Szeptember 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem fogom azt mondani, hogy semmi értelme

Boldogságos hétfő reggelt! Igen, elvileg lehet ilyet mondani, bár a hétfő reggelnek és a boldogságnak akkor sem lenne semmi köze egymáshoz, ha nem itt élnénk, ahol. Annyi kártékony okosságot és megmondást, amennyit a szombati tüntetésről olvastam, talán még soha, de nem bánom, tolják nyugodtan, akik ezt fontosnak érzik. Mondják el újra és újra, hogy miért faszság az egész, miért nincs semmi értelme már most, miért haszonleső idióták a felszólalók és az a pár arc, aki egy hét alatt ennyi embert képes volt mozgósítani, miért vadbaromságok a követeléseik, miért nem ért senki semmit az egészből, miért nem lehet elérni úgyse semmit. Nincs is jobb az előre siránkozásnál, az már máskor is sokat segített. Az mindig sokat segít. Amikor előre elsiratjuk magunkat, vagy utólag okoskodunk és fröcsögünk, hogy nem így kellett volna, másképp kellene és mindenkinek a jóédesanyja.

Nem azt állítom, hogy az az ellenzék, amelyikkel most próbálják összemosni a megmozdulást (a sorosozást most hagyjuk, ezt a feladatot a kormány bolhacirkuszozó Rogánantaljai ellátják) alkalmas lenne bármire is azon kívül, hogy kinyírják egymást éppen a szemünk láttára. Ha ez az ellenzék bármire képes lett volna, akkor most nem az lenne a téma, hogy ki kivel van az LMP-ben és ki ütött vissza először, hogy ha esetleg nem Toroczkai lesz a Jobbik elnöke, akkor vajon a néppártosodás milyen irányba halad tovább, ha nem Karácsony Gergely lett volna az MSZP miniszterelnök-jelöltje, akkor 300 ezer helyett hány szavazatot bukott volna a Fidesz egykori váltópártja, hogy ha Gyurcsánynak saját megkerülhetetlenségén kívül más célok is lebegnének a szeme előtt, akkor hol tartana az ellenzéki térfél. Ez már történelem.

Igen, én is azt gondolom, hogy ezektől az ellenzéki pártoktól sem egyenként, sem külön-külön nem érdemes sokat várni, pláne azt nem, hogy fogjanak össze, mert különben mindmeghalunk. Megvolt rá a lehetőségük, de elkúrták. Azt hiszem, hogy azok az emberek, akik szombaton utcára vonultak, pontosan tudják, hogy már csak magukra számíthatnak. Biztos vagyok benne, hogy ők sem gondolják komolyan, hogy az Orbán-rezsim akár egyetlen pillanatra is megfontolja az esetleges konszolidációt, és azok emberszámba vételét, akik nem rájuk szavaztak, akik az egész törvénytelen NER-jüket tagadják. Ha a NER belülről lebontható lenne, akkor az már bekövetkezett volna legkésőbb április 8-án. Innen már csak két lehetőség van, vagy talán három, de mivel nem vagyok az erőszak híve, ezért én baromira nem bánom, hogy szombat este nem állt lángokban a város. Aki ilyesmit várt ettől a tüntetéstől, az felelőtlen és ostoba. Szóval vagy az van, hogy a bábellenzék beül a parlamentbe átveszi azt a néhány mandátumát és asszisztál tovább ahhoz, amihez eddig is, vagy kivonul a picsába és bojkottálja az egész illegitim rendszert. Ettől teljesen függetlenül viszont szerintem semmi jóra nem vezet az, hogy a fotelben terpeszkedve elégedetlenkedjünk és megmondjuk, hogy már megint miért nem lesz semmi értelme semminek. Mert jövő héten kevesebben lesznek és aztán elfáradnak, mert eddig is mindig elfáradtak.

Ha ezt tesszük, akkor pontosan a Fidesz érdekei szerint járunk el. Mert nekik az egyedüli esélyük arra, hogy kitöltsék az újabb négy évüket. Ha az emberek elfáradnak, hazamennek, beletörődnek. És bár reggeli tudnám folytatni ezt az eszmefuttatást, felhívnám a figyelmet a Rogán Bűnöző Antal tegnapi bőnyálú sorosozásának egy elsikkadt aspektusára. Ami túlmutat azon, hogy 100 ezer ember utcára vonulása szerintük politikai bolhacirkusz. Ez pedig így szól:

… határozott fellépésre lehet szükség a közösségi oldalak felhasználóinak védelmében is. (MTI)

Ez márpedig egy igen súlyos kijelentés, bele sem merek gondolni, hogy mi mindent takarhat az, hogy már megint meg akarnak védeni valakiket. És mivel mostanra bőven kiderült, hogy a Fidesz egyetlen igazi ellensége az internet, amit sajnos még mindig nem tudott legyőzni, már most borsólevesek futkároznak a hátamon attól a gondolattól, hogy mire készülhetnek az elvtársak és hogyan fognak megvédeni bennünket a valóságtól.

Ha már érintettem a témát, akkor még egy szó erejéig essen szó az LMP-ről és arról a mindenkire nézve méltatlan, fizikai atrocitásokkal tarkított harci állapotokról, amelyek a pártot uralják. A Sallai R. Benedek és Hadházy Ákos közötti, az előbbi szerint meg nem történt bántalmazás sztorija mellett terítékre került Detti közpénzből létrehozott ruhatára, százezres fodrászszámlái, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlés is. Én nem bánom, tényleg verjék szét egymást, ahogy akarják, teregessék a nyilvánosságban a szennyest, nekem tényleg az az érzésem, hogy akarnának se tudnának jobban a Fidesz alá muzsikálni. Igen, tudom, senkinek semmi köze nem volt a Fidesz kétharmadához, pláne az LMP-nek nem, de hogy ezek több évnyi politizálás után sem tanultak semmit a Fidesz profizmusából (hogy tudniillik soha a büdös életben nem szapuljuk egymást a nyilvánosságban, bevédjük egymás korrupt seggét, senkit nem hagyunk az út szélén és nem hagyunk támadási felületet politikai ellenségeinknek), az hihetetlen. Lehet, hogy Schiffer szépreményű politikai projektje végérvényesen megfeneklett? Nem tudom, de tényleg borzasztó látni ezt az ellenzéki térfelet.

És még mielőtt belecsapnánk a hétbe, tegyük ide, hogy a beteg rezsim beteg elmebaját semmi nem jelzi jobban, mint hogy Schmidt Mária lapjának undorító listázása már a kormányhoz kurva közel álló Professzorok Batthyány Köre számára is kínos. Vagy legalábbis:

Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől – általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is – megijednek.

Alantas bizony ez az egész úgy, ahogy van, de legalább Pécsen is elég sokan tüntettek vasárnap. És nem fogom azt mondani, hogy semmi értelme, 2000 ember az semmit nem jelent. De, sokat jelent! Úgyhogy minden jót, eredményes hetet, jövünk vissza!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS