Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megélhetési lázadók

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen szívszaggató írást olvastam a nyolcaskán, még most is a könnyeimet törölgetem. Arról elmélkedik a költő, hogy milyen rohadtul mocskos, aljas, szemét, árokásó, magyart a magyarral, embert az emberrel szembefordító fekáliatenger a libsi baloldal általában, a libsi baloldali média kiemelten. Azt természetesen mondanom sem kell – legalábbis remélem, hogy nem kell mondanom, mert mindenki tisztában van vele -, hogy a baloldali libsi média az, amelyik nem a fideszes propagandát nyomja, nem adta be a tulajdonosa önként és dalolva a KESMA gyámsága alá, ezért nem közpénzből megy a habzsidőzsi, hanem előfizetésekből, támogatásokból, soványka reklámbevételekből, az újságírók nem egyszer önkéntes ingyenmunkájából, vagy – ha szerencsések – a minimálbért meg sem közelítő fizetésért, meggyőződésből publikáló emberek kitartásából és akaratából működik.

Tehát ez a megvetendő média ugrott neki a Tankcsapda zenekarnak pusztán azért, mert ők egyedüliként tarthattak autóskoncertet akkor, amikor senki más nem, holott más előadók is kértek erre engedélyt. A koncert után nem sokkal mások számára is engedélyezte a migránsokat és a vírust felváltva legyőző kormány ezt a lehetőséget, de még nem tartunk ott. Ott tartunk, hogy elsőnek a Tankcsapda lett a kiválasztott, majd a zenekar hosszasan magyarázta, hogy ebben semmi politika nincs, ők bárkinek akár még Gyurcsány Feri bácsinak is hálásak lettek volna, és meg is köszönték volna, ha segítő jobbot nyújt. Azzal most nem szándékozom foglalkozni, hogy egy, évtizedek óta a színpadon lévő zenekar ötvenhez közeli tagjai hogy tudtak úgy megragadni az időben, hogy bácsizzanak egy nem sokkal idősebb embert, mert nem fontos, egyszerűen betudom az önismeret hiányának.

Igazából nem akartam foglalkozni ezzel az üggyel, tényleg nem. Úgy voltam vele, majd túllép rajta az idő, mindenki kezd vele valamit, már akit érdekel. Egészen addig így gondoltam, ameddig el nem olvastam ezt a tragikus írást a nyolcason. Igaz, két napja született, de már bőven akkor, amikor nem igazán volt téma sehol. Mégis fontos lett valamiért előrángatni és felmelegíteni. Aki tud olvasni, és érti is, amit olvas, az hamar rájöhetett, mi volt a cél. Egy jó kis uszítás az aljas liberálisok, a gonosz baloldaliak ellen. Ha jól értem, azért kell ellenük uszítani, mert a liberálisok és a baloldaliak mást sem tesznek, mint uszítanak. Ez így tökéletesen rendben is van, a vaslogikát nem tudom, főként nem is akarom legyőzni. Azonban van egy kijelentés a cikkben, amit képtelen vagyok értelmezni. Egy rövidke idézet, ebben benne van a lényeg:

A Tankcsapda egyébként reagált a vádakra. A videójukban leplezetlen őszinteséggel beszéltek arról, hogy mennyire elegük van a balliberális sajtó hergelő, uszító, árkokat ásó ténykedéséből.

Teljes szívből meg tudom érteni Lukácsot, Fejest és Sidit. Mindig is tudtam, hogy legalja, amit a libsik művelnek, de amikor zenekarokba szállnak bele, pont egy számukra ennyire nehéz időszakban, arra nincsenek megfelelő szavak.

A Tankcsapda 31 éves fennállása alatt soha nem politizált. A Tankcsapda 31 éve zenél, dalokat ír, koncerteket ad, szórakoztatja az embereket. Értéket teremt és boldogságot okoz.

A Tankcsapda soha nem politizált? Hát akkor mit csinált? Harangozó Teri, az Apostol együttes, Aradszky László valóban nem politizált, na de a Tankcsapda? Akkor ezek szerint 31 éven át hazudtak azért, hogy menjenek az emberek a koncertekre, vásárolják a lemezeiket? Üzleti alapon zenélnek 31 éve? Azért játszottak rockzenét, mert nem tudtak megtanulni hegedülni és fuvolázni?

A rock vegytiszta politika. A rock lázadás. A mindenkori hatalommal szembeni lázadás, az elnyomással, a gőggel, a mohósággal, az aljassággal szembeni lázadás. Nem, nem a Fidesszel szembeni lázadás, nem az MSZP-vel, nem a DK-val szembeni lázadás, hanem a mindenkori igazságtalansággal, a hatalmi visszaélésekkel szembeni kiállás. A rock lelke és értelme pontosan ez. Abban igaza van a Tankcsapdának – alighanem érzik valahol belül, ezért igyekeztek megmagyarázni -, az is pontosan ennyire elfogadhatatlan lett volna, ha Feri bácsitól fogadnak el kiváltságot. Mert ez kiváltság volt, bárhonnan nézem. Ahhoz egyáltalán nem kell baloldalinak lenni, hogy az embernek kiforduljon a gálája akkor, amikor a nagy lázadó, a nemzet önjelölt csótánya beáll segget nyalni a legnagyobb ülep mögé, mert különben nincs pénz. Ahhoz sem kell baloldalinak lenni, hogy valaki azt kérdezze a Tankcsapdától: ti tényleg az arcomba, az arcunkba hazudtok 31 éve?

Megélhetési rock nincsen. Csak rock van. Vagy nincs rock, de akkor nincs, akkor az nem az, soha nem is volt az. Ahogy kicsit terhes sem lehet senki, úgy kicsit rockzenét sem lehet játszani. Már csak azért sem, mert egy mozdulattal tudja kidobni az ember mindazt, amit évtizedek alatt felépített.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.