Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindvégig erre ment ki a játék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan nagy most a csönd arról, hogy milyen hatásai voltak annak, hogy a kormány megfélemlítés céljából hajnalban elvitetett Facebook kommentelőket azért, mert véleményt mertek formálni, de úgy tűnik, a háttérben azért voltak történések bőven. Aki azt gondolta volna, hogy a járvány csillapodásával véget is ért az emberek vegzálása és megfélemlítése, az téved. Hadházy Ákos és csapta gyűjti a konzultációs íveket, ami felháborította a nemzeti oldalt. Ide értem a trollokat, kormánypárti politikusokat és a Fidesz híveit egyaránt. Ők nem képesek elfogadni azt, hogy voltak valakik, akik nem hitték el a kormány hazugságait a leadott ívek számát illetően, ezért saját maguk kezdték el begyűjteni ezeket a nemzeti fecniket. Évek óta megy ugyanis a vita arról, hogy mennyi is az annyi valójában, vagyis ténylegesen hány darab ívet küldenek vissza az állampolgárok.

A kormány szerint minden évben új rekord születik, és mindig felhatalmazást kapnak arra, amire épp szükségük van. Ezeket a nemzeti fecniket használják arra, hogy legitimálják döntéseiket, azt állítják ugyanis, hogy a magyar emberek kinyilvánították véleményüket, a Fidesz pedig csak eszerint cselekszik. Ebből lett elege Hadházy Ákosnak és csapatának, ezért meghirdették akciójukat, miszerint begyűjtik ezeket a kérdőíveket és valóban be is számolnak majd arról, hogy hány darab érkezett hozzájuk. Ehhez az akcióhoz csatlakozott a korábban álhírterjesztéssel vádolt, és hajnalban rabosított Csóka-Szűcs János is, aki a 444-nek mesélt arról, mennyire nevetséges állapotban van az ország manapság. Azt eddig is tudtuk, hogy az emberek félnek véleményt nyilvánítani, de amit Szűcs elmesélt azért az megmutatja, hogy micsoda demokráciában élünk mi itt Magyarországon.

Sokan hoznak nekünk konzultációs íveket, amikor Hadházyval együtt pultoztunk, 3 óra alatt 2200-nál is több ívet sikerült gyűjteni. De érdekes, hogy volt olyan, aki biciklivel jött, letette mellettünk a szatyrát tele ívekkel, és már tekert is tovább, nehogy bárki meglássa a pultnál.

…Volt, aki még az önkormányzati választásoknál aláírt nekem, hogy indulhassak, később egy állás miatt leadta az önéletrajzát a jegyzőnek, aki azt kérdezte: komolyan gondolja, hogy állást szeretne az önkormányzatnál, mikor a Csóka-Szűcsnek aláírt?

Magyarország ma egy ilyen hely. Egy olyan állítólagos demokrácia, ahol egy rossz helyre behúzott x, vagy egy, a hatalomnak nem tetsző Facebook poszt már valaki karrierjének végét jelentheti. Mi is kaptunk már olyan üzeneteket, hogy velünk vannak, de nem mernek kommentelni, vagy megosztani cikkeket, ugyanis félnek attól, hogy hátrányosan érintené őket. Ez ma már sajnos messze nem fölösleges rettegés, ez egy valós félelem, hiszen a hatalom szolgái minden gond nélkül képesek tönkretenni valakit csak azért, mert nem értett velük egyet. Ha valami, hát ez egy diktatúra alapja. Mert lehet itt jönni a „szabad” választásokkal, meg a parlament meglétével, de a legalapvetőbb feltételei sincsenek meg egy demokráciának Magyarországon, akkor meg miről beszélünk és min vitatkozunk?

Azt is gyanítják Csókáék, hogy a rendőrség szivárogtat a Fidesz és a Fidelitas irányába, hiszen elmondásuk szerint mindössze őket értesítették arról, hogy mely helyszíneken és hány órakor fognak nemzeti fecniket begyűjteni, valahogy mégis már a kezdés előtt ott tobzódtak a kormányhű csicskák, akik készítették a lesifotókat. A rendőrség nyilván tagadja, de mondja nekem azt valaki, hogy meg lenne lepődve, ha valamilyen kapcsolat lenne a két oldal között? Én nem azt mondom, hogy egy egyszerű járőr be van szervezve és ő a hibás, ugyanis ez nyilván a felsőbb szinteken dől el, de mennyire szánalmas már az, hogy valaki erre vetemedik rendőr létére? Amennyiben igaz természetesen…

Csóka-Szűcs nem rémült meg a trolloktól, a vele közel egy időben rabosított Kusinszki András viszont már nem kíván többé olyan harsányan megnyilatkozni a kormánnyal szemben, mint tette azt korábban. Nála sajnos hatott a megfélemlítés. Ezzel persze nem őt vádolom, de sajnos nehéz lesz úgy egyről a kettőre jutni, ha ilyen pitiáner ügyekkel el lehet csendesíteni valakit. A hatalomnak pont ez az érdeke és mint látszik, még ha ugyan nem is mindig működik, azért sok esetben a mai napig beválik. Régen volt már olyan szánalmas, nevetséges és gusztustalan kormánya ennek az országnak, mint a mostani.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.