Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vedd a hazait, védd a hazait!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hatalmas plakátkampány indul – tudhattuk meg a minap. Rövidesen minden buszmegállóba felkerülnek a ragaszok, amelyek arra buzdítják a tétova magyarokat, hogy támogassák a magyar gazdaságot. A Vedd a hazait, védd a hazait! kampány célja, hogy minél többen legyünk tudatos vásárlók, a boltban elsősorban a hazafias hevület motiváljon bennünket, és csupa magyar terméket tegyünk a kosarunkba, hiszen ezzel a magyar termelőket segítjük, megmentve őket a válság következményeitől. Ráadásul ez számunkra is előnyös, ugyanis mint tudvalevő, a magyar termékek megbízhatóak, magas minőségűek. Hogy mi a magyar termék, arról a csomagolásokon szereplő feliratok adnak információt, ott szerepel mindegyiken az áru származási helye. 

Olykor persze kissé elbizonytalanodunk, amikor például olyan híreket hallunk, hogy az import spanyol epret, amely amúgy olcsó lenne, átcsomagolják, és ettől az magyar termékké válik, sokkal értékesebb lesz, a beltartalma ugyan nem változik, de az ára igen. Ez persze részletkérdés, ez ne zavarjon bennünket abban, hogy boldogan fogyasszuk, mert hozzájárultunk a magyar gazdaság megmentéséhez. Összességében eléggé jó iránymutatást ad a termék származási helyéről az ára, ha mindenből a legdrágábbat vesszük, biztosra vehető, hogy hazai termékkel állunk szemben, bár többet kell fizetnünk érte, de cserébe eltölthet bennünket az a jó érzés, hogy részesei vagyunk a történelem legnagyszerűbb gazdaságvédelmi akciójának. 

Ez azonban kevés ahhoz, hogy mindent megtegyünk hazánk fellendüléséért, más területen is vannak kötelességeink. Itt van például a turizmus. A kormány ugyan minden tőle telhetőt megtesz az ágazat fellendítéséért, de a sikerhez ránk is szükség van, így most sok-sok tízmilliárdot biztosít arra, hogy minden magyar szálláshely újuljon meg, épüljenek új szállodák, a meglévők emeljék a színvonalukat. Például a Balatonnál új szállodák, panziók épülnek, fejlődnek a kempingek, a meglévő szobákat felújítják, új hajókat vesznek, összességében 170 milliárdot fordítanak erre, de a teljes sikerhez szükséges az igények fokozása is. Valószínűleg így kell értelmezni mostantól a Maradj otthon! felhívást. Tehát egy időre felejtsük el a külföldi utazásokat, az itthoni kínálat is minden igényt kielégít.

Nem tudom, mennyire lesz sikeres ez a nagyívű program. Nem is azért, mert sokan vagyunk, akik köztudottan híján vagyunk ilyen mérvű nemzeti öntudatnak, hanem rajtunk kívül álló okok is meggátolnak bennünket ebben. Nincs arról semmiféle statisztika, hogy hányan élnek Magyarországon, akik még soha nem lépték át az országhatárt, egyáltalán nem látták még a Balatont, ahogy mondani szokták, ők a járdaszigeteken nyaralhatnak legjobb esetben, arra sincs pénzük, hogy buszjegyet vegyenek a legközelebbi városba, sőt, az éhezés sem ismeretlen számukra. Ők a turizmus szempontjából (és sajnos sok más szempontból is) érdektelenek, sem mint szállásadók, sem mint vendégek nem szerepelnek a tervekben. Őket eddig se az tartotta távol a belföldi turizmustól, hogy nem volt elegendő csillag a szállodákon. 

Most tehát nem őket szólítja meg a kampány, bár részben azért hozzájárulnak a sikerhez, már amennyiben a csirkefarhát magyar termék, azt ugyanis előszeretettel fogyasztják – már amikor telik rá, mert többnyire még azt is meg kell gondolniuk. Majd meglátjuk, mire elég a magyar emberek tudatossága. Egyelőre tartsuk szem előtt, hogy ebben az évben a hazafiság alapja, hogy itthon töltjük a szabadságunkat (bár sokaknak idén már nincs, mert a karantén alatt felhasználták a teljes keretet), de legalábbis a hétvégéinken hazai helyszíneket keresünk fel. A hétvégék is kissé rövidebbek, mert a túlóratörvénynek köszönhetően nagyon sok munkáltató most a szombati munkavégzést is elrendelte, ráadásul a dolgozók általában nem is kapnak érte túlórapénzt, majd valamikor kifizetik, ezért sokaknak nem lesz mikor és nem lesz miből járni az országot. 

De mindegy is, a fontos, hogy vegyük a hazait és védjük a hazait. 

Pável Melinda 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.