Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kisegítenek mindenkit, aki bajban van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét! Gulyás Gergely a mai nappal – talán kisebb meglepetésre – bejelentette, hogy a kormány megszünteti a tranzitzónákat. Ez önmagában nem meglepő, hiszen Orbánnak nem nagyon volt más választása – noha a döntés nem a bezáratást írta elő, hanem a jogszerűtlen állapotok megszüntetését – , az már viszont meglepő, hogy ilyen gyorsan elszánták magukat. Nem álltak neki harcolni egy fellebbezhetetlen döntés ellen, hanem elfogadták a döntést. Vagyis ez jgy természetesen nem igaz, hiszen egészen biztos vagyok abban, hogy már kutatják annak a lehetőségét, hogy mivel vághatnának vissza, illetve mi lehet az a módszer, amivel tranzitzóna nélkül is képesek lehetnek forgvatartani menekülteket az ország területén. Mert ugyan az Európai Bíróság döntése ellen Orbánnak nincs semmi a kezében, azért azt ne higgyük, hogy itt véget is ért a történet.

Orbánnak a járvány lecsillapodását követően szüksége lesz a menekültekre és arra, hogy ellenséget hozzon létre, akivel szemben majd megvédheti a magyar embereket. Erről ő nem fog csak azért lemondani, mert Brüsszelben máshogy döntöttek. Sajnos eddig is képes volt új ötletekkel előállni annak érdekében, hogy megváltozott körülmények között is ott folytathassa, ahol abbahagyta. Ehhez persze az is kellett, hogy az EU érdemben szinte soha ne reagáljon a demokrácia-ellenes cselekedeteire. Idehaza ugyanis érthető módon nincs ellenfele, hiszen kétharmaddal – pláne a felhatalmazási törvényt követően – azt tesz, amit csak akar. Európában azonban bőven vannak olyanok, akik megállíthatták volna, vagy még mindig megállíthatják Orbán rombolását.

Ezek az emberek azonban politikai alkukat kötnek és kussolnak inkább, ahelyett, hogy végre valóban kiállnának a demokráciáért és azért, hogy Európában ne lehessen egyetlen országban sem illiberális módszerekkel pusztítani. Az Európai Bíróság egy olyan grémium, amelyet nem politikai pártok vezetnek, ezért nem feltétlenül érdekek mentén működik, vagyis valódi, politikamentes döntések is születnek ott. A tranzitzónának tehát hamarosan, talán végleg búcsút mondhatunk, ami reményeim szerint egy olyan időszakot zár le, amely a történelemkönyvek fekete lapjaira való. A gyűlölet és a rasszizmus azonban ezzel nem fog egycsapásra véget érni, ezért mint korábban mondtam, ettől a döntéstől nem szabad csodát várni, örülni viszont lehet neki. A kérdés csak az, hogy mivel fognak előállni Orbánék annak érdekében, hogy továbbra is úgy bánhassanak a hazánkba érkező menekültekkel, mint a rabszolgákkal?

Történt persze más is idehaza, például a Clark Ádám téri tüntetésekkel kapcsolatban, tudniillik még május 18-án súlyos dolog esett meg: az egyik igazoltató rendőrnőt egy labda eltalálta. A krimikbe illő jelenetről sajnos videófelvétel nem készült, ezért ezt most nem tudjuk bemutatni drága olvasóinknak, így a horrorcselekményt csak elképzelni tudjuk. Csoda egyáltalán, hogy nem történt tragédia. De a rendőrség szerencsére résen volt és nem hagyta megtorlatlanul a súlyos cselekedetet. A mai nappal bejelentették, hogy hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomozást rendeltek el annak a férfinak az ügyében, akinek a labdája, mint ő állítja, egy rendőrnő vállára pattant a hétfői Clark Ádám téri dudálós tüntetésen. Az ügyészség továbbá azt is közölte az Index-szel, hogy rendelkeztek a labda, mint bizonyítási eszköz lefoglalásáról. Csak remélni merem, hogy a rendőrnő túléli a történetet, és az elkövető megbűnhődik tettéért.

De hogy ne csak tragédiákról számoljunk be, érdemes megemlíteni azt, hogy mostantól a munkahelyvédelmen van a legnagyobb hangsúly, hiszen a járványt sikeresen megállította a nemzeti kormány. Ennek érdekében – mármint azért, hogy a munkahelyeket megvédjék – a kormány közpénzt osztott ki különböző cégek között, amelyek közül az egyik óriási meglepetéstéltel a NER környékén zuhant le. A Matolcsy György fiának érdekeltségében lévő Balaton Bútor Kft. közel 574 millió forintos beruházása 287 millió forintot meghaladó állami támogatást kapott. Hát így védi meg a kormány a saját haverjai érdekeltségeit, miközben azt állítja, hogy megvédte a magyar munkahelyeket. Csak abban bízhatunk, hogy Tiborcz és Mészáros is kap még néhány milliárd forint értékben egy pár beruházását, hogy  legyen miből ételt vásárolni a vasárnapi ebédhez. Biztosan őket is borzasztóan földhöz vágta a mostani válság, ezért a segítség nagyon fontos.

