Június 21,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kósa-díjat a miniszterek elnökének!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,249,571 forint, még hiányzik 1,750,429 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlök mindenkit a hét utolsó hétfőjén! Megszámoltam a napokat, és az jött ki, hogy péntek van! Köszönöm szépen a lehetőséget a kollégának (szia, Erzsi), rendhagyó, egyben mellbevágó esti posztja után valóban van miről beszélnem. Ami engem egyáltalán nem zavar, úgyis csak arról lesz szó, ami számomra relevanciával bír.

Az élet kegyetlen, ezért egy kínosan kellemetlen mérkőzés után a MOL Vidi annak ellenére is kikapott a Chelsea csapatától Londonban, hogy az 1-0 csak nagy nyögvenyelések árán jött össze a hazaiaknak. Másrészt úgy fest, hogy sem Schmidt Mária, a történelemhamisítás milliárdos NER-ideológusa, sem Adnan Polat, Erdogan milliárdos haverja, sem Csányi Sándor, szintén milliárdos üzletember és MLSZ-elnök, de még a leggazdagabb felvidéki magyar vállalkozó, Világi Oszkár sem hozott szerencsét mimagyaroknak. Gondolom, a balsors tehet róla, mert mi soha semmiről. Azért legyünk igazságosak: szégyenkezésre semmi ok, egy világklasszis csapat ellen, a hanyatló idegenben 70 percig bírták kapott gól nélkül a fiúk, szóval. Ami a kontextust illeti, szerintem elég sanszos, hogy a miniszterelnök úr (a ha támadják a kisvasutat, meghosszabbítjuk Moszkváig elmélet szülőatyja) betartotta a szavát, amit a legritkább esetben sem szokott. Van egy olyan sanda gyanúm ugyanis – bár Havasi Bertalan mélyen kussolt a kérdésről -, hogy nem Flixbus-szal utazott Londonba, hanem úgy, ahogy 30 éve szokott. Azért belegondoltam, hogy milyen szar lehet különféle okokból milliárdos arcok között suttyó plebejusként, papíron évi pár százezres megtakarítással azt sugallni a népnek, hogy te meccsre is dolgozni jársz, mert űz-hajt a hazafias kötelesség. Szerencsére a népeket ez nem zavarja, úgyhogy lehet lopni tovább. Ettől függetlenül kíváncsi lennék, hogy Schmidt nagyságos asszonynak immár a főnökkel meccsre járás is belekerült a munkaköri leírásába, vagy csak egyszerűen kiugrott shoppingolni Londonba, ha már drága Viktor gépe így is, úgy is felszállt.

Ennél szánalmasabb csak az a pillanat volt, amikor a hvg.hu a Hagyományok Háza tegnap délelőtti megnyitásán részt vevő nemzetvezetőt arról kérdezte, hogy vajon szerepeltetni fogja-e soron következő vagyonnyilatkozatában a Garancsi Istvántól kapott luxusrepüléseket, illetve hogy ott lesz-e a Videoton esti EL-meccsén Londonban a Chelsea ellen. Szép is az, amikor az ország miniszterelnöke a személyét övező korrupciós botrányok közepette (najó, ez kábé kilencedik éve tart) változatlanul ilyen gyáva geci módjára viselkedik, nem válaszokat ad a nyilvánosságot okkal-joggal érintő kérdésekre, hanem úgy tesz, mintha a süketek szakszervezetének elnöke lenne és maga elé meredve menekül. Kísértetiesen emlékeztet ez az ócska mutatvány a nemzet legokosabb Lajosának hasonló menekülési produkciójára, javaslom is az illetékeseknek, fontolják meg a javaslatomat: Kósa-díjat Orbánnak!

Csak szólok, hogy miközben Orbán milliárdos alakokkal hetyeg és hülyének néz mindenkit, és miközben Paks II-nek még nagyjából se híre se hamva, az orosz gigahitel (98 millió euró!) 80%-át (78 millió euró!) már lehívták az elvtársak. De semmi gáz, már vissza is fizették (más forrásból, más hitelekből), így az oroszok felé semmilyen hiteltartozásunk nincs. Ez menő, mert akkor az sem baj, ha az egész projektből nem lesz semmi.

