Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak tenni ne kelljen semmit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na mégegyszer. Tegnap átküldött nekem valaki egy hangfelvételt, egy április 12-i adásról készült. Azért nem írom, hogy rádióadás, mert talán régimódi vagyok (vagy túlságosan a jövőben élő idealista), de nekem a rádiózásról más fogalmaim vannak. Egy betelefonáló informatikus elmondta azt, amit négy nappal korábban megírtam itt, ebbe a blogba bele, hogy ugyanis miképpen intézte el az állampárt a választásokat egy nem is túlságosan bonyolult számítógépes csalássorozattal. Azt is mondta az informatikus, hogy 960 000 szavazattal több jelent meg az állampártnál, mint amennyi a valóságban volt, amire a telefonba beszélő rádiós azt válaszolta, hogy az csak 2 (kettő) százalék, az nem befolyásolhatta az eredményt.

Kétszer is visszatekertem, jól értem-e a kimondott számokat – jól értettem. A rádiós nevét azért nem írom le, és a rádióst azért nem teszem idézőjelbe, mert valamikor a kollégám volt a Magyar Rádióban, és őt igen jónak tartottam, ma is kedvelem, olykor beszélünk is, éppen ezért baromira nem értem, miért mondta azt a 960 000-ről, hogy az csak 2 (kettő) százalék, és a betelefonáló miért nem szólt, hogy az nem annyira 2 (kettő) százalék, mint inkább 12 (tizenkettő), amivel nem a kétharmad lett volna elveszítve, hanem az egész választás, aminek a következményéről már írtam elég sokat. Azt mondta még az informatikus (miután nem javította ki a rádióst), hogy most folyik a „visszaszinkronizálás”, azaz a meghamisított eredmények összehangolása az újragyártott dokumentumok által (photoshoppal elég sokmindent meg lehet csinálni).

Namármost. Nem értem az én hajdani kollégámat, miért nyomta le minden kérdésével a betelefonálót, miért próbálta bagatellizálni az informatikus bődületes – és abszolút reális – információit. Valamint azt sem értem, hogy miután értesült arról, hogy abban a pillanatban is többezer ember dolgozik ezen a bizonyos „visszaszinkronizáláson”, miért nem rohant szét a szélrózsa minden irányába, hogy fellármázza azokat az embereket, akikről ő pontosan olyan jól tudja, mint én, hogy fellármázandók, mert képesek tenni valamit azon teendők közül, amiket ilyenkor tenni kell.

Ezenkívül nem értem, miért kell az egyik tévéadó ugyancsak betelefonálós műsorában az ifjú telefonos „riporternek” azt mondogatni, hogy az a csalás elég kevéssé valószínűsíthető, amiről az ország beszél, hagyjuk már ezt.

Ha ez így megy tovább, néhány nap múlva az egészből szemkilövetés lesz. Az úgynevezett „ellenzéki” médiumok nyálas, szétkenő segédletével. Néhány hét múlva meg már az is úgy fogja tudni, hogy ez volt minden idők legtisztább választása, akinek konkrét adatai voltak az állampárt aljasságáról.

Gusztusos kis hely ez a Magyarország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.