Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A népnek jó lesz az alamizsna és a pátosz, miközben a pereputty százmilliós osztalékok fölött röhög

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem tudom, hogy az agyvíz hány fokon indul forrásnak, de 34 fokon az enyém már majdnem hallhatóan zubogott. Igaz, hogy azzal kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hogy agyvíz-e az, vagy valami egészen más. Mindenesetre kellemes, hűs jóestét kívánok mindenkinek! Mert kívánni bármit lehet, legfeljebb pont nem az van.

Például az Orbán-Mészáros-Tiborcz klánnak csak kívánnia kell, és megadatik. Az idősebb Orbán, a Győző névre hallgató például – akinek nagyon sokat köszönhet, sőt, akinek nem lehet elég hálás az ország – egyáltalán nem panaszkodhat arra, hogy nem adatott meg neki. 2019-ben, azaz tavaly a kizárólagos tulajdonában lévő Nehéz Kő szállítmányozó cége dicstelen fennállásának legnagyobb árbevételét produkálta úgy, hogy csekély 600 millió forinttal szárnyalta túl a 2018-as év teljesítményét: 2,9 milliárd forint bevételt termelt. Ebből Győző elvtárs 139 millió forint profitot hozott össze, és azt az utolsó fillérig ki is vette. A golfpályákat birtokló cége miatt sem tehet szemrehányást a fiának magának, meg a szerencsének, meg a Jóistennek, onnan 90 millió forintot tudott kimarni. A számláló tehát így közel 230 millió forintnyi nettó profitot, azaz 230 millió forintnyi családi őstehetséget mutat 2019-re.

Aki meg nem olyan szerencsés, hogy a miniszterelnöki klán hatvanpusztai majorjának szomszédságában birtokol golfpályákat, mint Győző bácsi – amely golfpályák után nem mellesleg Mészáros Lőrinc univerzális, önerőből milliárdos disznószerelő fizeti a bérleti díjat -, az annyit is ér. Az töltse ki a nemzeti konzultációt, és fohászkodjon az Orbán családért. Ha valakik valaha, hát ők megmutatták, hogy csak az nem képes a saját lábán megállni, aki nem akar. Ők nagyon akartak, és sikerült is nekik.

Aki meg nem olyan tehetséges, mint a 79 éves Orbán Győző, annak nyugdíjasként ott van a havi 1763 forintnyi kormányzati gondviselés. Azok a derék nyugdíjasok, akiknek a szavazatai ennyit érnek Orbán Viktornak, számoljanak utána nyugodtan. Hogy miközben ők egy fél kiló málna áráért (jó, egy kicsit eltúloztam, de annyira nem) ikszelnek négyévente szorgalmasan, addig mennyi habzsidőzsi jut egy hónapra Győző bácsinak. Segítek: ehhez össze kell adni a 139 milliót 90 millióval és el kell osztani 12-vel. Szívesen.

Jó, persze, lehet még az én libernyák felmenőimet szidni, és a sorvezető által előírt módon sorosozni, gyurcsányozni, hazaárulózni, de a hányingert keltő valóságon nem változtat. Se a hőmérsékleten, se a pusztulaton, amiben dagonyázunk. Egy része önként, dalolva, mindenbe beleszarva. Attól még igaz, hogy a néphülyítő küldestudat minden egyes családtagja annak köszönhetően áll a saját, az ország és a közpénzek lábán, hogy az országrontó küldetéstudat a miniszterelnök. Egyik sem volt olyan okos és tehetséges magától, hogy akkor vigye véghez ezeket a sokszázmilliós, esetenként milliárdos bravúrokat, amikor a közpénzes vályú és a kasszakulcs elérhetetlen messzeségben helyezkedett el Felcsúttól.

Tisztában vagyok vele, hogy senkinek nem jó érzés belátnia, hogy hamis bálványokat imádott feltétel nélkül hosszú éveken át, de ezzel a ténnyel előbb-utóbb kezdeni kell valamit. Hogy ez nem normális, ami itt folyik. Az nem normális, hogy a félhülyének nézett népnek legyen elég az alamizsna meg a patetikus szólamok a Jóistenről, a keresztény gyökerekről és az állandó virtuális háborúról, amit úgy nyerünk meg, hogy másnap mindig elölről kezdődik, miközben a pereputty százmilliós osztalékok fölött zabálja a csülkös pacalt, és szarrá röhögi magát, hogy mennyire ostobák ezek. Hogy tényleg fát lehet hasogatni a hátukon, és az ükunokáik bőrét is le lehet húzni róluk előre, mert nem érdekli őket. Az sehol nem normális, akármilyen folyékonyan sorosozik és libernyákozik is a mindenhatónak hitt, torz erkölcsű kisember, hogy egy miniszterelnök, A MINDENKORI MINISZTERELNÖK arra használja a pozícióját, hogy a famíliáját, a haverját, vagy Nárcisz kutyát közpénzhegyekhez juttassa. Akárkinek hívják a miniszterelnököt, akárki van kormányon és akárki van ellenzékben. A korrupció, a különféle pozíciókkal való visszaélés, a közös vagyon hűtlen kezelése akkor sem normális, ha törvényesítik.

