Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Alapjogi követelmények? Ugyan már

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lehetne aggódni egyes kormánypárti képviselők egészségi állapota miatt, de felesleges, a maguk módján jól elvannak. Azért a rendszeresen álmatlansággal küzdő egyik főkeresztény fővadász honatya élete mégis nehéz lehet; mennyi mindenről kell vajon lemondania ahhoz, hogy éjszakánként rendszeresen förtelmesebbnél förtelmesebb törvénymódosítási javaslatokat nyújtson be? Vagy csak azért ez a mániája, mert azt gondolja, ilyenkor kevésbé látszanak a dolgok, és kevesebben veszik észre a soron következő nyelvcsapást, amivel gazdája kedvére és parancsára igyekszik saját pozícióját megszilárdítani? Nevezett honatyának a napokban is több fantasztikus ötlete ment át a szavazógépen, amit még Parlamentnek hívnak egyesek. Épületileg az, maradjunk ennyiben.

Megszoktuk? Beletörődtünk? Nagyszerű. Gondolom, az sem fogja zavarni sokak vírus-után-szabadon című nagyszerű kávézós, fagyizós, bevásárlós hangulatát, hogy mostantól teljesen „legálisan” figyelhet meg mindent és mindenkit a  Nemzetbiztonsági Szakszolgálat. Igaz, ehhez – a törvény szerint – egy Magyarországot érintő kibertámadás szükséges, de mint tudjuk, azt bármikor lehet hazudni. Pont úgy, mint az öt éve tartó menekült-veszedelmet, amely kipcsak vérű nagyon keresztény mimagyarokat fenyegeti. Az a pár tucat szerencsétlen mind, aki az elmúlt években a déli határ környékére keveredett, véletlenül. Nem, nem 70 ezer, és nem 100 ezer. Pár tucat. 

Azt lehet kitalálni, amire éppen szükség van ahhoz, hogy még csavarjanak egyet az illiberális présen. Amely már egyszerűen csak nem tart be semmilyen európai normát, hanem nyíltan sért, alapjogokat is akár. Szakemberek szerint a törvény lehetőséget ad arra, hogy a továbbiakban a szakszolgálatok mindent megtudjanak egy adott állampolgárról.  Egészségügyi állapotát, adóügyeit, egyéb ügyeit. Bármilyen adathoz hozzáférhetnek, amihez akarnak.

Mit mondjak erre?  Valószínűleg nem a saját barátaik és szekértolóik adataira kíváncsiak ennyire, hanem mindarra, amivel le lehet járatni az ellenségként kezelt politikai és szellemi ellenfeleiket. Valószínűleg nem Mari néni vagy Pista bácsi kórházi zárójelentése fogja érdekelni őket, hanem azoknak a mindennemű személyes adatai, akik még fel merik emelni ellenük a szavukat. Vagy egy táblát a tiszteletre nem méltó Házban. Olyanok ügyei között fognak kotorászni, akik esetleg elindulnának – nem az ő színeikben – a következő választásokon.  Majd jön az azonnali lejáratásuk, igaz vagy hamis „cikik” kiszivárogtatása. A médiájuk ezekre mindig rácuppan a maga ocsmány stílusában. 

Ha még marad vállalkozó, aki állami vagy uniós pénzekre pályázni merészel úgy, hogy nem tartozik a brancshoz… nos, neki sem jósolok nyugodt éjszakákat a pályázata beadása után. Az ellenzéki sajtó munkatársairól már nem is beszélve. A fenyegetéseket majd kíséri vagy felváltja valami más. Nevezzük, mondjuk zsarolásnak. Minden eszköz megengedett, mert valószínűleg meg kell tartani a 2022-es választásokat. Időben el kell kezdeni a felkészülést arra, hogy mindenkit ki lehessen csinálni, aki esetleg „ringbe” mer majd szállni.

És itt jön a képbe megint Mari néni, Pista bácsi és mindenki más, aki az országban él. Ha ugyanis a lejáratások, karaktergyilkosságok, meggyanúsítások és társaik kísérik majd a politikai élet új (vagy régi) jelöltjeinek megjelenését, akkor már nem kell a kormánypártoknak azon fáradozniuk, hogy tovább vastagítsák a betont saját maguk alatt.  Megteszi majd a választópolgár helyettük. 

„Semmiképpen sem elfogadható, hogy a törvény lehetővé teszi a korlátlan megfigyelést.  Márpedig ebben a törvényben nincsenek garanciák az ellenkezőjére.” (Remport Ádám, Társaság a Szabadságjogokért.)

„A törvény nem áll összhangban az alapjogi követelményekkel.” (Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.)

És akkor mi van? Semmi. Oszt’ jó napot. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.