Hogy mi lesz a vendéglátósokkal, vagy azon cégek munkatársaival, amelyek a járvány miatt csődbe mentek? Esetleg a hazai cégek által sokszor be nem jelentett munkavállalókkal, akiket már nem vár vissza a cégük a járvány miatt megcsappant kereslet okán? Ezek az emberek nem számítanak. Egy a fontos, hogy a hatalmat biztosító milliárdosok továbbra is ki legyen szolgálva, ha lehet uniós vagy éppen magyar közpénzből. Ameddig van mit osztogatni a maffia-rendszer tagjainak, addig nincs probléma.

Mai cikkeink:

A dinasztia csak nem maradhat az árok szélén szemetet gereblyézni, nem?

A felelősség nem átruházható

Csodás pártsajtó

Vedd a hazait, védd a hazait!

Gulyás Gergely: 221 ezer munkahelyet sikerült megvédeni

Minden azzal a 3000 milliárddal kezdődött

Pintér professzor

A szikla

Alapjogi követelmények? Ugyan már

lehet lázadni, csak akkor ki állja majd a számlákat?

Mai kiemelt kommentjeink:

Szeretnék már látni legalább egy tucat Hadházyhoz hasonló „gyáva” embert – mert ugye a bátrak a túloldalon vannak -, akik ugyanilyen következetesen kiállnak az igazság mellett. Tudom, két képviselő asszony már ott áll mellette. (Virág)

És minden egyes napon van lejjebb, és minden egyes sötét éjjel fércelnek valamit, és minden egyes aljasság átmegy a törvénygyáron. A hivatkozott kibermaszlag is kifejezetten aljas, akiket nem tudtak eddig megvenni vagy megzsarolni, akiket eddig a jog maradványai megvédtek egy kicsit, azok alól most egy mozdulattal kiránthatják a szőnyeget. Attól félek, hogy sok portált juttatnak a Népszabadság sorsára 🙁 

A válsághelyzettel és korlátlan hatalommal most próbálják kitalálni, hogy a frissen fércelt törvények szívatás része megmaradjon, de az EU-s pofonfát ne rázzák meg túl erősen. Hogy a pénzcsapot ne zárják el, de az einstandolás, szabadrablás, a határon belül élő állampolgárok jogainak semmibevétele zavartalanul mehessen tovább. Hogy gyorsan áttolhassák a felelősséget, mielőtt beüt az igazi katasztrófa (3 hónap után se lesz munkája az elküldötteknek, egyre többen halnak meg kórházon kívül). Hogy az enyhítések után se lehessen élni az állampolgári jogokkal, mint a népszavazás és gyülekezés. (Madárlátta)

Ebben az egészben az a legdrámaibb és elkeserítően szomorú, hogy közel 40 ezer ember hozzátartozója mélyen hallgatott. Az emberek félelme miatt nem kerültek nyilvánosságra, hogy hányan haltak bele. Nem veszük észre, hogy pont ezt a félelmet használják ki? Ezért mernek bármit megtenni, mert gyáva nép vagyunk. Az ombudsmann úrnak kár mosakodni, hisz ugysem teszünk semmit. Elmondhatatlan és tehetetlen dűhöt érzek amiatt, hogy csak itt vagyunk bátrak. Ma egyszer már leírtam, hogy megérdemeljük, most újra megismétlem. Megérdemeljük!!! (Csabáné)

A nap kommentje pedig Santától:

Ceausescu uralkodása idejében olyan helyen dolgoztam, hol megküzdöttünk a pártvezetés utasításaival. Az abszolut ostoba, elementáris ismeretek nélküli utasításokról mindig tudtuk, hogy az Ceausescu, vagy a neje utasításai, mert senkinek sem volt bátorsága megmondani a tévedéseiket, hasznosabb volt dicsérni mint értékes „indikációkat”. Orbán viselkedése, psihopatologiával magyarázható komplexusai hasonlók, ahhoz aki a kárpátok géniuszának hitte magát. Ezért én úgy hiszem, hogy több nagy ostobaság, köztük a kórházak kiürítése Orbán „értékes indikációi” voltak, és senkinek nem volt bátorsága megmondani, hogy ostobaság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.