Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Unortodoxék nem okoztak csalódást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Ha elég éberen figyeltem, akkor meg kell állapítanom: ez itt a tavasz. Már nem csak a naptár, hanem a hőmérő és a közérzetem alapján is. Legelőször is – mert ez a legfontosabb – innen is boldog névnapot kívánok Németh Szilárdnak, valamint, defőleg az összes Szilárd nevű, de nem Németh Szilárd jellegű olvasónknak. Most láttam, hogy ez a jeles névnap van ma.

Ma van annak is a napja, hogy a kormány rendkívüli intézkedéseket jelentett be. Igaz, veszélyhelyzetnek nevezték el a dolgot – szerintem ezzel alaptalan pánikot keltve -, de azt gondolom, helyesen tették, hogy korlátozzák a határforgalmat és a tömegrendezvényeket. A fertőzés terjedésének lassításához ezek az intézkedések szükségesek – nyilván más intézkedések is szükségesek lennének, főként ami az egészségügyi intézményeket illeti – mert időt kell adni a tudósoknak, hogy megtalálják a vírus ellen hatékony védőoltást és a szövődmény leküzdésében hatásos gyógyszereket. Az intézkedések ellenére a vírus nem fog eltűnni, sokan megfertőződnek majd, megállítani biztosan nem lehet, de a terjedés lassítása nagyon fontos, úgyhogy most ez a dolgunk. A kormány, operatív törzs vagy mi a franc dolga meg az lenne, hogy gondolkodjanak. Akkor is, ha nehezükre esik.

Az egyetemeket bezárták, az alsóbb iskolákat, óvodákat és bölcsiket azonban nem. Van rá magyarázat: a vírus gyerekre veszélytelen. Ami a jelen tudásunk szerint valóban így van, de én még nem láttam olyan hivatalos adatot, miszerint a gyerekek el sem kapják. Úgy tudom, elkapják, ám nem vagy csak nagyon enyhén betegszenek meg. A kulcsmondat: ők is elkapják. Ha elkapják, terjesztik is. Egymás között, családban, bárhol. Ők nem lesznek betegek, de apu, anyu, nagyi, a pedagógus és az ő családja sem? Hmmm? Már megint trappolunk szembe a forgalommal, mert a környező országok (ahol legelőször a gyerekintézményeket zárták be) egytől egyig hülyék. Unortodoxék nem okoztak csalódást.

Még egy különleges magyar csoda, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Mutatom:

MTI/Kovács Tamás

 A tüdőgyulladást okozó új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében védőkesztyűben dolgozik egy pénztáros egy CBA Príma üzletben, a Corvin bevásárlóközpontban 2020. március 11-én. (MTI)

Az természetes, hogy csak a CBA üzletlánc verekedte be magát az MTI érdeklődésének homlokterébe. Van még egy fotó, amin valaki a húsvitrin üvegét takarítja, amit vírus nélkül is csinálnak remélhetőleg. Tehát az MTI reklámozza a CBA-t, semmi meglepő. Ámde. A pénztáros kesztyűben akadályozza meg a koronavírus terjedését. Én vagyok a hülye, ez nem is kétséges. Vállalom. De akkor sem értem, hogy az a pénztáros, aki felhúzza a gumikesztyűt és órákon keresztül ugyanazzal az egy kesztyűvel fogdossa végig az összes árucikket, mit akadályoz meg? Kesztyűvel nem lehet átvinni a vírust egyik tárgyról a másikra? A vírus elpusztul a kesztyűtől? Miért kell ilyen nyilvánvalóan hülyeségeket beszélni?

Haladjunk tovább.

SAJTÓKÖZLEMÉNY – Megelőző intézkedések a véradó eseményeken

Budapest, 2020. március 11. – A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket léptet életbe.

Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. február 05. után külföldön jártak. A kiszűrés a terület elhagyásának időpontjától kezdődik.
Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak nem léphetnek be a véradás területére sem. Kérjük a véradók megértését és együttműködését.

2020-03-11

Ez aztán igen! Csukott szemmel merem állítani, hogy több ember is azért kapja az Országos Vérellátó Központban a fizetését, hogy a sajtóközleményeket megírja. Mármint úgy írja meg (bár ez csak az én szerény feltételezésem), hogy ne ilyen büdöstahó, útszéli modorban jelenjen meg a véradók irányába a közlemény. Kizárja, nem léphetnek be. Beszarok. Értem és indokoltnak tartom ezt az intézkedést, de annak közlési módját még csak elfogadhatónak sem érzem. Mióta tesz szívességet az OVSZ a véradóknak? Honnan ez a kurvanagy arc? Egyáltalán, honnan ez az alpári modor? Nem lehet ezt az elvárható módon megfogalmazni? Segítek. Tisztelt véradók! A koronavírus miatt kialakult rendkívüli helyzetben kérjük azokat a véradóinkat, akik X időpontot követően külföldön jártak, Y ideig ne adjanak vért, ne látogassák a véradásra kijelölt területet, ezzel is segítve a vírus terjedése elleni küzdelmet. Az Y idő lejárta után szeretettel várjuk vissza valamennyi véradónkat, köszönjük az eddigi és az ezt követő segítségüket, önfeláldozásukat, mely nélkül sok életet veszítene az ország. Blablabla…

