Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Két bálványimádás között

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Nem tudom, hogy lesz másik Index, vagy nem lesz, és hogy egyáltalán mi marad a szabad magyar sajtó maradványaiból mondjuk 2022 tavaszára, az viszont tény, hogy én egyenes vonalú egyenletes megrökönyödést érzek valahányszor munkaköri leírásomnak eleget téve körbekattintom a napos oldalt. Ahol az újságírásból mára nagyjából ennyi maradt (idézek):

  • Orbán Viktor: A mai penzum – fotó;
  • Nehéz nap vár Orbán Viktorra – Fotó!;
  • A jelek szerint újabb sűrű nap elé néz Orbán Viktor – Fotó!
  • Sűrű nap elé néz Orbán Viktor. A mai penzum – ezzel a szöveggel osztott meg egy fotót a magyar miniszterelnök közösségi oldalán kedd reggel. A fényképen Orbán Viktor egy nagy halom akta mellett látható. Szemlátomást tehát ismét dolgos nap elé néz a kormányfő.

Tehát ott tartunk a kánikula és Bálványisztán kellős közepén, hogy azért kell hálálkodni a libernyákok esküdt ellenségének, mert dolgozik. (Meg uborkát savanyít, meg onokát pesztrál, meg változó biodíszletek oldalán a teraszról megtekinti a birtokát.) Illetve ott tartunk, hogy a libernyákok mindenhez mindenkinél jobban értő, mindenről egy személyben döntő ellensége (mellékállásban miniszterelnök) azzal szédíti a híveit a kormányzati gyámság alá helyezni kívánt Facebookon, hogy odaáll egy akatakupac mellé, és azt üzeni, hogy ő dolgozik. Mégpedig a kupac nagyságából ítélve: sokat dolgozik. Itt tart az újságírás nevű fedősztori: mivel semmi olyasminek nincs hírértéke odaát – ahol a Nap sem kel fel, ha Felcsút nem úgy akarja -, ami rávilágítana a viták és a szabad sajtó elől futva menekülő utcai harcos kormányzásnak nevezett évtizedes politikai szabadságharcának gyászos következményeire, ácsolják kegyetlenül és elragadtatottan a tekinyélyelvű ostobaság színpadát. Őszintén várom, hogy mikor lesz hírértéke annak, hogy két csilliárdos közpénztétel jó helyre irányítása között kiment a vécére.

Pedig. A gyűlöletben tocsogó szabadságharcos fakardozással, a néphülyítő ködszurkálással és az illiberális tápláléklánc csúcsán álló kisformátumú alak kritikátlan éltetésével ellenkező oldalon ott sorakoznak azok a több mint beszédes tények, számok, adatok (ezek közül jópár egyelőre publikusan is elérhető), amelyekről kussolni szokás a jobboldali morális fölény háza táján. Pedig ha az egysejtűek hergelésére alkalmas politikai maszlagot elfelejtjük, és kizárólag tényeket, számokat, adatokat vizsgálunk – ahogyan a G7 kétrészes cikksorozatának kiváló első részében tette -, akkor egészen döbbenetes kép rajzolódik ki a nemzeti kormányzásról elhíresült elmúlt 10 év legnagyobb csodájáról: a Mészáros és Mészáros nevű cég mesébe illő gazdaságtörténeti felemelkedéséről. Amelyben nyilván a legnagyobb csodát a közpénzek jelentik (a kiválasztottaknak ingyen közpénz, mértékegység: a teherautó; a pórnépnek saját költségen finanszírozott nemzeti konzultációs ív a hülyeségről). Ennél is nagyobb csoda, hogy a felcsúti gázszerelő cége olyan sebességű növekedést produkált, amivel olyan nagynevű cégeket körözött le, mint a Ganz Öntöde, a Láng Gépgyár, a Tunsgram jogelődje, vagy a Richter Gedeon családi patikájából kinőtt gyógyszergyár. Hogy a Google anyacégéről (Alphabet) már ne is beszéljünk. Mindezt úgy, hogy miközben az önerőből sikeres magyar vállalatok a 19. és 20. századi kapitalista fejlődés időszakában vagy exportra is termeltek, vagy dolgoztak külföldön, a Forbes-listás milliárdosnak erre sincs szüksége ahhoz, hogy mindannyiuk és a bolondgomba növekedési ütemét kenterbe vágja. Ami engem illet, én egy bizonyos korom után már nem hittem a mesékben és az angyalban és a télapóban. Úgy látszik, vannak embertömegek, akik ivaréretté válásuk dacára is visszavágynak az óvodába. Elég baj az a többieknek.

