Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra. Ilyen a világon nincs

Nem sok gusztustalanabb dolgot fogunk ma olvasni (majd holnap) annál, amit a miniszterelnökség (változatlanul kicsivel írandó) ma közlemény formájában kiokádott magából és eljuttatott az MTI-hez. Majdnem annyira visszataszító, mint a Jobbik színeiben Európában hont védő, visszahívott, de visszajönni nem akaró Morvai Szemkilövetőző Krisztina erkölcsi világítótorony és fideszes megmondóemberré avanzsált hisztérika tetszőleges megszólalása. Pont annyira tudatot repesztő, arcot pirító gyalázat.

Így szól a dörgedelem (via MTI, kiemelések tőlem):

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján a Miniszterelnökség kegyelettel emlékezik a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra.

Erkölcsi kötelesség az emlékezés, a mártírok és az embermentő hősök szellemének ébren tartása, példaként állítása a jövő nemzedéke elé.

Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Fontos szerepet játszik ebben az oktatás, amelyhez jelentős forrásanyagot nyújt a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség által kidolgozott oktatási irányelv.

Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását. 

Fontos ez napjainkban, amikor az Európát fenyegető vallási türelmetlenség, amely a felelőtlen brüsszeli uniós bevándorlási politika egyenes következménye, soha nem látott erőszakos méreteket ölt a kontinens nyugati felében.

Az aggasztóan erősödő antiszemita megnyilvánulásokkal szemben csak egyetlen út létezik: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez. A “politikailag korrektnek hazudott” beszédet pedig, amely “bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat“, fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal.  Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.

A Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, “hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni”.

Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja; ima az áldozatokért, az embermentő hősökért.

Amit első olvasásra gondoltam, az olyannyira nem tűrte a nyomdafestéket, hogy elszámoltam 2022-ig, ameddig a szalonképes szavakat megtaláltam erre a büdöstalpú, tudathasadt, képmutató óbégatásra. Ahol az évek óta tartó, világbajnoki szintre fejlesztett közpénz-uszításnak, a viszkető tenyerű taknyon-véren csúszás el nem ítélésének, a fizikai erőszaktól számtalanszor el nem határolódásnak és a választási kampányban egyenesen cigányozássá és elégtétellel fenyegetéssé fajult néphülyítésnek a nagymesterei a sebek begyógyításáról, békéről, türelemről és építkezésről csacsognak, ott tulajdonképpen kár minden pusztába kiáltott szóért.

Elfogadást, toleranciát és embermentő hősöket emlegetni ugyanabban a gondolati egységben, amiben leköpik és elítélik a (politikai) korrektséget, újabb hegycsúcsa a kétharmados cinizmusnak. Tényleg közel állok hozzá, hogy kinyomtatom, berámázom és kiteszem a falra ezt a közleményt. Lázár és a többiek! Ilyen nincs, b*sszátok meg.

Európa legbiztonságosabb országában, ahol a nemzet egyik felét legszívesebben holnap kitagadnák a nemzetből, ahol listázzák a kormány ellenségeit, ahol a pártközpontból kiadott jelszavak alapján karaktergyilkolják a rezsim útjában állókat, ahol rommá hülyített emberek egymást jelentgetik fel, hívnak egymásra rendőrt és nem kérnek az arab számokból, ott senkinek nem kell semmitől tartania. Hát valóban nem.

Kivéve a sötétebb bőrű embereket, a megfázás ellen fejkendőt hordó asszonyokat, a migránsnak kinéző ismeretleneket, a közmunka után lopni fáradt cigányokat, a nyomorultakról gondoskodó civileket, az elmebeteg liberálisokat, az Orbánt és rendszerét nevén nevező újságírókat. Soroljam még? Nem sorolom.

Ebben az országban tényleg senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné. Feltéve, hogy fehérbőrű, keresztény és a Fideszre húzta be mindkét X-et. Esetleg. Csak nehogy kiderüljön a fenenagy türelem, szolidaritás és tolerancia gyakorlása közben, hogy még ez sem elég.

A problémákkal való őszinte és felelős szembenézésről pedig csak ennyit: elmúltnyolcév, bezzegGyurcsány, Soros, Brüsszel, ENSZ, migránsok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS