Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ennyire aljasok nem lehettek. Ja, de

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok mindenkinek ebben a konstans háborútól üvöltő jelenben! Ma egész nap szerda volt, de valamiért engem a hétfő érzése nyomasztott folyamatosan. Nem nekem való sem az ünneplés, sem a hosszú hétvége, mert fejreáll az időérzékem és úgy marad.

Ami Brüsszelben történt a korrupt, önkényeskedő országok vonatkozásában, arról már ejtettünk ma keresetlen szavakat, arról viszont a legfőbb ideje megemlékezni, hogy Szijjártó nevű hősöm a toporzékolásban mindeközben Marrákesben forgatta az ő illiberális szemeit és magyarázott. Európa kézzel és villával táplálkozó fele valamint az afrikai országok vezetői aláírták azt az egyezményt, amelynek célja az Afrikából Európába tartó migrációs folyamat megfékezése. Mint pár napja tudjuk, Magyarország kormánya egyedüliként vétózta meg ennek a dokumentumnak az elfogadását, és sokakban azt a nyilvánvaló érzést erősítette ezzel, hogy a magyar külpolitikát Moszkvából diktálják, az EU nemzetközi tekintélyének aláásása dallamára. Nos, Péter csatár elfutott Marokkóig, hogy a helyszínről telefonálhasson az MTI-nek és kifejthesse az oly ismerős dallamokat: hát persze, hogy megint egy „szélsőségesen bevándorláspárti” nyilatkozatról van szó, amelynek elfogadásában a magyar kormány nem tud részt venni. Én ezzel szemben készséggel elfogadom, hogy a Magyarországon kívüli világban is vannak kretének, debilek és idióták, de azzal már tele van a hegymászó bakancsom is, hogy állandó jelleggel ezt a műsort kell nézni: mindenki más vadbarom, csak a Fideszhez tartozás hordoz még némi normalitást ebben a maga alá fosni készülő világban.

Nagyon fontos, ismételjük át: tehát Szijjártóék vétója trollkodása miatt a hosszú ideje előkészített megállapodásnak csak egy súlytalan verzióját lehetett elfogadni, amelyből ki kellett húzni, hogy az EU milyen konkrét vállalásokat tesz az illegális bevándorlás mérséklése érdekében. Szijjártóék annak ellenére megszopatták Európát, hogy a megállapodás részét képezik különféle segélyprogramok, az embercsempészek elleni rendőri együttműködések, és egy olyan program is, amelyen keresztül pénzt kapnak a hazatérésre azok a Líbiában várakozó emberek, akik lemondanak arról, hogy illegálisan Európába hajózzanak. És akkor van pofája minden külügyminiszterek szégyenének azt vernyogni, hogy ez egy szélsőségesen bevándorláspárti nyilatkozat, amelyik ahelyett, hogy a migrációs folyamat megállításával foglalkozna, a migráció további „inspirálására” helyezi a hangsúlyt, új migrációs csatornák kiépítését tűzi ki célul; hogy teljesen ellentétes Magyarország és Európa érdekeivel, és mi ebben nem leszünk cinkostársak.

Elmentek ti a büdös picsába, Szijjártó! Egyszerűen elképesztő, hogy harmadik éve ezt toljátok: mindenben keresztbe feküsztök, mindennel és mindennek az ellenkezőjével vitatkoztok, húzzátok a pofátokat, amikor pedig valamilyen megoldás születik, akkor utolsó pillanatban, sunyi módon hátba szúrjátok a szövetségeseiteket. És azt hazudjátok, hogy a magyarok többsége erre adott felhatalmazást. Szögezzük le sokadszorra is: ti nem a megoldásban, hanem a káoszban vagytok érdekeltek, nektek nem a migráció megállítása, hanem a háborús állapotok fenntartása áll érdeketekben. Iskolapéldája ez is annak az undorító politikai blöff-sorozatnak, amivel nyolc éve szórakoztattok. Ennyire aljasok nem lehettek. Ja, de.

Pedig arról még nem is szóltam, hogy miközben minden megszólalásotokkal ostorozzátok Brüsszelt és pattogtok, mint kecskeszar a deszkán, hogy a Sorossal cimboráló gazok a ti hatalmatokra törnek és azt akarják, hogy Magyarország ne lehessen magyar ország és ne lophassatok annyit, hogy azt ajtót se tudjátok becsukni, most azt várjátok Brüsszeltől, hogy állítsa már meg Ausztriát az Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók nem Ausztriában élő gyerekei után járó családi pótlék ügyében. Elfogadhatatlan a magyar kormány szerint, hogy a juttatásokat annak az országnak az árszínvonalához igazítsák, amelyben az Ausztriában dolgozó munkavállaló gyermeke él, úgyhogy követeljük, elvárjuk, egyben felszólítjuk az európai intézményeket, hogy szerezzenek érvényt. Most akkor Brüsszel ne álljon meg, mi? Most akkor Ausztria már nem a barátunk, mi? Köpni kell. És akkor is köpni kellene, ha nem lenne vitatható ez a döntés (mert szerintem az).

Ehhez képest már kit érdekel, hogy a Fidesznek papírja van arról, hogy csalt a választáson? Hogy emberek úgy mentek szavazni, hogy büszkén mesélték el a szavazókörben: nekik megmondták, hogy kire kell szavazni és hogy fizetséget is kapnak érte. Mennyire nevetséges egyáltalán szóvá tenni, hogy egy választókerületben sérült a választás tisztasága, vagyis az önkéntes részvétel, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi rendelkezései, amikor úgysincs semminek semmi következménye.

Legalábbis ezzel próbálta bagatellizálni a csalást Patyi Nagyonsajnálomminiszterelnökúr András, az NVB elnöke, miután kiderült, hogy a Kúria eddig négy helyen rendelt el újraszámlálást (fontos, hogy több beadványról még nem döntöttek). Vagyis ha ebben a négy körzetben nincs annyi szavazólap, ami elegendő lenne a mandátumok számának megváltozásához, akkor le van fosva, hogy csaltak. Végül is…

Mindennek fényében az utolsó dolog, ami zavar, hogy cirkuszigazgató illuzionista és bűvész lehet az új kulturális államtitkár, hogy Toroczkai László Európa védelmezőjének tartja magát, vagy hogy Orbánnak ki lesz a jobbkeze. A lényeg, hogy a Jobbik kordont bont május 8-án, mi pedig pihenjünk meg, mert holnap is lesz nap.

Ma ezt sikerült tető alá hozni véleményformálásilag:

Már te sem tudod e hun-szittya magyar földön merre húzzál?

Agyon kell verni a büdös libsiket, vagy elég megrugdosni és leköpni őket?

Csak tenni ne kelljen semmit

Két migráns egy taxisra támadt Csehországban

A fejhangon óbégatás ideje most kezdődik

Irtsd a libsit, ne siránkozz

A költő

A nap kommentje Évától, biztosan nincs egyedül ezzel az életérzéssel:

Az én nevemben ne pofázzon ez a tolvaj senki!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.