Azt hiszem, mára elég a vírushíradóból, mesélek mást. Tegnap levelet hozott a postás. Nem Orbán Viktor írt, hogy konzultáljunk már egyet (pedig epedve várom), hanem a bank küldte. Egy A4-es lap volt a borítékban. Az egyik oldalán ez áll: Postai átadási jegyzék. Telepített utalvány. 1 500 Ft. Semmi több. Ugyanennek a lapnak a másik oldalán egy fénymásolat. Ebből azt valószínűsítem, hogy két illetőnek már megpróbálták elutalni vagy kikézbesíteni az összeget (ez nem derül ki a keresztül-kasul firkált fénymásolatból), de egyikük sem ismerte a feladót, téves utalásként kezelték a dolgot, nem vették át az összeget. Oda van firkálva egy bankszámlaszám is, többször módosítva, amiből az tűnik valószínűnek, hogy a számlaszám utolsó néhány számjegyét cserélgetik, így próbálják megtalálni az összeg címzettjét. Most rám került a sor. Ezt idáig sem értem, mert ha postán adta fel valaki az összeget és az téves, logikusan vissza kellene neki utalni. Azt meg főlegpláne, de rohadtul nem értem, hogy a bank, amelyik elküldte nekem ezt a szart, miért nem írt mellé két sort, hogy mit akarnak, mi a tennivalóm, egyáltalán mi a francról van szó, miért nekem kell kilogikázni. Amit azonban nem csupán nem értek, de kimondottan rohadtul vérlázítónak tartok, hogy én most megkaptam a két előző próbálkozás szereplőinek nevét, pontos lakcímét és ha akarom, a bankszámlaszámukat is ki tudom sakkozni. Banktitok? Vagy simán csak visszaélés személyes adatokkal? És ha én befáradok a bankba és szólok, hogy nem az enyém a pénz, küldik tovább valakinek, immár az én nevemmel, pontos lakcímemmel és számlaszámommal kiegészítve? Sok hülyeséget láttam már ebben az országban, de ilyet még nem.

Szokásom szerint túlterjeszkedtem, de máris befogom. Szép álmokat, jó pihenést mindenkinek.

Mai cikkeink:

Ha a büdös propaganda gyártásának kényszere most is felülírja a józanságot

A hallgatás ára?

Meg kell támasztani Orbán Viktor hatalmát

Orbán naplója 2.

Vajon kinek lehet hinni?

Naggyá tenni a nyugati civilizációt

Zsivajgó pálmafán

Erőszak

754.

Az én mai kedvenc kommentjeim:

Magyar fajta például a magyar tarka szarvasmarha. Emberre, vagy emberek csoportjára, több okból sem mondunk ilyet. Az egyik ok, hogy hülyeség: a fajta az a faj alatti kategória, amit mesterséges szelekcióval (tenyésztés, nemesítés) hoztak létre az emberek.
A másik ok, hogy én például sértőnek érzem, inkább magyar emberként határozom meg magamat.
Azt azért elismerem, hogy ez volt a legkisebb baj a beszéddel, a migránsozás mindenek felett sokkal súlyosabb. (Réka)

Ha az ellenzéki képviselőket kitilthatják a parlamentből akár fél évre is, a simonka viszont ott lehet minden döntésnél, ülésen, pedig több mint 8 év börtön vár rá, akkor nagyon sokat tudnak egymásról, ezért kidobni nem akarják ezeket a NER-BŐL, talán csak áthelyezik, de továbbra is pénzelik őket. (Transzporter)

Valószínű, hogy nálunk robbanni fog a járvány, a néhány beteget Budapesten és Debrecenben találták, nem tartom valószínűnek, hogy a vidék valamilyen csoda folytán immunis. Az, hogy a jogi feltételek rendelkezésre állnak a védekezéshez, igazából nem hiszem, hogy érdekli az embereket, még ha úgy is tesznek, mintha ez lenne a lényeg. És igen, nemcsak lélegeztető gépekre, hanem a lélegeztető emberekre is szükség van, úgyhogy soha nem volt időszerűbb az egészségügyben a fizetések rendezése. (Melinda)

Valamivel jobb helyzetben vagyunk,mint a szomszédos országok….ezt csacsogta az asszonyság…ja ,és megelőzzük Ausztriát/is….bizony meg,mert ott nem ilyen “balfaszok” vannak kormányon,mint hazánkban.Mert ugye a kanyarban is lehet előzni…valaki ezt is mondta….a francba,amikor én tanultam autót vezetni,nem ezt tanították…ja ezt a törvényt hozták a mostani hatalmon levők?Jó lenne,ha abbahagynák a hazudozást,és valóban foglalkoznának az emberek védelmével!A határon felhúzott csirkeháló nem akadályozza meg a vírus “bejövését”!Az itt tanuló iráni diákokat pedig tessék gyógyítani,ne “basztatni”!A magyar emberek is gyógyulást kérnek,nem hülye leveleket és még hülyébb szólamokat! (Marcsi)

Ha nem látnám, hogy öltöny van rajta (hál istennek a gatyája nem látszik…), azt hinném, hogy fénylő csillagunk egy bivalybütykösi kocsma söntéspultjára támaszkodva, két liter kannásbor és/vagy pár kupica kerítésszaggató elfogyasztása után osztja az észt.. Ezek után nem is csodálom, hogy szembemegy a forgalommal… 🙁 (Zsuzsanna)

A nap kommentje:

a büszke magyar fajta már rég a beleállt a talajba, de még nem veszi észre, mert a büszkeség mellett hülye is – nem mellesleg azért hat rá ilyen kiválóan a bullshit és a manipuláció: pl. az, hogy az operatív főtörzsőrmester migránsozással terelje el a figyelmet a járványügy inkompetenciájáról, bűnbakokat gyártson és fokozza a xenofóbiát 🙁 (Sicczy Spiegel)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!