Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy elcsalt választás után?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A választások után immár 2 nappal tovább folytatódnak a lemondások, az ellenzéken belüli nézeteltérések és harcok. Ezt azonban szeretném meghagyni számukra, ugyanis ezek a hírek mostmár nem osztanak és nem is szoroznak. Oldják meg a saját párton belüli problémáikat.

A napnak két nagyon fontos fejleménye van, én ezekkel szeretnék leginkább foglalkozni. Az, ami a választások estéjén este 7 és 11 óra között történt a mai napig rejtély. Az NVI nem hozta nyilvánosságra a választások részadatait, ugyanis arra hivatkoztak, hogy több helyen még nem zárult le a szavazás. Nos, átfutottam a választási törvény erre vonatkozó részét és ilyet az nem állít! Tehát az, amit az NVI művelt a választási adatok visszatartása volt, mely alkotmányellenes. Ezt állítja Tóth Zoltán választási szakértő is, aki Kálmán Olgával osztotta meg véleményét a vasárnapi választások kapcsán. Tanulságos beszélgetés, érdemes megnézni.

A nap folyamán tucatnyi bejelentés érkezett több fórumon is arra vonatkozóan, hogy minimum gyanús eseményekre lettek figyelmesek a választók országhatáron belül és azon kívül. Voltak, akik nem kaptak borítékot, amibe szavazólapjaikat kellett volna elhelyezniük, de voltak olyanok is, akinek azt mondták, ne zárják le borítékukat. Igaz, hogy ez nem szabályellenes, a törvény annyit ír elő, hogy a szavazólaphoz borítékot kell ugyan adni, de a szavazó dönthet úgy, hogy nem teszi bele a szavazólapot. Ez lényegében csak a szavazatszámlálók életét könnyíti meg, így nem kell kirángatni a borítékból a papírokat. Sokkal súlyosabb dolog az, hogy több tucat körzetben tűntek el az ellenzékre leadott szavazatok, vagy kerültek át kamu pártok nevei mellé. Mégis hogyan?

A feltételezések szerint nem csak egy, vagy két helyen nyúlhattak bele a választásokba, hanem több lépcsőben, sokszor, előre kitervelten tették azt. Az, ami a részvételi számokkal történt – a fél hetes adatok után, este hétkor lecsökkent ez a szám – soha korábban még nem fordult elő a magyar köztársaság 28 éves történetében. Minden egyes korábbi választáson emelkedő tendenciát mutatott a részvételi arány. Kivéve idén, amikor egészen fél hétig rekord részvételre volt kilátás. Ezt követően azonban nem hogy rekord részvétel nem lett, hanem a korábbi számok lecsökkentek. Logikátlan és teljes mértékben érthetetlen. Az ellenzéki pártok többsége választási csalást sejt a háttérben, így az illetékes hatóságokhoz fordultak, hogy megvizsgálhassák az adatokat. Több párt újraszámlálást, vagy épp új választások kiírását követeli. Igen ám, de ezt pont attól az intézménytől szeretnék kérni, akik nagy valószínűséggel egy esetleges választási csalásban részt vettek. Az NVI rendszere a választás napján este 7 órakor bedöglött, amelynek csak egy lebutított verziója érhető el azóta is.

Az MSZP ki szerette volna kérni a választási adatokat, hogy betekintést nyerjenek a körzetenkénti jegyzőkönyvekbe, ezek azonban a mai napig nem elérhetőek. Pálffy Ilona tájékoztatás szerint ugyanis az informatikai rendszert csak a hétvégére tudják helyrehozni. Ez tehát azt jelenti, hogy jelen pillanatban nem érhető el a 11 000 helyi választási bizottság által készített jegyzőkönyv közül 1 db sem. Tehát azt akarja elhitetni velünk Pálffy Ilona, hogy majd egy hétbe fog telni, mire képesek lesznek kijavítani egy informatikai problémát? Arról nem beszélve, hogy egy dolog, ha a honlap nem működik megfelelően és más dolog az adatbázis. Kit tetszenek hülyének nézni, kedves Ilona? Ki fogja elhinni önöknek, hogy nem pontosan ennyi időre van szükségük ahhoz, hogy úgy kozmetikázzák az online adatokat, hogy azok alátámasszák a korábban kiadott NVI adatokat? Minimum 100 000 választó – de ez a szám inkább több száz ezer lehet – szavazata hiányzik a rendszerből. Olyan szavazatok ezek, melyek eldönthetnek egy szavazást. Hol vannak ezek a szavazatok?

