Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A dinasztia csak nem maradhat az árok szélén szemetet gereblyézni, nem?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,752,089 forint, még hiányzik 1,247,911 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hellohello! Rohan az idő, a csütörtök reggel távolról sem annyira vadvirágos, mint a szerda este volt, viszont néhány barokk körmondat erejéig  tekeredjek vissza szépen arra, amitől Róbert kolléga az este mindenkit megkímélt. Nem tudom mennyivel jobb erről reggel éhgyomorra beszélni, mint este, lefekvés előtt valamivel, az viszont biztos például, hogy ha annyira utálnám a kávét, mint amennyire szeretem, akkor szerintem a NER elmúlt tíz évében már többször leszoktam volna róla.

Tehát. Ha jól értettük, Kásler doktorprofesszor szembrebbenés nélkül telibeokádta a saját aláírásával ellátott, 2020. április 7-én kiadott utasítását, midőn azt állította Bencsik András fideszes pártfaliújságjának nyilatkozva: soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat ki kell üríteni a kórházakban. Évek óta naponta tapasztalhatjuk – már ha nem szenvedünk bálványimádásban, és nem vagyunk a leszarom tabletta el nem múló hatása alatt – az Orbán-rezsim ars poeticájának is beillő morálisan fölényes hatalomtechnikai alapvetést, miszerint A MAGYAR EMBERT SOHA NEM LEHET ELÉG HÜLYÉNEK NÉZNI.

Márpedig ha Kásler nem szenved amnéziában, nem az időskori demencia áldozata, és nem is trollkodik – arra célozgatva, hogy ő a szájával soha nem mondta azt, amit leírt és aláírt -, akkor egyértelmű, hogy megpróbálja pont olyan hülyének nézni a magyar embert, mint a főnöke. Ami önmagában nemhogy nem újdonság, viszont egyenesen elvárás mindenkivel szemben, aki Orbán szolgálatára adja a fejét. Az újdonság az, hogy akkor is megpróbálják, amikor KÖZVETLENÜL emberi életekről, vagy ha úgy tetszik, ÉLETBEVÁGÓ kérdésekről van szó. Ha olyan dolgokat tagadnak le, amelyeket ők maguk titkosítottak 600 évre, és senki nem látta a bizonyítékát a hazugságnak, akkor így jártunk, ez van. De most egy papírral bizonyítható, az emberek bőrére menő, sokak által élőben megtapasztalt tényállás letagadásáról és minden felelősség elhárításáról (hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs) beszélünk. Ráadásul úgy, hogy Kásler gazdája rendkívüli felhatalmazással, rendeleti úton kormányoz, és az ő kormányának az egyik minisztere, cinikus módon éppen egészségügyért felelős állítja azt, hogy semmilyen felelősséget nem vállal semmiért, ő ott se volt, amikor arról rendelkezett, amiről nem is rendelkezett. Hogy aztán az ordító hazugságát azzal önti nyakon a doktorprofesszor, hogy őt azért támadják, gyalázzák, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű, arra én már nem tudok emberhez méltó szavakat találni.

Az viszont legalább újra és újra kiderül, hogy mire megy ki a játék. Hogy miért gyurcsányoznak hörögve bármiről van szó, miért Karácsony Gergelyre mutogatnak két hónapja, és egyáltalán miért gyepálják olyan vehemenciával az ellenzéket (a Fidesz közösségi oldalán megszámolni sem lehet, hány posztban ütik az ellenséget), mintha az életük múlna rajta. Mert lényegében az életük múlik rajta. Mert az egészségügyi-gazdasági pusztulat – feltéve, hogy Magyarországot egyedülálló módon elkerüli a gazdasági összeomlás csak azért, mert kék plakátokon hirdetik az ellenkezőjét – minden kommunikációs trükk és ordas hazugság ellenére, a Fidesz kormányázásához lesz köthető, és senki nem tudja, hogy pontosan hol van a vége, és mi lesz a vége. Ezért előre menekülnek, ahogy szoktak, és azt teszik, amit tíz éve. Úgy vinnyognak és mártírkodnak, mintha ellenzékben lennének, és mintha Orbán nem azt óbégatta volna vérben forgó szemekkel a parlamenti ellenségnek két hónapja, hogy a Fidesz–KDNP-nek van kétharmada, ezért az ellenzéknek nincs joga kikérni magának, hogy

„ez a többség hozza meg a döntéseket, nem pedig az önök kisebbsége (…) Ezt a válságot önök nélkül is meg fogjuk oldani”. 

