Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki azt hitte, hogy Orbán és rendszere legyőzhető

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elég sok szó esik mostanában arról (mert mi másról essék szó egy héttel a választás után), hogy akiket kétharmaddal beletapostak a földbe, azoknak innentől kezdve joguk van kussolni. Annál is inkább, mert a választás szabályos volt, az ufó- és konteóhívő, a csalást kiáltó, a sebeiket nyalogató, dilettáns, inkompetens ellenzéki pártok pedig nem képesek fölfogni a nyilvánvalót.

Magasról nem érdekelnek az ellenzéki pártok, viszont a jól végzett munka eredményétől eufóriába esett fideszes potentátok melldöngetései közepette nem ártana néhány dolgot pontosan és világosan látni. Azoknak is, akik nem egy némely cikkünk alá okádják oda ellentmondást nem tűrően, hogy miután a Fidesz győzelméhez nem férhet kétség, tényleg csak hallgatni van jogunk.

Valószínűleg az alább látható és hallható Kim Lane Scheppele professzor, a Woodrow Wilson Közügyek és Nemzetközi Ügyek Iskola és a Princeton Egyetem szociológusa is Soros katonája és ezzel minden el is van intézve a Fidesz szerint, de a helyzet ennél azért egy árnyalattal súlyosabb és bonyolultabb.

A legtragikusabb benne az, hogy a professzor már hetekkel ezelőtt is világosan elmondta a miheztartás: aki abban reménykedik, hogy itt bármi lehet, vagyis hogy Orbán leváltható, az vágyálmodik és nem ismeri a szabályokat. Persze utólag már tökmindegy, de amikor az elsöprő, földcsuszamlásszerű többségről óbégat a kormánypárt, akkor ezt tessék figyelembe venni, és ennek fényében érvelgetni azzal, hogy máshol is ilyen a választási rendszer, hogy a 20, 30, 48 százalék egyenlő a kétharmaddal, és miért többség a kisebbség.

Aki még nem látta, annak kötelező az alábbi szűk 10 perces magyarázat az orbánista választási rendszer megértéséhez:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.