A 24.hu-nak nyilatkozó, nagy rendszerekkel dolgozó informatikai szakértő szerint az egy hetes helyreállítási idő olyan hosszú, hogy az valószínűsíti, az adatokkal történt valamilyen probléma (nem koherensek, vagy adatvesztés történt). A szakértő szerint az összes többi hibalehetőség órák, esetleg 1-2 nap alatt kiküszöbölhető lenne.

Emellett a nap másik fontos híre, hogy egy tüntetés szerveződik szombaton, 17:30-kor a az Operához. Mindenkit várnak, akinek elege van a NER rendszer országrablásából és válaszokat akar kapni az igencsak kérdéses választási eredmények mikéntjére. Aki nem szeretné elfogadni, hogy az Orbán-kormány újabb négy évet kapott és egy esetleges választási csalást lát a győzelem hátterében, az ne maradjon otthon, hanem csatlakozzon a tömeghez! Ez egy olyan szalmaszál, mely talán az utolsó. Terjesszétek az igét, hogy minél több emberhez eljuthasson. Itt lehet megtekinteni a tüntetéssel kapcsolatos információkat.

Mai cikkeink:

Az ország egyik fele legyőzte az ország másik felét, a vezérkar pedig rongyosra csapdoshatja a térdét a röhögéstől a háború romjain

Nincs tökéletes bűntény

Ez lett Simicska atombombáiból

Magyarország továbbra is a hazám, de a kormánya nem az én kormányom. Az én nevemben ezek ne kormányozzanak

A sok hígagyú telesírja a netet az újraszámlálással, a csúti meg röhög a markába

Elegem van abból, hogy már megint megbeszéltünk valamit, és megint szarban lettem hagyva

Ha csak rajtuk múlott volna, a Fidesz-KDNP-nek nemhogy 2/3-a nincsen, de kiestek volna a parlamentből

Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul még úr sincs, csak önkény

Az életéért, a közösségéért mindenki maga felel, jó lenne ezt a felelősséget komolyan venni Tűnődés

A nap kommentje Tamástól:

Én egyetlen választáson vettem részt, mint számítógépes szakember. Mégpedig pont az elsőn, 1990-ben. Kijáró szervizmérnök voltam akkor. Mindkét fordulóra vihettem magammal egy ugyanolyan letesztelt számítógépet és modemet, amivel a szavazókörben is feldolgozták az előzetes adatokat. (A végleges adatok utólag, a beküldött urnák újabb átszámoláskor kerültek rögzítésre.) Fel sem merült bennem semmiféle kétely, hogy bármilyen felmerülő technikai problémát ne tudtam volna percek alatt megoldani. Pedig az huszonnyolc évvel ezelőtti technikai színvonalon történt, az akkori telefonvonalakon. Az ország messzi pontjain. (Távolabbra több benzinpénzt kaptam.) Megjegyzem, hogy az ilyenkor feldolgozandó adatok mennyisége elenyésző összehasonlítva mondjuk egy nagyobb áruház egy napi készletmozgásával! Ezért számomra elfogadhatatlan az az állítás, hogy egy mai technikai színvonalon levő számítástechnikai rendszerben olyan hiba merülhessen fel, amit csak hosszú órák megfeszített munkájával lehetséges elhárítani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.