Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köpködős pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak a szememnek és a pénztárcámnak hiszek. Éppen ezért kapja be a műholdat Orbán Viktor. Rágódjon rajta, javasolnám a bioműholdak egyikét, azok élőlényeket visznek magukkal kísérletekre. Kínálja meg Novák Katalint, mert ő is simán bekaphatja mind az ezerötszáz forintjukat. Meg a többi, valóságtól iszonyodó díszpinty is. Napok óta büszkén verik a mellüket a nagy kormány adománytól: magasabb lesz a nyugdíjprémium, mint tavaly, várhatóan 18 ezer forint. Tessék örömtáncot járni azért, mert megdobják az időseket, ha visszamenőleg számolom, havonta 1500 forinttal. Köpködős pénz ez egy tisztességes nyugdíjemelés helyett. Még mielőtt Orbán a mennybe száll, elmondom, a nyugdíjprémiumot nem ő találta ki, hanem a Bajnai-kormány. Törvénybe foglaltatott.

A tavalyival ellentétben a nyugdíjasok plusz inflációs kompenzációt nem kapnak, mert változatlanul dübörög a magyar gazdaság, és a statisztika szerint az év eleji emelés az inflációt bőven(!) fedezte. Úgy van, ha a tisztelt kormány és csókos barátaik elégedetten pöffeszkednek, tessenek megélni 50-60-70-80… 100 ezer forintból. Gyorsan megemelték a parlamenti képviselők fizetését (bocsánat, tiszteletdíj ez), sőt az állami vezetők rohadt sok, ötmillió forintot zsebelnek be. Mindenkinél többet érnek? Dehogy, Orbán seggét cirógatják milliókért. A nép tudatlanabbja tapsol, munkában megfáradt kezeit csókolgatják az úrnak, többségében azok, akik nem a küszöböt rágják, hanem rózsadombi villájukban kenegetik ráncaikat. Ők vannak kevesebben, de Orbán az ő hullámaikon ringatózik. Fejétől bűzlik a hal, és most már olyan iszonyatosan büdös van, hogy nem lehet kiszellőztetni. Ez a magyar szégyen, nem a Sorossal hülyítés.

Kapja be a műholdat a családbarát kormány. Hogyan merészelik elhinni, hogy a fiatalok segítik idős szüleiket? Ezt csak az elit teheti meg abból a közös vagyonból, amit közösen dolgoztunk össze ennek a hitvány hatalomnak. Lehet inflációt meg minden szart kiszámolni, trükközni, de felesleges. Ócska orbáni játékra vagyunk ítélve. Szóval, Orbán havi 1500 forintot hajít oda az időseknek, miközben hullanak ránk az élelmiszer drágulás számai: 15 százalékkal drágul a hús, a tej és a kenyér a következő hónapokban. A sertés hús 120-130 a baromfi 150-160 forinttal lesz több. Ennyit a nemrég bevezetett 5 százalékos áfáról. Semmi hatása. Csitt! A kereskedelmi szövetségnél nyugalomra intenek, mert szerintük a magyar vásárlók nagyon árérzékenyek. A fene az aszalódó bőrünket! Arról sem szól egyetlen kormányzati csahos sem, hogy több lett a munkanélküli az országban, hogy a közmunkásokkal már így is, úgy is kicsesztek: kevesebbet költ rájuk a kormány, így kevesebben is lesznek. Bedöglik a nagy projekt? Pedig Rétvári is megmondta, hogy a közmunka nyomor helyett tisztességes szegénységet kínál. Majd szólok a kolléganőmnek – éppen ma írt -, akit kiváló kulturális újságíró-szerkesztőként kirúgott a Liszkay-banda a megyei laptól. Megkapta a kulturális közmunkáért járó bérét, 54 ezer forintot. Diplomával, 33 évi munkaviszonnyal a háta mögött. Tíz évvel a nyugdíj előtt sehová nem veszik fel, hiába nyújt be pályázatot. Remélem, NER-hívők, boldogok vagytok? Bassza meg! (bocsánat, kijött).

Röpködnek a számok. Konkrétan nem hiszek ezekben, senki nem tud becsapni. Amikor az ember lánya vásárlási naplót vezet, akkor nyálazhat a kormány és mindenféle hivatalos és nem hivatalos szervezet. A napló beszél. Megnéztem, egy kisebb vásárlás – kenyér, joghurt, sajt, felvágott meg ilyesmi alapvető kaják: a tavalyinál pontosan 620 forinttal kerültek többe a napokban. Egy nagyobb bevásárlás 2500 forinttal többet nyúzott le az bőrömből. Ugyanott vásárolt, ugyanannyi mennyiségű hús kilónként már most 200 forinttal drágább, tavaly még lehetett csirkemell filét 1400 forint alatt kapni. Ma nem. Hallja-e Orbán? Egyszeri kilónyi hús árával alázza az embereket. Luxusunk annyi, hogy nem eszünk fehér kenyeret. Az egészséges pedig arany áron van. Feltűnt-e önöknek, nálam kiverte az akaratot belőlem, mifelénk az idén 700 forintnál alább nemigen kínáltak barackot. Szépeket, egy kilóba három darab fért. Na ne! A kelkáposzta kilójáért elkérnek 7-800 forintot. Hülyék ezek? Málna, egres, ribizli: még a piacon is 2200 forint volt kilója. Ezt bizony az én nagypapám nem hinné el, mindig azt mondta, tömjétek magatokba a Napot, vagy a kezünkbe adott egy karéj kenyeret, és biztatott, le se gyertek a szilvafáról. Ma már az is nagy dilemma: kenyér vagy gyümölcs, zöldség legyen az asztalon.

Nem hivatalosan hétről hétre mindenért többet fizetünk, akkor ne verje a páncéllal védett mellét Orbán, ne beszéljen az idősek tiszteletéről. Tudom, hogy nagyon sok háztartásban icipici könnyítés lesz a nyugdíjprémium, de éppen a beetetéssel űz aljas játékot ez a kormány azokkal az emberekkel, akik majd sorba állnak az akciós almáért, krumpliért – mára, holnapra legyen, holnaputánra az is elfogy. Európában a béka segge alatt vannak a magyar nyugdíjak, az utolsó helyen vagyunk a fogyasztásban is. Mibül, kérdezem? A jobb élet reményét nálunk elvitték Habonyok, Mészárosok, Tiborczok, Garancsik,Rogánok, Lázárok…

Havonta 1500 forint. Orbán szotyipénze. Pár zacskóval kijön belőle, de nem ajánlom, hogy egyék, mert nem laktat. Köpködni meg anélkül is lehet.

Utóirat

Friss hír: Az Azénpénzem.hu arra hívja fel a figyelmet, a nyugdíjprémium nem jár mindenkinek.  A tényleges emelés függ a folyósított nyugdíj nagyságától. A teljes összeget csak a 80 ezer forint feletti nyugellátásban részesülők kaphatják meg, a kisnyugdíjasok valószínűleg nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.