Január 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem ünnep. Tragédia

Jó estét kívánok a két békemenet és a nemzeti ünnepek állampárti tömegbohózattá és ócska, büdös kampányrendezvénnyé silányításának országában! Legalább ezen túl vagyunk. Még akkor is, ha számomra ez minden idők talán legsötétebb március 15-éje volt. Még akkor is, ha a Kétfarkúak ellen-békemenete, vagy igazi békemebete, ha úgy tetszik, egy kis időre jó hatással volt a lelkivilágomra. Tényleg viccesek voltak a transzparensek, jó volt a hangulat, senki nem ráncolta a homlokát, nem szorult ökölbe a keze és az agya. Tökéletes tükre és paródiája volt annak, amit

És még akkor is, ha teljesen rendben volt az úgynevezett demokratikus ellenzéki tüntetés is, ha tök normális, európai beszédeket hallottunk  (Vona esetében ebben nem vagyok annyira biztos), és még akkor is, ha nem várta senki, hogy ne hangozzanak el politikai beszédek. De az, amit Orbán művelt, az a nyílt fenyegetés, az egész ünnep alárendelése az elmebeteg sorosozásnak és migránsozásnak, méltatatlan volt és aggasztó.

Ez az az ország, ahol leírják kimondják, egyúttal álkeseregnek afölött, hogy március 15-e nem a közös magyar ünnepről szól. Hát valóban nem. Ott, ahol az ország egyik része agyilag felfoghatatlan okok miatt buszos kirándulás keretében menetel az egyistenkirály védelmében az ország másik fele ellen, ott semmi nem közös. Ahol az egyistenkirály uszító kampánybeszédet mond az állítólagos nemzeti ünnepen, amelyben a rajongóit harcba küldi az ország nem fideszes fele ellen, ott semmi nem közös. Ott ne nevezzük már ünnepnek március 15-ét. Ahol a szeretet és összefogás erejére hivatkova kitaszigálnak-lökdösnek egy, a békemenet szervezőit kérdezni merészelő újságírót a tömegből, a jelen lévő hazaszerető magyarok meg azt üvöltik, hogy Dunába vele, ott nem ünnep van, ott tragédia körvonalazódik.

Vagy ahol szintén ezen a nemes napon, a magyar sajtó napján tudniillik, a békemenetelőknek FIDESZ és ÁPRILIS 8. feliratú táblákat osztogató nagyarc a táblák eredetét firtató kérdésre trágár fenyegető válasszal illeti az újságírót:

– Takarodjatok a k*rva anyátokba!

– Tessék?

– Takarodjatok a k*rva anyátokba! Addig, amíg elmehetsz, addig.

És akkor is azt gondolnám, hogy minden idők legocsmányabb nemzeti ünnepe volt ez, ha nem lett volna szerencsém végignézni és hallgatni Bayer elvtárspajtás gyújtó hangú előjáték szerepét betöltő szintén gyűlöletbeszédét, amelyet a lelkes lengyel szurkolóktól túlcsorduló talapalatnyi helyen adott elő a Bem szobornál. Újdonsággal ugyan nem szolgált, de legalább elszavalta a Magyar Időkben megjelent tegnapi vezércikkét, elóbégatta a Kossuth rádióban valamelyik nap már előadott történelmi leckéjét a muszlim vallásra kényszerített Bem Józsefről, és gyűlölettől eltorzult pofával elhörögte, hogy vannak ők (történetesen ezek mi vagyunk, akiket ő tiszta szívéből megvet), és vagyunk mi (történetesen ezek ők, a nemzetiek), és akármit gondolnak ők (vagyis mi), Európa akkor is miénk (vagyis az övék). És mert ez távolról sem lett volna elegendő, a genderfasisztákat is szóba hozta, az identitás nélküli individualistákat, akik nemtudomhány társadalmi nemet elismernek, miközben ők, a hazafiak, az igaz keresztények csak kettőt: van a férfi és van az asszony.

bayer2

És igen, megmutatták nekik. Pontosabban nekünk. Hogy a szeretet és az összefogás, de leginkább az állampárti apparátus százezreket tud mozgósítani. Ott voltak, lengették a zászlókat és az öklüket, és én készséggel azt is elhiszem nekik, hogy 3 millióan voltak. Nézzétek csak:

Elnézést kérek, itt a végem, minden másról reggel lesz szó. Ha minden igaz, velem folytatódunk. Addig is ez volt mai műsorunk:

Mindent a bálványért!

Mi a francot kell megvédeni?

Bééékemenetre felkészülni!

Vajon mit vétett nekünk szegény Svédország?

Orbán Viktor ünnepi gyűlöletbeszéde

Most hogy szemrevételezhette, mennyien vannak a hívei, mert körülbelül ennyien vannak, ahányan ma kimentek a Kossuth térre, dönteni kellene

A szabadsághoz

A nap kommentje Virágtól:

Ne az ellenzéki politikai vezető térjen észhez, mert az olyan, amilyen, hanem a kedves választópolgár, és igenis menjen választani. VALAKI ELLEN! Aztán, ha valamelyik ellenzéki párt nyer, akkor majd kompromisszumot köt azzal a párttal, amelyikkel sikerül. De ehhez kedves választpolgár nem itt kell kiabálni, átkozódni, meg csúnyákat mondani, hanem el kell sétálni a fülkéhez, és megfelelő helyre behúzni azt az X-et. Higgyék el nem olyan fáradságos, és még pénzbe se kerül. Kedves ismerősökkel is lehet találkozni, beszélgetni. Jó buli lesz!

Ezt a muzsikát meg ma ajánlotta figyelmünkbe egy olvasónk, hallgassunk bele, nekünk tetszett. Aludjatok jól, ha tudtok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.