Január 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindent a bálványért!

Nemzeti jóreggelt kívánok mindenkinek! Elnézést, hogy a flegma-szomorú orángutánt nem öltöztettem rohadó narancsba és pláne kokárdába, ami már nem emlékszem pontosan mióta szinonimájává avanzsált a nemzetinek fideszesnek, de majd jövőre. Ha leszünk még egyáltalán. Remélem a mindenféle rezsimek feketeöves felszopói és okleveles köpönyegforgatói – oppardon, a CÖF szellemi honvédői – egytől egyik kialudták magukat és frissen, üdén, fiatalon és demokratán caplatnak megvédeni a főnöküket, haverjukat, ivócimborájukat, bálványukat.  A Bem szobortól a Kossuth térig. Aszerint hogy kinek mije a lábon állva beszédet író, spontaneitástól kirobbanó, szétcsúszott fejű, vérkorrupt kisember. Akinek meggyőződése, hogy ha Kósalaller 1300 milliárdos péniszerdőben szaladgálására rávágja, hogy kampánylyukból kampányszél fúj, akkor minden el van intézve, minden el van felejtve és boldogok a háztartásbeliek meg a szellemi árvízkárosultak Csengertől Vlagyivosztokig.

Pedig az, hogy egy minisztert – még ha tárca nélküli is, még ha csak polgármester is volt akkor, amikor álltólag őt is megkörnyékezte a hétpróbás csaló – képes volt bedőlni egy földönfutó háztartásbeli mesés, ám minden bizonnyal soha nem létezett németországi örökségének annyira, hogy boldogan közokiratba foglalta, hogy boldogan kezeli azt a brutális, irreális összegű örökséget csak azért, mert anyukának leesik 800 millió, majd hosszú évek távlatából előadja a hattyú halálát, hogy őt megvezették, de majd most azonnal feljelentést tesz… hát ez világbajnok blama, elvtársak.

Legalább akkora méretes blama, mint hogy Orbán Viktor azért nem vitázik senkivel, mert ellenfelei nem vitaképesek, és ebből a fideszes evidenciából kiindulva képmutatás lenne vitázni. Mert a Fidesz olvasatában csak az üti meg a mércét, lassan csak az számít embernek, akit ők annak tartanak. Vagyis aki egyetért velük. No, azokkal szívesen vitáznak bármikor. Akik nem firtatják Kósa, Semjén, Tiborcz, Lázár, Orbán és a többiek ügyleteit, akiknek bőven elég, konkrétan elég Balog ócska dumája, miszerint ha az elmúlt négy évben semmit nem csináltak volna jól, csak azt, hogy megépítették a kerítést, ellenálltak annak, hogy Magyarországot migrációs célországgá tegyék, már akkor is érdemes lenne őket választani. Ez pontosan így van. Akik a Fideszre szavaznak, azokat semmi más nem érdekli. Ja, de. Az, hogy legalább nem Gyurcsány és Soros.

És azért, hogy minél többen helyesen döntsenek és érjék be a lánctalpas migránsozással és újra válasszák a nyakukra és a nyakunkra a Kósákból, Lázárokból, Rogánokból álló bandát, most azt találták ki, hogy kitapétázzák Orbánnal a hont. Ímhol Hidvéghi Nemvitaképes Balázs ünnepi bejelentése:

