Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs abban semmi keresztényi, pláne demokratikus, ahogy az Orbán-kormány egy ország jövőjét szántja fel és hinti be sóval

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország kormánya újonnan a kereszténydemokráciát kívánja meghonosítani kicsiny hazánkban. Orbán Viktornak ez a rögeszméje támadt, így a seggnyalói – értsd kormánytagok és miniszterek – mindent megtesznek azért, hogy Viktorka álma megvalósuljon. A hazai egyházakhoz több száz milliárd forintos értékben ömlik az adófizetők pénze, amiért az exellenciás urak egymást lökdösve tartják markukat. Az alamizsna azonban nem ingyen jár, azért tenni is kell. A papok a szószékekről isten igéje helyett Orbán Viktor igéjét hirdetik. A Fideszt dicsőítik, híveiket pedig a párt melletti szavazásra buzdítják.

A Fidesz tisztában van azzal, hogy az egyházak behódoltatásával szavazók millióinak agyát moshatják át, így nem voltak restek a mi pénzünkből megvásárolni ezt a teljes országot lefedő, minden faluba eljutó agymosást. Az egyházak nagy többsége nagy örömmel hódolt be a hatalomnak, de voltak olyanok, akiknek többet ért a becsület, mintsem hogy eladják magukat egy politikai célért. Ezen egyházak egyike volt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, melynek vezetője az az Iványi Gábor, aki egykor Orbán Viktor egyik lányát, valamint fiát keresztelte meg.

Az Iványi által vezetett MET 2011-ben vált a rendszer áldozatává, amikor a Fidesz-KDNP megszüntette – több mint száz felekezettel egyetemben – annak egyházi státuszát. Ez a döntés az akkor már több iskolát, hajléktalanszállót és idősotthont is fenntartó egyházat tönkretette. Több milliárd forinttól esett el Iványi egyháza úgy, hogy a törvényben előírtaknak tökéletesen megfelelnek. A hatalom által előírt szabályoknak azonban nem, így az elhallgattatásuk mellett döntöttek. A kormányt nem érdekli sem a nehéz helyzetben lévő gyermekek, sem az idősek, vagy a hajléktalanok sorsa. A kormányt egy dolog érdekli, a hatalom minden áron való megtartása.

Aki nem hódol be, azt a sárba tiporják és tönkreteszik. Teljesen mindegy, hogy ennek hány emberélet az ára. Orbán Viktor diktátorokhoz hasonlóan csakis azt tartja szem előtt, ami az ő személyes érdekeit szolgálja. És hogy mi volt Iványi Gábor bűne, amivel Orbán Viktor haragját kivívta? Az, hogy ő valóban segíteni szeretne az embereknek, felekezettől, bőrszíntől és nemi identitástól függetlenül. Iványiék egyháza ugyanúgy megpróbál segíteni az iráni menekültön, mint ahogy megpróbál segíteni a Budapest aluljáróiban élő hajléktalanokon, vagy az utcára került családokon. Számuka nem az a fontos, hogy ki honnan érkezett, hanem, hogy mi az, amit tenni tudnak érte.

A MET nem olyan templomok felújítására költött milliárdokat, amiket az egyház dísznek tart és hetente 2×2 órára vannak nyitva, hanem az emberek valós megsegítésére. Pokrócokra, meleg ételre, téli kabátra vagy épp cipőkre. A MET nem a szószékről, az emberek arcába hazudó papokkal töltötte fel felekezetét, hanem az emberek megsegítésére felesküdött önkéntesekkel és papokkal. Iványi egyházában a hazugság, a kapzsiság és a hatalom iránti vágy nem erény, ellentétben a legtöbb hazai egyházzal, mely a hatalom seggnyalója.

Nem számít, hogy az Alkotmánybíróság mellett több külföldi szervezet is kimondta, hogy a MET-et jogsértő módon fosztották meg egyházi státuszuktól és kárpótlást érdemelnek, semmi nem történt. Iványi egyháza megfelel az összes törvényi feltételnek, mégsem kaphat egy vasat sem az egyszázalékos felajánlásokból. Hogy miért nem? Mert csak. A keresztény nemzeti kormány így döntött és kész. Noha az egyház éves költségvetése 4 milliárd forint körül mozog, ebből az állam szinte semmit nem biztosít. Még úgy sem, hogy legalább 3 milliárd forinttal tartozik feléjük.

De Orbán Viktor a törvény idehaza, így ha ő úgy dönt, hogy a MET-nek nem jár egy forint sem, akkor nem jár. Márpedig nagyon úgy tűnik, hogy ő így döntött. Miközben a hazai egyházak határon innen és túl több száz milliárdot kapnak értelmetlen templomfelújításokra, addig az ország egyik utolsó, még valóban az emberek megsegítéséért küzdő egyházát ellehetetleníti a kormány. Az a kormány, mely magát kereszténydemokratának titulálja. Nincs abban semmi keresztényi, pláne demokratikus, ahogy az Orbán-kormány egy ország jövőjét szántja fel és hinti be sóval.

A Biblia alapvető tanításai között szerepel a menekültek támogatása, a szegények problémáinak megértése, az igazságosság a törvénykezésben. Nekünk ezzel szemben azt kellene hirdetnünk, hogy van valaki, Orbán Viktor, aki új világrendet épít: ha nem harácsolsz, ha nem tudsz gyanús körülmények között meggazdagodni, akkor annyit is érsz. Mi ezt nem vagyunk hajlandók hirdetni… A Bibliában nincs benne, hogyan lehet elvtelen kompromisszumokat kötni, és arra sem kapunk bátorítást, hogy megalkuvók legyünk. Az egyház nem hagyományőrző klub, kötelessége reagálni a napjainkban tapasztalható jelenségekre. (Iványi Gábor a Népszavának)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.