Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most röhögsz, de tényleg ilyen lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivelhogy ez egy ilyen történelmi nap, mivel a kormány az így is pofátlanul túlárazott összeg sokszorosát sem sajnálta volna elégetni elkölteni arra, hogy biztosan félig belenyomorodjunk (ha már az olimpia-ügylet félig megfeneklett, és csak a töredékét sikerült lenyúlni annak, amit szerettek volna) kapaszkodjunk bele még egy pár sor erejéig a budapesti vizes vébé témájába.

Ha már Matolcsy famíliája exkluzívban tolja a pécsi sört, mert ki más; ha már Vajnáné Tímea összes cége és vállalkozása felvonul a helyszínen; ha már a Fidesz és Orbán Viktor sleppje húzta be egyébként is a legtöbb közbeszerzést, ha már a kedvenc udvari biztonsági cégükkel őriztetik a rendezvényt és ha már a legalábbis kétes, de legalább eltitkolni szándékozott technikai háttér önmagában többe került, mint az eredendő hazugság, miszerint 24, 5 milliárdból kihozzák az egészet.

Egyrészt tök jó, hogy már egyáltalán nem is ciki nekik beismerni: semmiféle gazdasági racionalitás nincs a 170 milliárdos pénzszórásban. Egyszerűen benyögik, hogy a gazdasági növekedés simán fedezi a bulit, nem kellett elvenni az egészségügyi fejlesztésektől vagy az éhező gyerekektől, kuss legyen, libsik, savanyú a szőlő, stb. Ha nem költenek el többet, mint amennyi a magyar gazdaság növekedése, akkor királyság. Hogy értelmetlen, felesleges, pazarló és soha meg nem térülő gigafaszságokra megy, az mindegy is. Dagadjon a honleányi, honfiúi kebel, mert ilyen sosem volt még erősbüszkebátorszép Magyarországon, az biztos is. Mondom én, ennyi elég:

 

Ehhez képest van az a kósza hír, hogy a megmagyarázhatatlanul hosszúra tervezett, potom 3,4 milliárd (=3400 x 1 millió) forintos költségvetésű megnyitó ünnepségről kibaszkodják az újságírók egy részét. A felét mindenképpen. Ezt pedig levél formájában hozták a szerkesztőségek tudomására a nagy napon, alig pár órával a beszabehu esemény előtt. Tegyük hozzá: történik mindez úgy, hogy egy héttel ezelőtt zárták le az akkreditált újságírók regisztrációjának procedúráját, akkor jelezniük kellett, hányan szeretnék végignézni, ergo tudósítani a grandiózus eseményről.

Namármost. Már azt is tudjuk közben, a drágajó szervezőbizottságnak hat nappal a megnyitó előtt eszébe jutott, hogy talán meg kellene hívni a közelmúlt bajnokait. Aztán egy nappal később lefújták a dolgot és levelet írtak a sportolóknak, hogy mégse kíváncsi rájuk a kutya se. (ITT kértünk elnézést tőlük.) Ezt köbreemelve azzal, hogy ovisokat és kisiskolásokat trombitálnak összefele, mert még az sem kizárt, hogy nem lesznek félig üresek a lelátók, fölöttébb meglepődtem volna, ha nem szívatják meg a médiát az utolsó percben.

Nem Vajnáné szájbakúrt fánkos kocsija nem fér be oda, ahol történnek az események, nem a Matolcsy família sörösládáinak nincs elég hely a kibontakozásra, nem a seggnyalók és VIP-meghívottaik foglalják indokolatlanul a helyet, hanem az a sajtó, amelyet még sajtónak lehet nevezni ebben a tetves kormány által terrorizált országban, és amely tudósítani szeretne a kurva sokba kerülő, példátlan eseményről.

Normálisabb helyeken bizonyára arra készültek, hogy egy fotóssal/operatőrrel és egy újságíróval hurcolkodnak a helyszínre, mert egy világbajnokságon talán ennyi belefér. Nem fér bele, úgyhogy el kell dönteni, hogy a képek vagy a szöveg. Nem nagy ügy ez sem, persze hogy nem az. Két hajrámagyarországhajrámagyarok típusú könnybe lábadt szemű ökölrázás között azért megzavarnám a hölgyeket, urakat.

Ha már nem fájt a kezük, a szívük meg még annyira sem, amikor ebbe a nemzeti ügybe beleálltak és annyi bőrt lenyúztak róla, amennyit nem szégyelltek, mi a francért baszkodják ki az újságírókat arról a megnyitóról, amibe annyi kurva közpénzt beleöltek, amit annyira túllihegtek, amire hejjdekurvabüszkéknek kellene lennünk? Nem az  cél, hogy ha már akarata ellenére fizetett érte, minél több polgárhoz eljusson ennek a nagyszerű, megismételhetetlen, orbitálisan frenetikus megnyitónak a híre? De.

Ha már fideszes feleségek, pereputtyok, baráti társaságok magánbizniszeinek fellendítésére használják ezt a soha nem volt még ilyen rendezvényt, ha már 5 éves óvodások szellemi szintjén toporzékolva nem hajlandóak meghallani a pofátlanul elszabadult harácsolással kapcsolatos jogos kritikákat, legalább csinálnának valamit úgy, hogy ne lehessen belekötni. De nem, ezt tuti, hogy szándékosan csinálják, mert az lehetetlen, hogy valakik ennyire nyilvánvalóan kretének legyenek.

Mondjuk, a nőket kvázi semmibe vevő, a nők elleni erőszakra felmentéseket találó színesbőrű tucatművész szerződtetése már az egyik legalja volt ennek az egész nagyon magyar történetnek, de nem az egyetlen, és félő, hogy pláne nem az utolsó. Nem azért, mert a geci nem orbánisták nem tudnak örülni semminek, irigyek és a haza ellenségei. Hanem mert bűn az, amit műveltek, amennyit széthordtak. Mert ez így nem nemzeti ügy, hanem hétköznapi rablógazemberség.

Ja, és a megnyitó? Az itt van a nyakunkon. Az a legkevesebb, majd belterjesen megtartják maguknak. Most röhögsz, de tényleg ilyen lesz (aki tud, röhögjön rajta szívből, mert az legalább fél egészség):

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.