Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a politikai állásfoglalással van baj, a gond ennél sokkal nagyobb

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Kezdjük egy Kásler Miklós mondattal a mai posztunkat, hiszen nehéz emellett elmenni. Bármennyire szeretné a kormány és személy szerint én is, a jövedelmeket csak a gazdasági lehetőségek határáig lehet megemelni. Ezt azzal kapcsolatban mondta az EMMI minisztere, hogy – mint kiderült – nem minden egészségügyi ágazatban dolgozó kapja meg az ígért, bruttó 500 ezer forintos egyszer juttatás. Az egyértelműen nevetséges döntést természetesen felháborodás követte, hiszen ha valakik, hát az idősotthonok ápolói megérdemelték volna, hogy ne csak köszönetet nyilvánítsanak nekik, de pénzjutalomban is részesítsék őket. Nos ez nem történt meg, nyilván azért, mert a kormány szerint erre most nincs keret. Értem, vagyis nem annyira.

Vannak milliárdok sportberuházásokra, Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak, de arra már valahogy nincs elegendő pénz, hogy jutalomban részesítsék azokat, akik közül volt, aki több hónapig az ápoltakkal élt, csak azért, hogy biztos legyen abban, hogy nem viszi be a vírust az intézmény falai közé? Ha valami borzasztóan felháborító, akkor ez az. Mert a kormány egészen biztosan megtehette volna, hogy minden frontvonalban dolgozó számára biztosítja ezt a jutalmat, nem szakadt volna bele. De nem, már csak azért sem adnak egy forintot sem, és még meg is magyarázzák. Ezek után ne lepődjünk meg, ha még többen elhagyják az ápolói pályát. Sokan már így is halálra dolgozzák magukat a szakmában, hiszen nem elég, hogy alulfizetik őket, de a létszámhiány miatt kialakult folyamatos stressz a szervezetüket is súlyosan megviseli, ami azt jelenti, hogy egy magyar ápoló évekkel korábban hal meg, mint más országok ápolói.

De gond egy szál sem, hiszen így is lehet rajongani a kormány hihetetlen teljesítményéért. Ezt tette Szikora Róbert is a 24.hu oldalán, akivel egy nem mindennapi interjú készült.

Orbán Viktor úr számomra egy kiváló magyar ember és egy politikusi géniusz.

Nyilvánvaló volt, hogy a barikád túloldalán álló balliberálisok beszólnak majd. Úgy gondolják, a liberalizmus addig tart, amíg elfogadják, amit ők gondolnak. Nem tudják benyelni, hogy boldog születésnapot kívántam Orbán Viktornak. Ezt csak akkor tudnák megtenni, ha picit is liberálisok lennének, és nem ilyen felforgatók.

De itt még nem állt meg a csikidám király:

Egyszerű polgárként mondom, hogy Orbán Viktor nélkül ez az ország egy újabb Trianont élt volna át az elmúlt tíz évben. Szerencsére ez az istenáldotta tehetség vezeti az országot, köszönet érte a Szűzanyának és a józan magyar választóknak.

Rendben, mindenkinek szíve joga véleményt formálni, azonban ne csodálkozzunk, ha ezt – véleményem szerint jogosan – politikai állásfoglalásnak fogja minősíteni az emberek nagy része. Még egyszer mondom, a probléma nem azzal van, hogy nyíltan állást mert foglalni Orbán mellett, hanem azzal, hogy miután ezt megtette, az általa liberálisnak mondott egyéneket szidja azért, mert ezt felemlegetik. Szikora felőlem azt is gondolhatja, hogy lapos a Föld, pont ugyanannyira tartom kretén dolognak, mint azt, hogy valaki komolyan azt higgye, Orbán Viktor egy istenáldotta tehetség. A probléma leginkább ott kezdődik, hogy az R-Go együttes frontembere itt nem áll le, ahogy kell, beleáll azokba, akik másként gondolkodnak, vagyis pont azt teszi, amivel a liberálisokat vádolja meg.

