Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ránézésre jó ötlet. Valójában a szokásos egetverő szemétség?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Két napja ilyenkor vasárnap volt, amikor is Borsa Miklós, a Bp2017 Nonprofit Kft. szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy már csak korlátozott számban kaphatók jegyek a budapesti és balatonfüredi 17. vizes világbajnokság eseményeire. Tele is fosta a hírrel az életünket a kormányposvány nemmédia. Ez amúgy tök jó, mert akkor ebből az következik, hogy eddig korlátlan számban álltak rendlkezésre ezek a jegyek. Logikus, bármit is jelentsen. Mindenesetre a szóvivő úr szerint az úszóesemények iránt igen nagy az érdeklődés, így van olyan nap, amikor már nemcsak az esti döntőkön, hanem a délelőtti selejtezőkön is garantált a teltház a 12,3 ezer személyes Duna Arénában.

Aztán tegnap meg hétfő volt, amikor is a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) névre hallgató nem Soros-ügynök, nem külföldről pénzelt, ellenben fideszes honleányok részvételével/asszisztálásával gründolt, a kormány csatlósaként működő álcivil szerveződés vezetője, bizonyos Király Nóra betrappolt a Migráns1-be elújságolni, hogy

toborzas

A kormány oldaláról származó hírre az ember akkor is felkapná a fejét, ha nem tudná, hogy tegnap óta újabb fincsiség derült ki: 30 milliárdos tételt próbált eltitkolni a szabadrablásban élen járó gyülekezet, így a vizes vébé alig 24,5 milliárdról indult költségvetése bruttóban már bőven 170 milliárd forint felett járhat. Orosz antenna, azeri szoftver, Seszták haverjai helyzetbe hozva azért, hogy a vébé wifijére csatlakozók profiljait elemezgessék. Nyugi, azért ők, mert ők értenek hozzá és mert Mészáros Lölö még nem ért az informatikához. Majd fog nemsokára, mire újra olimpiát rendezünk.

Viszont mi ez, hogy a gyerekeket és családokat is várják? Mert eddig kiket vártak kizárólag, akikre se a gyerekek, se a családok skatulya nem illik, hogy ezt így külön ki kell hangsúlyozni Király Nórának? Aki – csak hogy legyen világos a kép, mit jelent igazi civilnek lenni – a Fidesz politikusa. 2006-tól Budapest XI. kerületének önkormányzati képviselője, 2014 októbere óta alpolgármestere, extrában meg a Fiatal Családosok Klubja és a Mindennapok Női Szemmel egyesület alapítója.

Két eset lehetséges, még mielőtt valaki lerúgná a fejemet azért, mert nem örülök annak, hogy Király Nóra nemkormányseggnyaló civil óvódásokat-iskolásokat hurcol csoportosan az úszóvébére, mert megkérték őt, hogy segítsen. Egyrészt igen, ha vannak olyan gyerekek, akiket támogatnak abban, hogy eljussanak egy olyan világversenyre, amire egyébként nem lenne lehetőségük, pedig nagyon akarnának, az igazán nagyszerű dolog. Másrészt ha kormányzati nyomásgyarkorlásképpen, kötelező módon verbuválnak biodíszletet az n-szeresére drágult, minden idők legnagyobb magyar rendezvényére, akkor az mindennek a legalja.

Normális körülmények között, normális helyeken egyáltalán nem lenne ok a gyanakvásra. Ámde: ez az uszóvébés hisztéria – felmerülésének első percétől napjainkig – a dilettantizmusról, fejetlenségről, bizonytalanságról, kapkodásról, a napi tíz-százmilliós drágulásokról, illetve az eltitkolni szándékozott részletekről szólt. Ennek árnyékában, meg annak fényében, hogy a hivatalos kommunikáció szerint már csak nagyítóval lehet jegyeket venni az eseményre, mert a teltház garantált, mire ez a fennforgás?

Miért kell ezt a Ficsak nevű izét felkérni (mintha amúgy semmi közük nem lenne a kormányhoz), nyújtson már segítő jobbot, tűnjön úgy, hogy minden fillért megért, és a sokszorosát is megérte volna beleölni-ellopni a rendezési költségnek azért, hogy a lelátókon párás-könnyes szemű kisdiákok tapsoljanak?

Ez nem magától értetődő, hogy az érdeklődés minden előzetes várakozáson túltesz?

Nem az volt, hogy ez is akkora nagy nemzeti érdek, hogy nem csak sokan leszünk, de elegen is?

Ja, hogy Soros vicsorgása helyett lehetett volna a pénzt a rendezvény népszerűsítésére is fordítani és akkor most nem kellene nem kormánypártinak álcázott gittegyleteket csatasorba állítani, hogy mozgósítsák már a gyermekeket, családokat, pedagógusokat?

Persze az már önmagában is nevetséges, hogy minden idők leghatalmasabb magyar rendezvényére a kezdés előtt öt nappal – korlátozott számban ugyan – de még mindig lehet jegyeket kapni. Hatalmas sikertörténet! Érdemes lesz meg sem állni a kezdeti 24,5 milliárdhoz képest tízszeres túlárazásig, remélem ezt az sem akadályozza meg, hogy már régen vége van az egész bulinak.

Nem tudom, hogy egy 4-5-6 éves gyereknek mekkora élmény lehet végigszurkolni a szinkronúszás valamennyi elődöntőjét csak azért, hogy a Ficsak bebizonyítsa a kormánynak, nem hiábavaló a beléjük helyezett materiális bizalom. Azt viszont sejteni vélem, hogy itt megint nem a gyerekek érdekeinek mindenek fölé helyezésével van dolgunk, nem egy végiggondolt, értelmes koncepcióról beszélünk, amelynek titokban remélt finalitása, hogy hátha ott ül a lelátón a magyar úszósport egyik-másik tehetsége, a sportág leendő világbajnoka.

Nem, itt minden jel szerint eszközként használják ezeket a gyerekeket, akiket most az utolsó száz méteren, kapkodások közepette, idióta propagandába csomagolt körítés kíséretében toboroznak nézőközönségnek és szurkolótábornak a félig üres lelátókra. A ránézésre jó ötlet valójában megint egy irdatlan nagy szemétség: a látszat kedvéért, az egyáltalán nem tisztelt rendezőgárda alkalmatlanságának és kudarcának elrejtéséért nyomást gyakorolnak szülőkre, pedagógusokra. Aztán majd jönnek a győzelmi jelentések, hogy még túljelentkezés is volt, be sem fértek mind, akik akartak. Lám-lám, a meztelenseggű ország nem hiába költötte el a húszszorosát annak, amit normális országokban hasonló rendezvényekre, mert ugye hogy megérte? Roskadásig tele vannak a lelátók.

Csak nehogy a hatalmas sikeren felbuzdulva Orbán üresen kongó stadionjait is ugyanilyen alapon akarják majd feltölteni. Kötelezően választható családbarát programok keretében. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.