Nos, ahogy a gazdának megszavazta a korlátlan teljhatalmat, a kétharmados többség azonnal rázendített az egyedüli hamis szólamra, amit ismernek – ahogy a Kásler-féle ábra is mutatja -, miszerint valójában ők az elnyomott, indokolatlanul támadott, meghurcolt, folyton akadályozott kisebbség. Ami gyakorlatilag a legmarkánsabb válságkezelő stratégiájuk, ehhez értenek, ebben profik.

Mindeközben például áprilisban már 330 700 álláskereső volt Magyarországon, akinek a 46 százaléka semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott, akkor sem, ha Palkovics László azzal melldöngetett, hogy már 105 ezer munkavállalónak segít a munkahelyvédelmi bértámogatás. Vagyis lehet, hogy 105 ezer kapott, de több mint 150 ezer nem kapott, és ez csak az, ami látszik. Tudom, ennyi ember nem oszt, nem szoroz ott, ahol állítólag a kétharmad a gyereke szájától is elvenné az ételt csak azért, hogy Orbán Viktort megvédje a méltatlan, igazságtalan támadásoktól.

Jól is teszi, mert Orbán Viktor is megvédi őt. Plakátokon, amikkel kitapétáztatja az országot. Mindössze két hét alatt kúrtak el 336 millió forintot a gazdaságvédelmi tervet reklámozó óriásplakát-kampányra, mert azt megtanulták egy életre, hogy kormányozni sem árt, de lényegében az csak mellékes muszáj a korrupciós gépezet dübörögtetéséhez, valamint a harsány propagandához képest. Hiszen nyilván arról is Soros György és a parlamenti ellenzék tehet, hogy a 330 ezres munkanélküliséggel párhuzamosan Magyarországon 2,5 százalékos volt az infláció áprilisban, míg a hanyatló Nyugaton, vagyis az euróövezetben 0,3. Nem tudom, mennyire véletlen, hogy a legnagyobb inflációt sorrendben Csehországban (3,3%), Lengyelországban (2,9%), illetve Magyarországon regisztrálták. Valami unortodox visegrádi siker lehet ez is.

De ez hagyján. Mert ráadásul megint pofázik Brüsszel, beleugat a belügyeinkbe, és nehezményezi, hogy a többi uniós tagállamhoz képest igen szerények az Orbán kegyelmét dícsérő munkahelyvédelmi támogatások. Az Európai Bizottság (ezek azok a bürokraták, akiket Orbán fizet a szerény miniszterelnöki apanázsából) friss országjelentése szerint ugyan a járvány hatásainak ellensúlyozására meghozott gazdaságvédelmi intézkedések iránya jó, azok hatóköre és nagysága elmarad a többi tagállamban rendelkezésre álló kormányzati segítségektől. A sorosista-globalista ármánykodók azt hazudják (remélem, Kovács már megírta az olvasói levelét), hogy itt korrupció van, az adórendszer az offshore-cégeknek kedvez, az egészségügy alulfinanszírozott, a munkanélküliségi támogatás időtartama pedig nyomorúságosan kevés. Meg olyanokat is írnak ezek, hogy nőttek a jövedelmi különbségek, a szakadék pedig csak tovább mélyül, ha most is leszarják a szociális intézkedéseket. Márpedig leszarják őket, hiszen a szociális támogatások minimális szintje nem változott 2012 óta, és ez az egyik legalacsonyabb az unióban, az oktatás színvonala az EU-átlag alatt van, az iskolai eredményt pedig nagyban befolyásolja a diákok szociokulturális háttere.

Nem baj, mert Tiborcz BDPST István meg 2,3 milliárd forint osztalékot vett ki a cégéből a tavalyi profitja után, de szervált egy luxusszállodát is. Mészáros Lőrinctől. Tessék, szociális intézkedések. A dinasztia-família csak nem maradhat az árok szélén szart gereblyézni, nem? De. Így is kell. Sőt, így helyes. Egy ilyen országban, ahol egy egészségügyi járvány idején az egészségügyért felelős miniszter szerint neki semmilyen felelőssége nincs, ahol a szociális kérdéseket rendészeti úton orvosolják, ahol egy olajfoltos múltú rendőr játszik katonásdit a kórházakkal, és ahol azt olvasom ma reggel kávé előtt 10 perccel, hogy bárkinél lekapcsolhatja az internetet az állam… Nos, egy ilyen helyen az ország van a dinasztiáért, nem a dinasztia az országért. Már tíz éve, és ha rajtuk múlik, még nagyon sokáig. Egészségünkre!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!