November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hollik a résen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó! Hétfő van, pezsdüljünk meg szépen. Majd pezsdülés közben kitaláljuk, hogy mi okunk lenne rá, de ha nem találunk apropót, akkor sem történik semmi.

Annyira el vagyunk foglalva a vírussal és a járvánnyal, hogy minden egyéb háttérbe szorul. Pedig ősszel elnökválasztás lesz az Amerikai Egyesült Államokban, amire mondhatnánk azt is, hogy ki a francot érdekel. De miután a világ nagyhatalmáról van szó, bizonyos szempontból mindenkit kell hogy érdekeljen, mert sok mindenre befolyással van Amerikán kívül is. A jelenlegi állás szerint búcsút kell vennünk Trumptól. Ezzel nem is lenne különösebb baj, annyiban érdekes, hogy Szijjártó kezdheti megint a hátsó ajtó kapirgálását, hogy kieszközöljön legalább egy közös fotót a gazdának. Ez már a múltkor is elég kínos volt.

Az év végén kiteljesedik a Brexit is, Nagy-Britannia teljesen és végleg kilép az Európai Unióból. Hogy ez pontosan milyen változásokat fog hozni, azt még most sem lehet igazán tudni, ugyanis nem nagyon haladnak a tárgyalások. Tartok tőle, hogy januárban, pontosabban januártól kezdve erős csodálkozás veszi kezdetét, mert rengeteg mindent érinteni fog. Főként, ha a kereskedelmi megállapodások a jelenlegi holtponton rekednek megfelé. Az Unió is meg fogja érezni biztosan, de a súlyosabb következményekkel alighanem a britek szembesülnek majd. Kezdetnek mindjárt azzal, hogy útlevél nélkül nem tudnak kilépni sem az országból, és valószínűleg ez lesz a legkisebb bajuk. De majd meglátjuk, hátha észbe kapnak a politikusok. Csak vicceltem, még soha nem fordult elő ilyesmi.

Evezzünk vissza nemzeti vizekre (gondolom, már ez a hivatalos, de legalábbis elvárt jelző). Tegnap elballagtam a boltba. Kivételesen találtam olyan görögdinnyét, amiből nem kell hazacipelni egy egészet, félbevágva is lehetett venni. Nekem a kopogtatás nem működik, azt meg utálom, ha itthon derül ki, hogy kaprot is kellett volna venni hozzá. Ez jól nézett ki, az ára is rendben van, úgyhogy kézen fogtam, hazahoztam. A kóstolásnál kiderült, hogy az elmúlt öt év legfinomabb dinnyéje. Gondoltam, most akkor megnézem, honnan származik ő, hátha érdemes máskor is ilyet keresni. Természetesen rajta volt a címke, ahogy kell. Mutatom, mi vagyon ráírva:

Így nehéz lesz. Aki esetleg tudja a megfejtést, ne tartsa magában.

Sok minden nem szeretnék lenni. Fideszes (és más pártos) biztosan nem, hétvégi óbégató pedig kiemelten nem. Hollik István meg véletlenül sem. Szerencsétlen már évek óta iszonyatosan teper, hogy feljebb jusson a szamárlétrán, mostanra annyira vitte, hogy vasárnap, harminchárom fokban sajtótájékoztatót tart. Hogy arra ki a fene megy el, azt elképzelni sem tudom, arra pedig még csak tippem sincs, hogy aki elmegy, miért teszi. Úgyis lehozza az MTI, egy fagyi mellett el lehet olvasni. Én is ezt tettem, rá is fáztam. Törölgethettem a laptop monitorját és még késleltetett hatások is vannak (azt hiszem, poszttraumás stressz szindróma a neve a jelenségnek), amennyiben időnként kontrollálhatatlanul felröhögök. Annyira nem vagyok szadista, hogy a teljes sajtóközleményt bepakoljam ide hétfőn reggel, de a derűs hétindítás jegyében néhány random mondatot ezennel közkinccsé teszek:

…  a járvány megmutatta azt is, hogy a baloldal és a Soros-hálózat hogyan működteti gátlástalan hazugsághadjáratát, feltárultak azok a módszerek és az a hálózat, amellyel a Magyarország elleni támadásokat végrehajtják.

… azért támadják Magyarországot, mert nemzeti elkötelezettségű kormánya van, ami zavarja “a haladó liberálisok és a baloldal” érdekeit.  

… olyan baloldali bábkormányt akarnak ültetni hatalomba, amely kész kiszolgálni az idegen hatalmak pénzügyi és gazdasági érdekeit, és kész betelepíteni a migránsokat.

… ne legyenek kétségeink, ők a hatalmat akarják, át akarják venni az irányítást Magyarország felett, ezért újabbnál újabb álhírekkel próbálják majd lejáratni a Fidesz-KDNP kormányt.

…  ezért résen kell lenni, át kell látni az egész hálózat működését, hogy ne dőljünk be a baloldal és a Soros-hálózat gátlástalan hazugsághadjáratának.

Namármost valami iszonyatosan nagy karrier lehet, ha valaki vasárnap délben, rekkenőben, ivarérett férfiként kiáll a mikrofon elé és súlyosan paranoid tüneteket produkál nyilvánosan, ráadásul aligha magától teszi ezt, mint inkább utasításra. Nagyon utálnám, ha nekem így kellene élnem. Ha nem fogja fel, mit beszél, akkor azért szánom szegényt, ha felfogja és ennek ellenére csinálja, akkor meg azért. Szar ügy, bárhonnan nézem.

Elég volt ennyi napindítónak, hamarosan folytatódunk. Addig is: pápá.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!