Május 31,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt szereti, ha a saját zsarnokai lépnek bele az arcába, a zsebébe és lehetőleg a lelkébe is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,171,738 forint, még hiányzik 1,828,262 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aki alszik, azt hagyjuk aludni – szól a dakota bölcsesség, ezért az ebből adódó műsorváltozás okán én vagyok a soros, hogy vadvirágos, vízkőtelenített, portól és baktériumoktól mentes jó reggelt kívánjak mindenkinek. Azoknak is, akiknek időről-időre csalódást okozok a vágyaiknak, elképzeléseiknek, esetenként szilárd meggyőződéseiknek ellentmondó, ámde attól még sajnos létező valóság tükrének felvillantásával. Szeretném azt hinni, hogy nem egy buborékba zárt szektát, hanem egy közösséget építünk itt, ahol egyáltalán nem muszáj mindenkinek mindenben egyetérteni, de ahol ennek ellenére képesek vagyunk tiszteletben tartani egymás véleményét. Akkor is, ha az elmúlt tíz év keservesen az agyunkra ment, és elkeseredésünkben néha az az érzésünk, hogy mindenki más is azt látja, amit mi. Attól tartok, hogy ez nem így van. Rengetegen vannak, akik nem a saját szemüknek, fülüknek hisznek, hanem a propagandának. Az, hogy erről beszélünk, vagy erre rámutatunk, az nem megalkuvás. Önbecsapás lenne, ha nem vennénk tudomásul.

Az, hogy az általunk egyértelműnek, vitán felül állónak gondolt erkölcsi minimumok (például az, hogy párthovatartozástól függetlenül senkinek nincs joga a választóit, az országa polgárait átverni, meglopni, becsapni, kiskorúsítani, az ő pénzükön az agyukat kilúgozni) milyen reménytelenül elvéreztek a társadalom egy jelentős részére vonatkoztatva, azt egyebek mellett a Medián május 28-a és június 5-e között végzett reprezentatív felmérése bizonyítja. Amely szerint – leegyszerűsítve – bő 3 millió ember vakon hisz a propagandának. A Fidesz tábora stabilizálódott (a 30 év alattiakra ez nem érvényes), bő 3 millió ember végtelenül elégedett a kormány járványkezelésével, és gyanítom, hogy ebből kifolyólag nagyjából minden mással is, amit a bálványai művelnek.

Persze mondhatnám, hogy ez nem így van, mert én nem hiszek a számoknak, és nem ismerek senkit, aki a Fideszre szavazna, mert én a propagandának se hiszek, és engem már megint nem kérdeztek meg, de attól ez még létezik. És ha csak 100 ember tapsolna annak, amit a Fidesz képvisel, az is pont százzal lenne több annál, ami számomra felfogható. Nekem, és mindazoknak, akik sok egyéb mellett nem tudják feldolgozni például azt a világrekord-gyanús, semmirekellő szívtelenséget (értsd most épppen arra, hogy a járvány miatt egyáltalán nem, vagy csak szórványosan érkező külföldi turistákat megvédik a saját, magyar, bennszülött hajléktalanjaiktól), amit ezek az arcok 30 éve képviselnek. Azok, akik a járványhelyzet ideje alatt, a járványveszély által állítólag megkövetelt társadalmi szolidaritás és közös teherviselés jegyében napi 695 millió forintot szórtak ki sportra, miközben az összesen 51,1 milliárd forint csupán kétharmadát, azaz 26,3 milliárdot fordítottak munkahely-megtartási programokra. További milliárdokat a luxusszállodákban és egyéb bizniszekben utazó haverjaiknak, a Mészárosuknak, a kínaiaknak, az oroszoknak, a pórázon rángatott cselédmédiájuknak és külön Rogánnak az agyhipózásra.

Miért? Mert mimagyarok szabadságszerető népség vagyunk, és nem tűrjük senkinek, hogy idejöjjön és belelépjen a pofánkba. Mert a szabadságszerető magyar nép azt szereti, ha a saját, nemzeti hatáskörben kitenyésztett zsarnokai lépnek bele az arcába, a zsebébe és lehetőleg a lelkébe is. Hogy mennyire szereti? Ennyire: miközben a nagy kipcsak törzsfőnök által mélyen megvetett, hanyatló Európai Unió polgárainak 69 százaléka undorodik a korrupciótól, és elfogadhatatlannak tartja, miközben Portugáliában az elutasítás mértéke a legmagasabb (88%), az ezeréves Magyarországon ez az arány a legalacsonyabb (38%). Mi megtanultunk együttélni vele. Vagyis nekünk itt hiába fordul ki a belünk és szorul ökölbe a kezünk a 10 éve legfontosabb kormányzati programként futtatott nyíltszíni szabadrablástól, abszolút kisebbségben vagyunk ezzel a véleményünkkel. Amit a rothadó EU-ban a lakosság több mint kétharmada elutasít, az itt a kétharmadot egyáltalán nem zavarja. Íme, egyetlen adatba sűrítve a magyar néplélek. Az egyedülálló, az elnyomott, az igazságtalanul bántott, de soha el nem taposható magyar néplélek. Amelyik önkívületi állapotba esik a történelmi-politikai önámítás ragacsos szólamaitól, de egyáltalán nem zavarja, hogy téglánként hordják szét azt, amiért megdolgozott. A jelenét, a jövőjét és egy ideje már a múltját is. Ha nem talicskával, akkor fehérorosz teherautóval. Vagy a kínai vasút segítségével. Vagy tökmindegy, csak vigyék, mert értünk viszik, nem ellenünk.

