Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már ott tartunk, hogy hálálkodni kell azért, ami jár?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy másik dakota-kipcsak közmondás szerint ha együtt kezdtük a napot, akkor nem muszáj, de néha jó együtt is zárnunk, hogy a keretes szerkezetek örüljenek. Ezért aztán boldogszép estét kívánok mindenkinek! A reggeli megterhelő, tömény információdömping után megpróbálom lazábbra venni a mókát. Lehet, hogy nem fog menni, de azért mindenképpen megpróbálom szellősebbre kalibrálni a nagytotált, vigyázva, hogy a huzat nehogy felkavarja a port, és bebasszon az allergiámnak. Vagy ha én tudtommal nem is vagyok allergiás, a kollégák között bizony akad ilyen szerencsétlen.

Nade a népegészségügyi és orvosszakmai szennyes teregetése helyett üdvözöljem inkább az 50-es éveket, a nap varázsszava, egyenesen két varázsszava, amit a fejbe lövetésem fenyegetése mellett se találtam volna ki soha: hűha élmény. Ez a nyunyókának lehet valami közeli rokona, bár annyival feltétlenül drámaibb, hogy ezúttal nem Országos Cecília néni ájuldozik a kormány járvány elleni intézkedéseinek nagyszerűségétől, hanem a pártállam faliújsága kürtölte bele a vakvilágba: a szakképzésben dolgozók – oktatók, igazgatók, de még az érdekképviselet is – naaaaaaagyon elégedettek a szakképzésben megajánlott új fizetésekkel. Annyira, hogy az oktatók 90-95 százaléka egyből elfogadta a júliustól életbe lépő, új feltételeket, van, akinek csaknem megduplázódott a bére. A legjobban értesült pártlap idézi is üstöllést Koronkáné Járai Elégedett Annamáriát, a Budapest Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium igazgatóját:

A fizetésemelés a kollégák többsége esetében magasabb volt, mint amire számítottak. Előzetesen persze mindenki számolgatott, kalkulált magának, de úgy vettem észre, hogy a tényleges számok megpillantása sokaknál igazi „hűha élményt” okozott.

De hol van ez a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgatójának, bizonyos Rittlinger Zoltánnak az áradozásához képest:

Többen személyesen is megköszönték az átlagosan harmincszázalékos pluszt, ami a hírekkel ellentétben, a kormányzati ígéreteknek megfelelően tényleg megvalósult.

Lefordítom: 32 ezer embernek megszüntették a közalkalmazotti státuszát, megemelték elméletben a fizetésüket, amit még nem kaptak meg, mert csak jövő hónaptól lép életbe az intézkedés, de már előre hálálkodnak és köszönik. Mit a tökömet köszönnek? Mit? Hogy majd jövő hónaptól csak negyedannyira vagy feleannyira megalázottnak érezhetik magukat? Vagy mit kell ezen megköszönni és kinek? Hát alamizsna ez? Ajándék? Nagylelkűség? A nagyszerű kormánynak hálálkodnak, hogy eszébe jutottak a szakképzésben dolgozók is (ha már munkaalapú társadalom), miközben ők, a nagyszerű kormány tíz év alatt olyan mértékben reformálták a saját ábrázatukra a korrupció rendszerét, hogy már azzal sem kell fáradozniuk, hogy telibeszarják és meghágják a törvényeket. Már évek óta úgy írják át őket, hogy az ő érdeküket szolgálja. És ezek a szakképzésben dolgozók (beleértve az érdekvédelmüket ellátó izéket) hálálkodnak azért, ami jár nekik, azért ami lényegében eddig is járt volna? Ennél már csak az lenne lejjebb, ha ezeknek a párás szemű alattvalóknak a 95%-a felajánlotta volna a PÁRTNAK,  hogy ezekben a vérzivataros időkben hozzájárul a közös teherviseléshez, és lemond a jövő idejű béremeléséről.

Ja, ahhoz a közös teherviseléshez, ami egyébként is kurvajól megy nekik, nagyon érzik, nagyon tudják, hogy kell ezt jól csinálni, hogy a korrupcióra immunis kétharmad még tapsikoljon is hozzá. Például az ellenzéki vezetésű fővárostól elvonnak 12 milliárd forintot, miközben a fideszes vezetésű Debrecenhez szolidaritási alapon három év alatt hozzávágnak majdnem 29 milliárdot. Amikor mindenkinek nehéz, és senki nem vonhatja ki magát az összefogás erkölcsi parancsolata alól.

