelmi bizottsági ítélet, mely szerint Kassai Dánielt – aki Kunhalmi Ágnes javára lépett vissza – 5 évre eltiltották attól, hogy a párt színeiben elinduljon bármiféle választáson. A pártért dolgozhatok, de az embereket nem képviselhetem – mondta a hvg.hu-nak Kassai. Azt hiszem ez szépen összefoglalja az egész történetet.

Kora este Fucsovis Márton olyat vitt véghez, amire magyar teniszező 34 éve nem volt képes. A genfi ATP torna döntőjébe jutott, ami óriási bravúr a 26 éves teniszezőtől. Írországban pedig ezekben a percekben is folyik a népszavazás arról, hogy legálissá tegyék-e az abortuszt az országban. A kérdésre, mely évtizedek óta megosztja a szigetország lakóit, végre választ kaphatunk egyszer s mindenkorra.

Na de lássuk mai cikkeinket:

Itt a határvidéken, Barbáriában

Fel kell kötni a gatyát. Európa szétverése terén van még munka bőven

Nincs abban semmi keresztényi, pláne demokratikus, ahogy az Orbán-kormány egy ország jövőjét szántja fel és hinti be sóval

A nap legfontosabb híre

A hívei háttal a menetiránynak ültettéka hatalom lovára szegényt és azóta rükvercben vizionál

Most menjetek vissza legelni

Köntösök

A nap kommentje pedig Ottóé:

Az EMBER ott a kereszten .. nézi mindezt értetlen … Mária orszàgànak népe … hogyan lehet ehhez képe

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.