Az magyar, akinek Trianon fáj. Aki el tud érzékenyülni attól, hogy felmegy a magyar zászló egy olimpián, az magyar. És akinek nem fáj, vagy aki nem sírja el magát, ha meglátja a magyar zászlót egy olimpián? Az fáradjon be a legközelebbi polgármesteri hivatalba és adja le az állampolgárságát, vagy mi? Úgy bírom, hogy a keresztény, konzervatív, jobboldali megmondóemberek liberális terrorral vagdalkoznak és azt állítják, hogy mindenki, aki nem konzervatív, az képtelen toleránsnak lenni, ehhez képest pont az a jellemző, hogy az ilyen ősmagyarok, mint Szikora vagy épp Kövér László azok, akik megmondják, hogy ki magyar és ki nem. Amikor ilyeneket kijelent, akkor túlmegy egy egyszerű állásfoglaláson, hiszen olyan véleményt fogalmaz meg, amivel másokat akár meg is sérthet.

Engem pont nem, mert magasról teszek arra, hogy mit gondol Szikora Róbert, de egészen biztosan vannak, akiket ez máshogy érint. És még az is lehet, hogy ezek nem mocskos liberális fattyak, hanem mondjuk idős, keresztény rajongói Szikorának. Ez sem érdekli vajon az R-Go frontemberét? Minden is mindegy, mert csikidám van?

Mai cikkeink:

Hollik a résen

Feketeövesek egymás között

Nem annyira titok, mint amennyire bűn

Tehetség? Zseni?

Bakondi György retteg

Tényleg el kell engedni

Amit még egy valamirevaló államtitkár sem engedhetne meg magának

A konzervatív oldalt elnyomják

Borist imádom, Trump az ideálom

Tavaszi szeretők verse

Kommentek:

Nem értem én ezt a Hollikot, a fidesz nem a hatalmához ragaszkodik foggal, körömmel? Azt se veszi észre, hogy a főnökei még tiltakoznak a diktatúra megléte ellen, de ha demokrácia van, akkor nem minden pártnak az a célja, hogy hatalomra kerüljön? Mi ebben a megvetendő? Ha csak az nem, hogy már tényleg diktatúra van, és csak a fidesznek és a pattanásának van joga hatalmon maradni. Döntsék el már végre! (Virág)

Holliknak igaza van.
1. Engem tényleg zavar a túltolt nacionalizmus.
2. Baloldali kormanyt akarok, amely a gazdasági erdekeket figyelembe veszi.
3. Persze hogy át akarják venni az irányítást. Nem kell IQ titánnak lenni ahhoz hogy az ember tudja: az ellenzéknek ez a célja. 😀
Remélhetőleg ezzel együtt megjelennek a hírek a Fideszről. (Zovize)

Aha…tehát ha nem küldik vissza minél többen a megfelelő helyre xelve,akkor bejönnek sokan 🤔 de a visszaküldött ívek távoltartják őket….mire nem jó ez a darab papír 🙄 (Julcsi)

Fokozódó migrációs nyomás? Ne őrjítsetek meg, megint találtak 2 vakondtúrást meg egy ürgelyukat a kerítés tövében? Egyébként szerintem is jó ötlet megkérdezni Marinénit, hogy mit gondol az európai jogokról, mert nyilván jobban képben van, mint az Európai Unió Bírósága. Ja, és nem értem a kialakult munkanélküliséget sem, nem úgy volt, hogy megvédte a Viktor félkézzel az összes munkahelyet, meg csinált még újakat is? Most meg azt kell megtudnom Vakonditól, hogy az embereknek nincs munkájuk, viszont vannak munkahelyek üresen, amit a migránsok akarnak elfoglalni. Össze vagyok zavarodva teljesen. (Sírius)

A nap kommentje Viktortól:

Számomra is abszolút meglepő, hogy az ellenzék a hatalmat akarja. Hová jutna a világ, ha mindenütt így lenne…😀

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.