December 5,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány megvédi a munkahelyeket. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 621,676 forint, még hiányzik 2,378,324 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután a kormány leküzdötte a járványt – az persze kérdés, hogy mennyire volt szerencséje az országnak, és mennyire köszönhető valóban a kormánynak – megújult erővel esett neki a munkahelyek védelmének. Már azokénak, amelyek még megmaradtak a járványt követően, ugyanis igen sok pont azért szűnt meg, mert a kormány nem nyújtott rövid távú támogatást számukra. Arról lett volna pedig csak szó, hogy 2-3 hónapig kihúzzák ezt a bevételmentes időszakot, hogy a járványt követően újra felpöröghessen a munka. Sok helyen erre már lehetőség sincs, ezért nincs is mit megvédeni. De ez nem gond, hiszen Szijjártó és csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy új munkahelyet teremtsen az ország minden pontján. Lássuk ez hogyan is nyilvánul meg a valóságban:

A kormány a munkahelyek védelmét ugyanúgy kötelességnek tekinti, mint a járvány leküzdését – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességi program támogatói okiratainak szerdai átadóján.

Szijjártó Péter szerint a magyar cégek jelentős szerepet vállalhatnak a gazdasági újjáépítésben, ezért számít a kezdeményezéseikre. A kormány – mint fogalmazott – az ő érdekükben döntött úgy, hogy kihasználja az uniós szabályok enyhítését, és költségvetési forrásból minden eddiginél nagyobb mértékben ösztönzi a beruházásaikat. A szerdai rendezvényen újabb 3 cégvezető vehetett át támogatói okiratot. A miskolci Patec Precision Kft. 574,5 millió forintot meghaladó befektetése több mint 287 millió forint, a jászladányi T-Plasztik Kft. 527,1 millió forintos befektetése pedig csaknem 263,5 millió forint állami hozzájárulásra számíthat. Az ecseri V-Casting Öntödei Termelő és Szolgáltató Kft. majdnem 522,5 millió forintos beruházást tervez 261 millió forintot meghaladó kormányzati segítséggel. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!