December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Depedighogy ők komolyan veszik a demokráciát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vadvirágos szép estét mindenkinek, aki kér belőle. Kezdem a jó hírrel: nem csak nálunk van baj, ami a gondolkodást illeti. Nagy-Britanniában már a királyi család lamentál a büszke briteknek, hogy menjenek a földekre dolgozni, mert ott rohad meg a zöldség és a gyümölcs. Én ezt nem is értem. Éppen azért szavaztak a Brexitre, hogy ne csődüljenek oda a gaz migránsok elvenni az ő munkájukat. Most nem csődülnek, erre kiderül, hogy annyira mégsem szeretnének dolgozni. Ebben az a szép, hogy azok a termelők, akik egész évben azért gürcöltek, hogy legyen finom haza zöldség és gyümölcs, alighanem tönkremennek, ha nem sikerül betakarítani a termést. A bolti árak nyilván ennek megfelelően megugranak, amin meg éppen azok lesznek felháborodva, akik szerint a migránsok eleszik a munkát előlük. Az kétségtelen, hogy most a járvány is besegített, de azért arra sem vennék mérget, hogy azok a mezőgazdasági munkások nem más országot fognak megcélozni a jövőben, hiszen mindenhol kell a dolgos kéz.

Nade:

Az állami intézmények működtetését átvállaló egyházak azért kapják meg az ingatlan tulajdonjogát, mert az a helyes, hogy azé legyen a tulajdon, aki a feladatot ellátja – mondta a miniszterelnök-helyettes szerdán Esztergomban, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idősotthonában tartott sajtótájékoztatón. (MTI)

Azt azért nem ártana átgondolni, hogy amikor ugyanez a kormány elvette az önkormányzatok tulajdonát – iskolákat például -, akkor mintha valami más elvre hivatkoztak volna. Igen komoly állami – tehát közös, a mi tulajdonunkban álló – vagyont sikerült már eddig is az egyház kezére átjátszani, de hogy még ideológiát is gyártanak hozzá, az egészen példátlan. Remélem, majd arra is lesz magyarázat, hogy miközben a munka nélkül maradt családokat nem segíti át a nehéz időszakon a jó kormány, mi indokolja azt, hogy miközben a jövedelem nélkül maradt családokra ívesen tesznek, zúdulnak határon túlra a milliárdok, de itthon is rendkívül fontos dolgokra költenek, mint például a NER lovagok további táplálása, de ha igaz, folytatódik a stadionbiznisz is.

Arra emlékszik még valaki, hogy amikor Trócsányi László volt igazságügyi miniszter, jelenlegi Európai parlamenti képviselő bizottsági jelölését nem támogatták az ellenzéki EP képviselők, micsoda hörgés volt fideszéknél? Hogy ez nem erről szól, és mit szólna az ellenzék, ha ők meg nem neveznének ki a magyar parlamenti bizottságokba ellenzéki tagokat. Depedighogy ők komolyan veszik a demokráciát, az ellenzék bezzeg micsoda geci. Na, ehhez kellene odailleszteni azt a szép történetet, amikor a Népjóléti bizottság (most ne töprengjünk azon, hogy van-e létjogosultsága egy ilyen bizottságnak jelen körülmények között) szerette volna megkérdezni az operett törzset néhány apróságról. Mint például a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban kialakult fertőzés, és hogy indult-e ott vizsgálat? A szép, új, sokszor meglengetett, de utóbb kórházi használatra valószínűleg alkalmatlannak bizonyuló lélegeztetőgépekkel kapcsolatban azt szerették volna tudni, hogy alkalmasak-e a beszerzett gépek a fertőzéses megbetegedések kezelésére. Na, erre a bizottsági ülésre nem ment el a komplett kormánypárt demokratikusan. Meg is magyarázták, miért. Mert most nem érnek rá, küzdenek a járvánnyal éjt nappallá téve. Ha majd lebirkózták a vírust, méltóztatnak válaszolni a kérdésekre. Talán. De ha azt nem is, legalábbis elmennek az ülésre. Talán. Ha lesz kedvük. Hát így valahogy.

A legszebb hír talán a mai napra Kásler doktorminiszter úr ki-, és bejelentése, miszerint soha nem volt olyan utasítás, hogy ki kell üríteni a kórházi ágyakat. Ha mégis ez történt, pláne, ha olyan beteget küldtek haza, aki emiatt szenved, tartós egészségkárosodás történt nála, netán elhunyt, arról aztán sem ő, sem a kormány nem tehet, kizárólag az az orvos, aki hazaküldte. Azt hiszem, körbe is értünk. Lenne mit mondanom a dologról, de sem önmagamat, sem az olvasókat nem fogom felhúzni este, mert akkor senki nem alszik. Márpedig az ördögnek is ez a szokása, tehát reggelre mindannyian itt ülnénk nyakig csipásan. Az ördög is, mi is. Menjünk szépen aludni, szép álmokat, jó pihenést kívánok mindenkinek.

Mai termés:

Belekényelmesedtek abba, hogy érinthetetlenek

Idézőjelbe tett magyarság

Megérkeztünk a középkorba

Mi harminc? Mi mennyi?

A kormány megvédi a munkahelyeket. Is

Ígéretes volt, és egyelőre az is maradt

Miért kell mosdatni a szerecsent, ha nincs is miért mosdatni?

Éjszaka

Az alaptörvény nem biztosít védelmet

Orbán röhög a markába

Kommentek:

Többet adtak csak úgy oda, a határontúli gazdaságfejlesztésre, mint amennyit elvontak az önkormányzatoktól, totális csődbe hajtva őket, mondván, “most mindenkinek ki kell vennie a részét a járvány elleni küzdelem költségeiből”.
Érdekes, hogy ez a határon túliakra nem vonatkozik. Igaz, ők nem is a mi adózó állampolgáraink, ők csak a pénzünket használják el…. Lelkismeretük már régen nincs. Hazaszeretetük meg csak pénzben mérhető. (Attila)

Lassan bevezetnek egy új kategóriát a személyi igazolványban, a származási hely mellett magát a származást is megjelölik, lesznek a magyarok meg az egyéb kategória. (Melinda)

Ezzel a gyűlöletkeltéssel – többek között- az is a baj, hogy az ország értékrendjét, érzelmi intelligenciáját teljesen lezüllesztik. Teljesen. Meg lehet nézni, hogy “mimagyarok” híresek (hírhedtek) vagyunk arról, pl, hogy mi bárhol, bármikor, bármin össze tudunk különbözni. Konkrétan, bármin.
Csak egy példa: láttam már fejeket hullani egy törpenyuszi csoporton belül is, a nyuszik tartása körül kialakuló véleménykülönbség miatt. Volt ott minden, mint a búcsúban.
Mimagyarok arra vagyunk kondícionàlva (tisztelet a kivételnek), hogy utáljunk mindenkit, aki kicsit is más – legyen szó akár bőrszínről, szexuális-, politikai-, vallási beállítottságról. (Andrea)

A nap kommentje Jánostól:

Vajon megélem még /74éves vagyok/ hogy az aktuális hírek így kezdődnek majd hogy- emberek! Képzeljétek el ! Tegnap sem loptak el tőlünk semmit! 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!