Közben a selejtet mindenhol felszínre hozza a víz, szakemberek helyett jönnek az eszelősök mindenféle pozícióba. Mert Magyarországon kultúrbéke van, ezért minél nagyobb kretének és szolgák szolgálják az egyszemélyes szotyolaköpködő kultúrán pallérozott államvezetést, annál műveltebb lesz a nemzet. Miután egy névtelen feljelentő mocskolódó cikkben szállt bele, és elérte, hogy Prőhle Gergelyt menesszék a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, a hvg.hu több forrásból úgy értesült, Takaró Mihály irodalomtörténész lehet az új góré, más neve nem merült fel. Ugyanezt írta kormányzati forrásokra hivatkozva az ATV is. Takaró úr tökéletes választásnak tűnik: Nyirő József, Tormay Cécile, Wass Albert munkásságának nagy szakértője ő, aki egy beszélgetésen megpróbálta lesikálni Nyirő József emlékéről a fasizmus szégyenbélyegét. Aki továbbá az Echo Tv-ben arról elmélkedett, Kertész Imre egyáltalán magyar-e, és akinek korábban eléggé nehezére esett Spiró Györgyöt embernek nevezni. Szép kilátások, szó se róla.

Ha már tegnap megemlékeztünk az MTA körüli nem öncenzúráról, illene idepakolnom Lovász László úr magyarázkodását ezzel kapcsolatban. Visszafogom magam és nem kommentálom (vagy de):

Az Akadémia nehéz és sorsdöntő tárgyalásban van az Innovációs és Technológiai Minisztériummal az intézethálózat jövőjéről. Ennek kapcsán megalapozatlan vádak is elhangzottak a sajtóban, többek között az, hogy az Akadémia a kutatás helyett politizál. Ebben a helyzetben fokozottan figyelünk arra, hogy ne adjunk alapot ehhez a vádhoz, ez a vitatott döntés is ebből a túlzott óvatosságból fakadt.

Drága uram! A kormány propagandagépezete nem sajtó, ezért ne sajtózzuk már, ha lehet! Továbbá akkor tekinthetjük ezt egy beismerő vallomásnak? Szerintem igen. A jobb tárgyalási pozíció reményében összeszorított végbéllel és lehajtott fejjel sunyulnak, mert hátha megússzák és a műveletlen sötétek kormánya megkegyelmez a tudományos életnek. Nem fog, Lovász úr, jobb ha ezt tudja!

Nincs itt kegyelem senki számára, a kormánynak nevezett bandával összehajoló, pórázon rángatott, egykor független állami szervek leszámolnak mindenkivel is. A fideszes Állami Számvevőszék például a Párbeszéd és a Momentum állami támogatásainak megvonását tervezi, miután szerintük a két párt nem biztosította a kampánypénzek ellenőrzésének feltételeit. Ebben az országban mindenkit utolérnek, egyedül a Fidesz sérthetetlen és elszámoltathatatlan. Hogy ez így is maradjon, a kétharmados állampárt számára nemzeti érdek, hogy Magyarország soha ne csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Miután tegnap kiderült, hogy az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is csatlakozott ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amelyet Hadházy Ákos volt LMP-társelnök indított el azért, hogy Magyarország csatlakozzon a szervezethez, talpig becsületesék, tisztességesék, hazafiék, közleményben bőgték el a bánatukat:

Az ellenzék most sem a nemzeti érdekeket képviseli, hanem Brüsszelét. Brüsszel nemcsak a bevándorláspolitikában, a határvédelemben, hanem más területeken is  nemzeti hatásköröket akar megszüntetni és még több hatalmat akar magának. Magyarország nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, mert ez a kérdés nemzeti hatáskör, amelybe bármilyen brüsszeli beavatkozás a  nemzeti szuverenitást sérti.

Hát ezért kell belehúznia mindenkinek ebbe az aláírásgyűjtésbe, mert a Fidesz által üzemeltetett szuverén nemzeti együttlopás rendszere soha a büdös életben nem lesz elszámoltatható. A közlemény ennyit tesz: ők azért nem akarnak csatlakozni az Európai Ügyészséghez, mert a nemzeti, szuverén hatáskörben elkövetett lopásukhoz senkinek semmi köze. Pont.

A Népszava írta meg, hogy az egészségügyet érintő politikai káoszban meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege. Az 55 éves férfinak átszakadt a főverőere, pedig akár meg is operálhatták volna. Július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben, akkor derült ki, hogy a betegnek speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg. Magyarországon eddig öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett. Én nem tudom megmondani, hogy valóban a Kásler fejétől bűzlő sztorinak lett áldozata a beteg, de sebaj a mocsármédia tudja a megfejtést: tovább folyik a rémhírterjesztés az egészségügyben. Vagyis a repülő így is, úgy is felszállt volna, a beteg meg amúgyis meghalt volna, lehet oszlásnak indulni. Értjük.

A végére egy rövid hír, többet mond ezeregy kommentárnál: a közpénztelevízió kitiltotta Hernádi Juditott a szilveszteri műsorból. Nincs több kérdésünk, ugye? Ugye. Szép napot mindenkinek, ameddig bírjuk, toljuk a talicskát!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!