Ha valakinek, nekik aztán tényleg minden szavazatra szükségük van. Ezért újra a bálványimádatra tesznek fel mindent. Az eddig is működött, talán most is működni fog. Dacára mindennek. Talán a tájékozatlan, halálra hergelt országlakóknak elég ennyi is. Hogy Orbán megmenti őket saját maguktól. Ha a Medián március 2. és 7. közötti felmérését tartjuk szem előtt, akkor azt látjuk, hogy a vakhit távolról sem képes meginogni, sőt. A januári állapotokhoz képest a Fidesz támogatottsága másfél hónap alatt a teljes népesség körében 37-ről 39 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 53-ról 54 százalékra mozdult. Más pártok esetében jellemzően csak hibahatáron belüli változások láthatók, bár a Párbeszéddel szövetségre lépett MSZP támogatottsága ősz óta javuló tendenciát mutat és követ. Az egyetlen dolog, ami pozitívumnak tekinthető, hogy van hatszázezer ember, aki akar szavazni, de nem árulja el, hogy kire, azaz hogy van-e már pártja. Ha emellé odarakjuk a határon túl regisztrált 360 ezer, elsöprő többségében Orbánt imádó szavazót, akkor… akkor semmi, csak úgy mondtam. Nem tudom, miért, de nekem a Bertrand Russelnek tulajdonított bölcsesség jutott eszembe – majd alkalomadtán a miniszterelnök úr is elsütögethetné, de mondjuk úgy, mintha a sajátja lenne -, miszerint az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak viszont mindig tele vannak kételyekkel.

Szerencsére a Fidesz szellemi holdudvarában nincsenek kételyek. A Fricz-Stefka-Csizmadia trió például a nemzeti caplatás előestéjén arról filozófált, hogy Magyarországon nem történt meg a valódi rendszerváltás, ennek köszönhető az, hogy az ellenzéki pártok részéről a mai napig nem nemzeti minimum, nem alappillér a haza, a nemzet védelme. E bölcs nem megélhetési hazafiak szerint a történet ott baszódott el, hogy az MSZMP-ből az utódpártba és az SZDSZ-be átejtőernyőző kommunistákat nem söpörték ki a politikából, az országvezetés közeléből. És van bőr a pofán, és mondják meggyőződéssel. Stefka. És röfögve kommunistáznak. A Stefkák és a Bencsikek, meg az MSZMP-káderekkel, ügynökökkel, besúgókkal körbebástyázott rosszemlékű rendszerek maradványainak vállán nyugvó egész bagázs.

És az megvolt, hogy miközben még a jobbikosok is fanyalognak az erős Oroszországtól, miközben a magyaroknak általában Oroszországról van a legrosszabb véleménye az ország szempontjából jelentőséggel bíró nagyhatalmak közül, a fideszes rajongók imádják Moszkvát? Mondanám, hogy meglepő, de nem az. A fideszesek gondolják leginkább azt, hogy Magyarországnak akkor jó, ha Oroszország erős, ellentétben a társadalom többi részével, beleértve a jobbikosokat is. Emellett minden más párt híveinél kevésbé aggódnak azon, hogy Oroszországnak túl nagy befolyása lenne Magyarország ügyeibe. Hét nemzetközi vezető közül Putyin a második legkedveltebb, sőt, a fideszesek szerint összességében Putyin tevékenysége áldásos.

Hát itt tartunk mi egy újabb kínos nemzeti ünnep reggelén. Kellemes, boldog menetelést kívánok mindenkinek, az esernyő nem fog megártani. Remélem, Orbánnak tegnap délután óta sikerült megírnia a beszédét, remélhetőleg elég hosszúra nyúlt és egyetlen haza ellensége sem maradt ki belőle. Remélem a lengyel pajtik is hiánytalanul megérkeztek, remélem, lesznek elegen a hívek és a hazájukat szerető Magyarok ahhoz, hogy még napokig döngethessék a mellüket a hatalmas sikerrel. Az ellenzék a Fővám téren, a diákok az Operánál tüntetnek majd, a Kétfarkúak menetelése az Oktogonról indul. Mivel meggyőződésem, hogy nem csak azok szeretik a hazájukat, akik a Fideszre szavaznak, vagy azok, akiket a Fidesz emberszámba vesz, vagy azok, akik a pártrendezvénnyé silányított állami ünnepségnek csúfolt erőfitogtatáson részt vesznek, én ezzel a muzsikával kívánok mindenkinek szép napot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.