Úgyhogy nekünk ne pofázzon az Európai Bizottság arról, hogy hiába voltak kevésbé szigorúak a korlátozások, mint máshol, hiába vertük agyon példásan a járványgörbét, annyira kitett a magyar gazdaság a nemzetközi folyamatoknak (nem vagyunk összeszerelőüzem, nem, nem, soha), hogy a recessziót nem fogjuk elkerülni. Akkor sem, ha Matolcsy a kanyarban előz. Nekünk ne mondják, hogy a kormány érdemi válságkezelés helyett átcsoportosítja, átcímkézi a meglévő költségvetési tételeket, mert mi tudjuk, hogy Soros. Az OECD se dumáljon nekünk a járvány második hullámáról és a 10%-os gazdasági visszaesésről, mert nem értenek hozzá, a fideszes államtitkár jobban tudja: a magyar gazdaság erős fundamentumokkal rendelkezik, stabil a költségvetési politika, csökken az államadósság és kedvezőek a munkaerőpiaci mutatók. Aki nem hiszi, nem olvas elég propagandát.

Nem kell nekünk felelős, tudatos állampolgárként élni, beérjük a kiscsoportos öntudatlansággal. Kifejezetten szeretjük, ha az egészségügy közérdeklődésre számot tartó újranyitása helyett a hosszú hónapokra bezárt nyaralóink újranyitásáról, az obligát portörölgetésről, a vízkötelenítés rejtelmeiről, a vízcsere szükségességéről, a legionella baktériumok elpusztításáról, a bútorok nedves tisztítsáról és a huzat fölöttébb kártékony jellegéről gőgicsél az országos tisztifőorvos. A nemzet – nyunyókák, hipózott tojások és Wass Albertek között naponta ámokot futó – nagymamája. Amilyen sértő és bántó módon debilnek nézi ez a nő a lakosságot, az letaglozó. Csak azt nem tudom, hogy vajon az lenne tragikusabb, ha kiderülne, hogy a saját kis egyszerűen összerakott kútfejéből csiviteli három hónapja ezeket a tudományos jótanácsoknak szánt ordító banalitásokat, vagy a propagandafelelős iránymutatása és jóváhagyása szükséges ezekhez a végtelenített, kínos, megalázó szereplésekhez. Bárhogyan is legyen, országimázs ez is a javából.

Majdhogynem olyan kínos, mint Varga Judit dekázó igazságügyi miniszter kiválóan időzített panaszáradata egy francia lapnak (van, aki még szóba áll vele, sőt egyenesen irigyli a sikereit), amelyben elsiránkozta ő, hogy az Európai Parlament történelmi árulást követett el Magyarországgal szemben (namegint egy Trianon). Tudniillik egy amúgy is nehéz helyzetben támadta az európai család egy tagját, miközben semmilyen konkrét intézkedést nem tett annak érdekében, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben. Mondjuk az tény, hogy a Fidesz pártcsaládja már sokadszorra égeti szénné és hozza hülye helyzetbe magát Orbán miatt (ha ezek a EPP bölcsei, akik egymásnak mennek és teregetik a szennyest a Fidesz gaztettei fölött, milyenek lehetnek a többiek?), de azért ez a történelmi árulás akkor is barokkos, mázsás aberráció.

Már csak azért is, mert pont tegnap derült ki, hogy a soha nem hazudó fideszes teljhatalom már megint egy combos féknyúzt terjeszt Brüsszelről a kizárólag álkérdésektől hemzsegő friss, meleg nemzeti konzultációjában. Ha valakinek módja van rá, szóljon már az Európai Bizottság alelnökének, hogy nyugodtan elhiheti, amit kérdeztek tőle. Ennek a kormánynak – amelynek a toporzékoló Varga Judit is tagja – már van egy papírja arról, hogy hazudott egy másik nemzeti álkonzultációban. Amikor azt terjesztették, hogy a Helsinki Bizottság (fideszül: Soros által pénzelt bevándorláspárti szervezet) a törvénytelenségeket elkövető bevándorlókat védi, és ezzel pártolja a törvénytelenséget, vagyis a bűnt.  Öröm és boldogság, hogy immár Vera Jourováig is eljutott a hír, hogy az orbánista kormány véletlenül megint hazudtak álhíreket terjesztenek. Sőt, remélhetőleg azóta már Kovács Zoltán hisztériája is megérkezett Brüsszelbe, amelyben ellenérvként simán lesorosiztázta az EB alelnökét. Hiába, ahogy a Fidesz érvelni tud, úgy senki más.

Tehát a járvány enyhül, a Fidesz erősödik, a félhülyének nézett magyar emberek sorosmigránsbrüsszel alapú zsibbasztása pedig visszatért a jól bevált kerékvágásba. Akinek még maradt józan esze, most tényleg nagyon vigyázzon rá. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!