A tündérmesék rajongói klubjaként elhíresült Bálványisztánban, ahol egy közepesen aluliskolázott konvektorpucoló a Balatont is csak azért nem vette még a hátára, mert nem mozdítható (ellenben a partja kormányzati hátszéllel kisajátítható és magánbizniszként hasznosítható), a fent említett cselédség két bálványimádás között azokat kommunistázza napok óta, akik szót emelnek a Balaton parti szabadstrandokért. Amely szabadstrandok azok számára is hozzáférhetők, akik nem engedhetik meg maguknak a Mészárosland által kínált luxust. Ez azért szép teljesítmény. Ennél csak az szebb, hogy szerintem pont azok tapsikolnak a legjobban ennek a büdös kommunistázásnak, akik kurvára nem a Balatonon, hanem a Seychelle-szigeteken nyaralnak, meg azok, akik sehol nem nyaralnak, és ebbe már régen bele is törődtek.

És ugyanezek tapsikolnak annak a kormányzati melldöngetésnek is, hogy szeptembertől minden nappali tagozatos tanuló ingyen kap tankönyvet. A függöny elé kitaszított beszélő fej elmondja, hogy

 2013-ban, amikor elindult az ingyentankönyv-program, szociális alapon a diákok 54 százaléka, 614 804 fő, 2019-ben pedig már a diákok 85 százaléka, 1 080 836 fő részesült ingyenes tankönyvellátásban (cselédfordításban: Ajándékba kapnak tudást a nappali tagozatosok – szerk.), 

és nincs egyetlen hívő, akiben felmerülne, hogy bazmeg, így néz ki a tíz éve tartó, szakadatlan sikertörténet? Hogy SZOCIÁLIS ALAPON (!!!) egyre több diák szorul rá az ingyen tankönyvre? Európa gazdasági motorja ilyen kurvajól teljesít? És ha nem (már a Kövér elvtárs által vezetett Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács sem hallja a dübörgést), akkor miért nem lehet úgy csinálni ezt a dolgot, hogy a VALÓBAN rászorulók ÉRDEMI segítséget kapjanak? A NER-oligarchia utódai, a felső tízezer kölkei miért kapnak ingyen tankönyvet ugyanúgy, mint azok, akiknek nemhogy tankönyvre, de alapvető élelmiszerekre sem jut?

A végére a kedvenc hírem a mai napról: több mint 214 millió eurónyi (azaz mai árfolyamon több mint 74 milliárd forint) fejlesztési pénztől esett el az ország azért, mert az utcai harcos a libernyákoknál csak a civil szervezeteket utálja jobban. 15 ország közül Magyarország az egyetlen, amelynek kormánya még mindig nem kötött megállapodást a 2014-2020 közötti költségvetési időszakra az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó Izland, Liechtenstein és Norvégia kormányával, a hármak által finanszírozott projektek megvalósítására. Ez a három északi ország, cserébe azért, hogy hozzáférjenek az EU piacaihoz, komolyabb összegekkel támogatja a szegényebb uniós tagállamokat, köztük Magyarországot is. Alig pár nap telt el azóta, hogy a notórius hazudozó a rádiójában arról óbégatott, hogy nincs is uniós támogatás, az a mi pénzünk, amiért hagyjuk a nyugati cégeket itt beruházni, profitot termelni. Arról nem pofázott őfényessége, hogy miközben 3 milliárdot szerzett arra hivatkozva, hogy szegények vagyunk, mint a templom egere, egy ekkora összegről inkább lemondott csak azért, mert a pénz (egy kisebb részének!) elosztásába mások is beleszólhatnak. Köpedelem. Már sokadszor.

Mai kínálatunk:

Akkor is fontos, ha nemfontos

Mindvégig erre ment ki a játék

Az a rohadt terasz

Kerül, amibe kerül

Ezúttal az LMP a soros

Ellenzéki maszk mögött

Megdolgozott ezért a baltáért, és használni is fogja

Lódenkabát Keleteurópa szegén

Megjegyzendő nevek

Válasszuk az értékeset és jót

A mai csodálatos nap kommentjei:

• Ne feledjük, hogy most épp a közalkalmazottak vannak célkeresztben. Októbertől a kulturális dolgozókat ebrudalják ki a védettebb pozíciót jelentő közalkalmazotti státuszból. Közel 20 ezer embert érint ez a döntés. És ők mit tettek? Semmit se.
A társadalom legkülönfélébb rétegeivel sorra nyeletik le a békát, minden következmény nélkül. Nincs itt semmilyen lendületvesztés, 110%-on dübörög a ner. Forralják alattunk a fazekat és mind meg fogunk főni. Szerény vigasz, hogy a fidesztálibok alatt is ugyanez a fazék fő, ők is ugyanúgy vesztesek lesznek. Csak őket ez nem zavarja. (ufonauta)

• Halvány reménysugár az indexes életigenlés! De én még mindig nem látom az ellopott alagút végén a fényt. És sehogy nem bírok szabadulni Kertész Ákos gondolataitól… (Attila)

A nap kiemelt hozzászólása:

A náciknak ott volt Németország, a komcsiknak a Szovjetunió… de ezeknek még ürügyük sem lehet… pont, mint a Trianon előtti nemzethyeknek. Szerintem meg sem állnak, amíg az ország el nem veszíti a lakosságának az újabb 2/3-át, ha a minimagyar föld már nem is kell senkinek. (Az Állampárt jobban tudja)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.