Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hazugságok és retkes körmök

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktor és oligarcha haverjai végre hazaérkeztek. Két, több milliárd forint értékű magángéppel szálltak le Ferihegyen, hogy újra megkezdjék a nagyszabású bujkálást. Itthon ugyanis a törvény átírásával saját maguk és haverjaik magánéletét sikeresen megvédték, ezért kérdezni, de hamarosan már látni is tilos lesz őket. Így azt sem tudhatjuk meg, hogy Orbán Viktor melyik gép utasaként érkezett meg Budapestre, ugyanis sikerült az újságírók elől elinalnia. Orbán valamiért úgy érezheti, ő a magyar Michael Jackson, ezért oka, sőt, joga is van arra, hogy elmeneküljön a sajtó kamerái és mikrofonjai elől. Orbán azonban nem Michael Jackson, hanem Magyarország rabló kormányának miniszterelnöke, aki közszolga és mint ilyen, köteles a sajtó rendelkezésére állni.

Persze lehetne itt azt mondani, hogy Orbánnak is kijár a magánélet védelme, de megítélésem szerint ez akkor lenne így, ha szolgálati idejében elvégezné a rábízott feladatot. De mivel ezt képtelen elvégezni – nem válaszol sem a parlamentben, sem azon kívül feltett kérdésekre – ezért a magánélet védelme sem jár ki neki, különösen úgy nem, hogy saját pártját és annak firkászait szabadítja rá ellenzéki politikusok otthonaira – ezzel megsértve az ő jogaikat.

Pár nappal ezelőtt derült ki, hogy Székely Lászlót, az ország egyik, ha nem legjobb szívsebészét a Gottsegen György Országos Kardiológia Intézetből elbocsájtották. Ennek oka – vagyis eddigi magyarázata – az, hogy egy, az intézetben történő beavatkozás során egy magánszférában dolgozó plasztikai sebész segítségét vette igénybe, ami az intézet vezetője szerint megengedhetetlen etikai vétség. A történetnek – az orvosok és a betegek felháborodásán kívül – eddig nem volt valós károsultja, egészen a tegnapi napig, amikor is Székely László egyik volt betege meghalt. Az ok elég egyértelmű, a Kardiológiai Intézet mégis képtelen volt azt beismerni, sőt, hazugsággal állt elő.

A Kásler Miklós által is mélyen érintett politikai viszálynak – Kásler ugyanis személyesen tiltotta meg a főigazgatónak, hogy visszalépjen az azonnali hatályú fölmondástól – a mai nappal már legalább egy halálos áldozata van. Ez persze Káslert teljesen hidegen hagyja, mi sem jobb bizonyíték erre, mint az, hogy – valószínűsíthetően – hazugságra utasította az intézet vezetőjét. Eszerint a betegről – aki később elhunyt –  a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása, mivel őket senki sem tájékoztatta. A Népszava azonban leközölt egy levelet, amely szerint a GOKI-nak igenis tudomása volt arról, hogy az időközben elhunyt beteg éppen műtétre várt, amelyet Székely László kirúgásával az intézmény jóformán ellehetetlenített, ezzel a férfi halálát okozva. Kásler Miklós tevékenységének eddig tehát legalább egy halálos áldozata van, a tízparancsolat büszke hirdetője azonban még csak el sem gondolkodott azon, hogy esetlegesen felmondjon. Egy ilyen országban, ahol a miniszterelnök és annak legjobb barátja az ország vagyonát nevetve lopja szét, talán nem is meglepő… Hogy a redvás körmű, a lakosságot a kézmosás fontosságára milliókért felhívó miniszter mikor mond le, az kérdéses.

Ha már tahó és kretén politikusokról volt szó, lássuk csak mit művelt ma Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák reggel az ATV stúdiójába érkezett, ahol a kormány nyugdíjprémiumját akarta reklámozni, de a dolog balul sült el, a stúdióban ugyanis nem Orbán Viktor egyik csicskája, hanem egy valódi riporter ült, aki kérdéseket mert feltenni az államtitkár asszonynak. Ezen Novák olyannyira meglepődött, hogy a kérdésre azonnal kérdéssel sikerült felelnie, többször is. A riporter – Balogh Judit – ugyanis meg merte kérdezni, hogy nem érzi-e rossz dolognak, hogy éppen azok nem kapják meg a 18 ezres juttatást, akiknek amúgy is kevesebb mint 80 ezer forint a nyugdíja? 

