Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami gusztustalan, az a Fidesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kora reggel a kormány migránsozó, sorosozó propaganda csatornájába, a TV2-be meghívták a Jobbik szóvivőjét. A Mokka műsorvezetőjét, Istenes Lászlót leginkább a Jobbik kudarca érdekelte volna, azonban a párt szóvivője, Jakab Péter valami egészen másról szeretett volna diskurzust folytatni. Ez a tény a Mokka műsorvezetőjét olyan váratlanul érte, hogy képtelen volt bármi érdemit reagálni, mindössze a Hír TV nevének ismételgetése jutott eszébe. Jakab Pétert ez nem zavarta meg és csodálatosan kiosztotta a TV2-t mint a kormány szócsövét és eljuttatta mondanivalóját azokhoz is, akik mindössze erről a csatornáról tájékozódnak nap mint nap.

Szó volt Orbán Viktorról és a Fidesz választási csalásáról és arról is, hogy másfél év alatt egyetlen alkalommal sem adtak lehetőséget a Jobbiknak arra, hogy kifejtsék véleményüket az ellenük felhozott álhírekkel kapcsolatban. Szó volt a miniszterelnök március 15-i fenyegetéséről valamint viszonyáról Rákosi Mátyással. Jakab Péter szerint ugyanis Orbán Viktor korunk Rákosi Mátyása. Mit ne mondjak, vannak hasonlóságok, az egyszer biztos. A beszélgetést ezen a linken lehet elérni.

A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása vagy vallási hovatartozása miatt. Ma Magyarországon a Fidesz jelenti a garanciát arra, hogy a hazai zsidóság békében és biztonságban élhet hazánkban. – Fidesz

Ehhez nem lehet mit hozzátenni, sem elvenni. Ami gusztustalan, az a Fidesz.

Volt aztán még ma egy Szijjártó Péterünk is, aki Luxemburgban akkora baromságot nyilatkozott, hogy annak minden betűjével csak vitatkozni lehet. Nem elég ugyanis, hogy a fél világ tudja, micsoda médiapropaganda és vidéken elültetett rettegés kellett ahhoz, hogy a Fidesz ismét kétharmaddal nyerjen, ezt a párt és annak funckionáriusai továbbra is tagadják. Ennek volt nagyszerű példája Szijjártó Péter a mai napon, aki a következőt volt képes nyilatkozni a vasárnapi választásokkal kapcsolatban:

ha nálunk is olyan lenne a választási rendszer, mint Nagy-Britanniában vagy Franciaországban, akkor nem kétharmados többségünk lenne a parlamentben, hanem 85 százalékos

Ettől a 85%-tól már a négyharmados győzelem sincs messze. Úgy látszik, a teljes kormány egy olyan álomvilágban él, amiből elég nehezen tudnak felébredni. Ezen pedig a mostani választási győzelem nem hogy nem segített, hanem csak rontott. A saját maguk fényezése mellett valahogy megfeledkeznek arról a pár tízezer emberről, akik Budapesten, Pécsen, vagy épp Szegeden gyűltek össze, hogy elmondják véleményüket a Fidesz „elsöprő” győzelméről.

Miközben a DK tegnap 40 körzetben is megtámadta a választás eredményét, addig a mai napon a Jobbik támadta meg a Fidesz miskolci győzelmét. Ott ugyanis mindössze 127 szavazattal győzött a Fidesz jelöltje, a Jobbikos Jakab Péter előtt. Tehát most, több mint egy héttel a választások után sincsenek végleges eredmények, ugyanis az ellenzék több körzet eredményét is megtámadta, mivel bizonyíték van arra, hogy hibák és visszaélések történtek, többségében az ellenzéki jelöltekkel szemben, a kormánypártok javára.

Azoknak pedig, akik szerint a választásokon biztosan nem történt semmiféle csalás – így annak eredménye véglegesnek tekinthető -, a következő videót és annak mondandóját ajánlanám.

Végezetül pedig, szintén még a választáshoz kapcsolódóan, a valasztasirendszer.hu kiszámolta, mit is jelentett a Fidesz számára a más országokban nem létező, úgynevezett győzteskompenzáció. Vagyis olyan szavazatok beszámolása egy párt javára, amely szavazatokat nem arra a pártra adták le. A honlap elemzőinek számításai szerint a Fidesz 1.129.782 szavazattal 7 mandátumot szerzett úgy, hogy ezeket a szavazatokat az ellenzék jelöltjeire adták le a választópolgárok. Hogy ez mégis mennyire fair? Semennyire, jól gondolják.

Mai cikkeink:

Nem fogom azt mondani, hogy semmi értelme

Néhány ezer szélsóliberális elmebeteg agymenései

Amit nem kiharcolunk, hanem szépen csomagolva, nemzetiszín szalaggal átkötve megkapunk, arról mindig kiderül, hogy nem belga csoki, csak a szokásos magyar szar

A körültekintő óvatosságról

Aki azt hitte, hogy Orbán és rendszere legyőzhető 

A fotelforradalmárok „ellenzéki” összefogása és ereje

Kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra. Ilyen a világon nincs

Tűz van

A nap kommentje pedig Etelé:

Emlékeztek még erre a mondásra: „Ami a tied, az az enyém is! De ami az enyém, ahhoz semmi közöd!” Ez a 2/3-ad!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.