Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul még úr sincs, csak önkény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Mentés

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Puff neki! Most kend ódzkodik a hazajöveteltől! Stratégiai szerződést emleget, meg Antikomintern Paktumot. A tata szerint valamit nagyon össze tetszik keverni. Kendnek mentsége van. A tisztessége. Mert a Józsi bácsi szerint az ember tévedhet. De ez nem ugyanaz, mint amit most tesznek velünk, hogy pénzért, hatalomért szándékosan lehazudják a csillagot is (Ja. Nem. A csillagot már a politikai elnyomórendszer váltás elején lehazudták) az égről.

Most tessék nagyon vigyázni, mert most olyasmiket írok, amiket én se tudok, csak hallottam. Gubancos is lehet a mondókám. Egy biztos. Mi féltjük kendet. A féltés aztán olyasmire sarkall, amit senki kedvéért meg nem tennék; a politikáról írok kendnek! De ez utóbbin nem fog csodálkozni tudván, hogy enyhén értelmi fogyatékos vagyok.

A kiindulásban még van egyetértés. A multi cégekkel kötött stratégiai megállapodás, mely szerint – sok, buta, de olcsó magyar munkaerőt ad nekik a kormány, amiért a „művelt nyugat” elnézi a nép sanyargatását. Ez tartalmában megfelel a tanácsköztársaság utáni antikommunista fehérterror lájtos kiadásának. Viszont a szóban forgó paktumot Hitler kezdeményezte, nem az antant. Másrészt, amikor Európa munkássága besokallt a Horthy csicskáktól, akkor szolidaritásból blokád alá vették Magyarországot. Most lenéznek, lecigányoznak és kiröhögnek bennünket jó esetben, de jellemzően inkább csak utálnak, ha véletlenül a szemük elé kerülünk.

És azt is mondják az öregek, hogy most minden gyorsabban történik. Például Magyarország régen ezer év alatt tudott 3 millió koldust kitermelni, most elég volt 28 év a 4 millió előállításához. A szellemi leépülés még ennél is gyorsabb. Gondoljon csak bele kend; mikor még kend korombeli volt Zágon környékén hány szegény ember maradt életben a saját erejéből. Se rezsicsökkentés, se Erzsébet utalvány nem volt. Most egy hónapig nem jön a kamion és a fél falu éhen hal. Már azok közül, akik nem fagytak meg addig. Soha ennyire úri önkénynek kiszolgáltatott nem volt még a magyarság. Ráadásul még úr sincs, csak önkény.

Na, igen. A biztonság. Kend tudta, a tata sejtette; jól jár kend, ha marad. A nyolcéves „szoftverben” már benne volt a kétharmad. Semmi kockázat. A tatámék szerint az „ellenzéki képviselők” részéről is biztonságosabb lenne, ha nem vennék át a mandátumukat, mert a sok rájuk száradt nyáltól úgy lemerevedik a kezük, hogy nem tudnak majd gombot nyomogatni.

Mielőtt bennem is lefagy a rendszer, elköszönök: Mirtill

Bütyökfalva, 2018. április 9.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.