Zárójel. Egyébiránt azt tudja valaki, hogy egy EP-képviselő (szpojler: fideszes) mi a búbánatra kap 35 millió forintos állami támogatást, vagyis közpénzt? És azt tudja valaki, és azt tudja valaki, hogy miért landol aztán pontosan egy ekkora összeg a saját cégénél? És ha ebben nincs semmi törvénytelen (már azon túl, hogy Járóka Líviának, aki Farkas Flóriánhoz hasonló elkötelezettséggel küzd a cigányokért mindigis, mint az összes többi választott és nem választott egyéb potentátnak még a környékét is el kellene kerülnie a közpénzeknek), akkor miért nem válaszol közérdekű adatigénylésre, és miért nem válaszol a sajtó kérdésére?  Nem az a 35 millió a száz és ezercsilliárdok tengerében, és dehogy gyanúsítok én senkit bűncselekménnyel, de egy sincs ezek között, aki nagyfene kereszténységében legalább megpróbálna legalább hasonlítani arra, aminek vallja magát?

Najó, fejezzem be a hülyeséget. Szóval így a nap kommentjei előtt a végére a nap kommentjét szántam, ha már munkáról és pénzről pofáztam. A dakota kipcsak, közpénzből hízó megélhetési politikusok gyöngye Csehországban fontoskodott V4-estül, az EU helyreállítási alapjáról, a következő többéves uniós költségvetésről, a határnyitásokról, a turizmusról és a migrációról tárgyalt. Hogy Sorossal nem mert előhozakodni, azon nem csodálkozom, az ide való nekünk belső fogyasztásra, a végekre. Ámde azt mondja őkorruptsága:

„Morális problémát jelent, hogy összességében a gazdag országok több pénzt kapnának, mint a szegényebbek, ez nem maradhat így”. Az európai gazdaság újraindítását illetően az egész ötlet, amelyet új generációnak neveznek, filozófiailag nagyon messze áll attól, amit a magyarok gondolnak a világról, szerintük ugyanis „a pénzt először meg kell keresni és utána kell elkölteni”. Ha valaki megfordítja a sorrendet, vagyis „hitelt akar, azt akarja elkölteni, és utána akar érte megdolgozni”, annak a kockázatát mindenki viselje saját maga. 

Morális problémáráról lamentál a közpénzmilliárdos Mészáros gazdája. Az országot kínai és orosz hitelekbe kényszerítő alak arról beszél, hogy a pénzt meg kell keresni. Nesze nekünk hűha élmény. Nekem elég is volt mára. Meg úgy a hátralevő életemre is nagyjából. Nyugodalmas jóéjszakát!

Mai műsorunk:

Azt szereti, ha a saját zsarnokai lépnek bele az arcába, a zsebébe és lehetőleg a lelkébe is

A hajléktalan a kormány szemében csak bűnöző

Régen megette a fene az egészet

A többség pucér seggel születik, él és hal meg

És megmagyarázzák

A híveket továbbra sem érdekli a valóság

Tíz éve fenyegetnek

A régi csapszékben

Megélhetési lázadók

Attól lesz arca az ellenzéknek, hogy békejobbot nyújt a Fidesznek?

Olvasói hozzászólások:

• Szerintem sok Fidesz szavazó látja, tudja mi történik az országban, de nem érzi magáénak a problémát. Már megint Mészáros nyert EU pénzt útépítésre? Mindegy, nekem nem útépítő cégem van. Tiborcz újít kastélyt állami támogatásból? Mindegy, én nem akartam kastélyt renoválni. Megvették a balatoni kikötőket? Na és, nekem nincs hajóm, nem mindegy hogy ki a kikötő tulajdonosa? És még ha mindezek zavarják is őket, két dolog miatt csakafidesz: ha baloldali kormány jön akkor visszavezetné a több kulcsos adót és így kevesebbet keresnének, vagy ha bért is emelne, akkor se maradna több. És isten ments hogy az adóforintjukból megint a cigányokat támogassák a családi pótlék / szociális juttatások emelésével, netán kötelezően összezárják a gyerekét az integrált oktatás jegyében „azokkal”. Akkor inkább a NER… És persze ott a valóban tudatlanok, süketek és vakok csoportja, akinek a propaganda mutatja csak az utat… (edit)

• Ha tudomásul vesszük, hogy a hálapénz, a „számlanélkül”, a visszacsúsztatott ezres, az „ajándék” kávé, csoki, kosárnyi cseresznye is korrupció, akkor a 62% talán még kevés is. Mert megtanultuk, hogy semmi sincs ingyen. (Madárlátta)

• Khm…. A járvány ideje alatt jutott átlagosan napi 700 millió sportra. A rinocéroszok hosszú tömött sorokban várják a fideszesek által használt pofabőr-erősítőt. (glorianna)

A kedvenc axiómám Melindától:

Csak a kályhától vagyunk képesek elindulni, érthető, ha minden lehetséges módon tiltakozunk a padlófűtés ellen…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.