Novák erre úgy reagált, hogy megkérdezte Baloghot, mi lenne az ő javaslata? Nem értem, hogy mi a javaslata? Nos ennek akkor lett volna bármi értelme, ha Novák nem egy riporterrel beszél, – aki egyébként azzal, hogy kérdezi őt a munkáját végzi, Novák ellenében, aki azzal hogy nem felel a kérdésekre, a saját munkáját képtelen ellátni – hanem egy kormányülésen vesz részt, ahol a többi államtitkártól, esetleg minisztertől vár javaslatokat. Novák ezzel a reggeli interjúval tökéletesen bizonyította – bár már korábban is – hogy alkalmatlan a saját feladatainak ellátására, ugyanis nem képes megválaszolni egy egyszerű kérdést sem. Novák Katalinnak pont annyi helye van a gyermekek és anyák körül, mint amennyi helye van Kásler Miklósnak a kórházak környékén. Semennyi.

Történtek persze ma is csodás dolgok, lássuk hát. Egy közleményből kiderült, hogy a tervek szerint, 2020-tól már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni a Corvinuson. Ezzel az a cél – már amellett, hogy lehetetlenné teszik a nem gazdag családok – egyébként okos – gyermekeinek a továbbtanulását – hogy a Corvinus Európa legjobb száz, és a világ legjobb kétszáz egyeteme közé kerüljön 2030-ra. Sok sikert hozzá. Közben az Alkotmánybíróság  Iványiék egyházának ügyében ismételten kimondta:

„Az Alkotmánybíróság – hivatalból eljárva – megállapítja, hogy mulasztásban megnyilvánuló alaptörvény-ellenesség áll fenn annak következtében, hogy a jogalkotó nem szabályozta a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 33. § (1) bekezdése szerint indult eljárásban a kezdeményező vallási szervezet jogállását az eljárás lezárásáig. Az Alkotmánybíróság felhívja az Országgyűlést, hogy jogalkotói feladatának 2018. december 31-ig tegyen eleget.”

Hogy lesz-e bármi is a dologból, az csak is Orbán Viktortól függ, mint oly sok minden ebben a kicsiny országban.

A végére pedig egy az Nlcafe által, Vekerdy Tamással készített interjút szeretnénk ajánlani, ahol többek között a következőket mondja Vekerdy:

A mai magyar iskola nem embernek való, ez nem is kérdés. Egy 1940-es, piarista órarend szerint a gyereknek maximum 5 órája lehet egy nap, ma van nulladik óra, és hetedik és nyolcadik is. Ki az a barom, aki ezt kitalálta? 

Kósa-díjat a miniszterek elnökének!

Érdekes lesz a bukás után megcsodálni őket

Minden marha belepofázik abba, amiről fingja sincs

Zászlóshajóhúzómotorhíd

Köpködős pénz

Ha a miniszterelnök úr tudna róla, biztosan nem engedné, hogy ilyesmi előforduljon

Magány

A nap kommentje Attilától:

Pál Laci remek szakember volt, pengeéles mérnöki aggyal és erős baloldali gondolkodással. Ő még tudta, hogy egy cég nem a sok géptől, meg hálózatoktól, vagy éppen a pénztől az, ami, hanem a benne dolgozó mérnökök és fizikai állomány által évtizedeken át kiszenvedett, átformált, megrágott és megemésztett, a tudáson, tapasztalaton és hagyományokon (is) gyökerező vállalati kultúrától! Ha azt megtörik, erőszakkal eltiporják, a cég napjai meg lesznek számlálva, az a cég már soha nem lesz képes olyan teljesítményre, mint azelőtt.
Ennek a rombolásnak vagyunk tanúi ma és nem csak az MVM-nél….. 😩

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!