Ámde. Ha sokaknak így is jó, akkor ne oda nézzenek, ahol a nyugdíjas korú Orbán Győzőnek bejött az élet, jó lesz nekik a népi konzultáció is. Azon gondolkodom, hogy ha valaki félmilliárdos, soktízmilliós közpénztételekből hirdeti, hogy ő civil, és közben ilyen közleményeket ad ki, mint ez itt alant, annak nem sül le a bőr a képéről? És otthon a tükör előtt sem? Mert nekem tuti lesülne. Csizmadia László CÖF-vezér közleményéből kár lenne akár egyetlen betűt is kivenni, ez így tökéletes, ahogy van:Forrás: civilosszefogas.hu

Valaki szóljon ennek a drága embernek, hogy semmi hajráról nincs szó, augusztus 31-ig meghosszabbították a határidőt. Biztos mert túl nagy az érdeklődés. Úgy értem: nem úgy állnak a számok. És azért is, mert jó munkához idő kell. Egyúttal üzenem baromi nagy tisztelettel ennek a közpénzből haszontalan, a kormányt a testén és a becsületén keresztül is védelmező gittegyletnek, hogy majd amikor értem kérdeznek a saját pénzükön, és valóban kérdeznek, nem az előre megrágott moslékot hazudják kérdésnek bele a pofámba, akkor majd válaszolok. Ja, és majd értesítsenek, amikor a nemzetért és a családokért elkezdtek aggódni, mert egyelőre azt látom, hogy kizárólag a kormányért aggódnak veszettül. Mondjuk az biztos, hogy ha fordulna a politikai széljárás, majd megint dolgozni kellene, az meg kinek hiányzik?

Ez volt a mai műsor:

Mert azt a mocskot valakinek majd el kell takarítania

Szerintem ezt nekünk kellene kiharcolni

Új kék plakát

Disztópia (13. rész)

Az a buta matek

A Soros pénzelte Gyurcsány és a Gyurcsány irányítása alatt álló Soros kitépdesi az íveket a lilahajú békemenetelő nénikék kezéből?

Önmaga paródiája

Fáraók sírja felé

A helyzet változatlan

Súlyos amnézia

A nap olvasói hozzászólásai:

• Megszerettem a matekot…Főleg, mióta a pár ezer milliárd elégetett forint már meg se kottyan. Talán már leírtam, de most frissítek: ha Kati bácsi születésekor kap 1 (azaz egy) milliárd forintot, és 75 évig él, akkor havonta több, mint 1,2 millió forintból gazdálkodhat… még akkor is, ha egész életében nem csinál semmit… (Zsuzsanna)

• „ha az EU törődik a megmaradt szabad sajtóval Magyarországon, akkor segítenie kell annak finanszírozásában”. Ahogy „Brüsszelt” ismerjük készséggel finanszírozni is fogják… az orbánsajtót. Aztán majd az OLAF ír egy jelentést, hogy bűnszervezetben loptak és majd a magyar adófizetőkön visszakövetelik a pénzt. Ha „Brüsszel” képtelen ellenőrizni a pénzeket, akkor már rég el kellett volna zárni a pénzcsapokat és nem anyagilag hozzájárulni a diktatúra kiépítéséhez. (Az Állampárt jobban tudja)

• Hát persze! Mert a miliárdokat sokan nem is tudják értelmezni, soknak tűnik, és qrv@ jól hangzik. Ellenben 1763-ig azért a nagy többség el tud számolni, és kiderül hogy jó esetben egy napi élelemért hálálkodott. (Krisztina)

A kiemelt komment, amiért Bélának jár a pacsi:

Mindig sokat gondolkodtam rajta, hová lesz a Viktor rengeteg összegyűrt, levetett nadrágja. Most már tudom. (A hozzászólást a Müller Cecília röszkei látogatása alkalmából közzétett egyik MTI fotó ihlette – szerk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.