Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ócskaságok tárháza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán ismét kórházat látogatott, azonban ezúttal enyhén szólva mintha szembejött volna a valóság. Mert ugyan ránézésre úgy tűnik, valóban osztogatnak maszkokat, egyéb védőfelszereléseket és további fontos eszközöket a vírus elleni harchoz, azonban az is kiderült, hogy sokszor megvan az ára annak, ha az ember mindent Kínából hozat. Szijjártó naponta büszkélkedik a légihíddal, amin keresztül ezidáig több millió maszk, köpeny, arcpajzs és egyéb fontos eszköz érkezett, csak hát nem véletlen az, hogy a nyugati világ jelentős része is ódzkodik a keleti áruktól. Előbb az angolokat, majd a spanyolokat verték át sikeresen kamu tesztekkel a kínaiak, majd az is kiderült, hogy a maszkok és védőfelszerelések egy jó része is selejtes. A mennyiség sokszor tehát sajnos nem minden. Hogy mire is gondolok pontosan, az itt látható videóból pontosan kiderül:

Az egy dolog, hogy a nővér meglehetősen szarkasztikusan – bár ezt nehéz biztosra mondani – megjegyzéseket tesz, de mint kiderül, a megbetegedések egyik fontos jelzőeszköze, a lázmérő nem igazán megbzható. A 34,5 fokos testhőmérséklet nem normális, sőt kihűlést jelez, ami jelen körülmények között nem annyira hihető. Orbán nem az Északi-sakról érkezett és egyébként sem tél közepén járunk, hogy kihűljön ez a nagyszerű vezető. A lázmérő tehát megbízhatatlan selejt, ami vélhetően valamelyik kínai rakománnyal érkezett, a már oly híressé vált légihídon. Az orvos vagy nővér is pontosan tisztában van azzal, hogy selejttel kénytelenek harcot vívni a járvánnyal szemben, hiszen ő maga is megjegyzi még a videó elején, hogy ilyen jó kis lázmérőnk van.

Ezek a szakemberek azonban vélhetően már régen hozzászoktak ahhoz, hogy selejtekkel kénytelenek védekezni, sőt, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy annak is örülnek, hogy legalább valami van. A járvány előtti időkben csak álmodozhattak arról, hogy lesz kézfertőtlenítőjük, kapnak maszkokat, esetleg gumikesztyűket, most meg láss csodát, minden rendelkezésre áll. Azt persze senki sem mondja, hogy ezek minőségiek – mert jól láthatóan nem azok –, de valami legalább van. Itt tart a magyar egészségügy. A járvány talán még nem szabadult el – bár a vírus lappangási ideje 20-25 nap is lehet –, de amint ez megtörténik, ki fog derülni mire is elegendőek ezek az olcsó kínai felszerelések. Ha az orvosok és nővérek meg mernek majd szólalni a sajtóban, ki fog derülni, hogy mire volt elég a portyázás a világ keleti felén.

Húsvét vasárnapra való tekintettel sokan úgy hitték, a karantén nem lehet annyira fontos, mint az ünneplés, ezért sokan autóba ültek és nekivágtak a szabadnak. Ennek eredményeként sorra jelentették be a települések, hogy nem engednek be senkit, akinek nincs valós indoka arra, hogy ott legyen. A szalonnasütés, a piknikezés és a túrázás sem ilyen indok, ezért aki ilyen szándékkal kelt útra, az azzal a lendülettel meg is fordulhatott és vehette az irányt haza. Továbbra se igazán értem, mit olyan nehéz felfogni azon, hogy veszélyhelyzet? Még az egyházak is képesek voltak felfogni ezt, és alkalmazkodva a helyzethez, online szenteltek kenyeret, vagy mondták el közös imáikat. Ha nekik megy, a társadalom egészének miért nem? Nagyon meg kellene már végre érteni, hogy minél többen szegik meg a szabályokat mondvacsinált indokokkal, annál tovább maradnak a korlátozó intézkedések.

Spanyolország kormánya hamarosan mérsékelni fogja a szigorú korlátozásokat – vélhetően gazdasági indokok miatt –, ezzel szemben Olaszország továbbra is vesztegzár alatt marad. Ez már csak azért is érdekes, mert utóbbi országban jóval előbb tört ki a járvány, ezért logikusan ha valahol, hát ott tudnának lazítani a szigorításokon. Tegnap azonban kiderült, hogy az eddigi csökkenés után újabb emelkedés volt a halottak és fertőzöttek számában, amely kijózanító volt. Ugyanez igaz egyébként Spanyolországra is, ahol a korábbi napok csökkenése után újra emelkedés volt megfigyelhető. Fontos a gazdaság újraindítása, azonban kérdéses, hogy nem túl korai-e még ez a döntés. Ha ugyanis egy második hullám indul meg az elsőként megfertőzött országokban, akkor szinte biztosan újabb tízezrek fognak meghalni világszerte. A kínai adatoka nem lehet hagyatkozni és arra sem, hogy az ottani nyitásnak nem kizárólag gazdasági okai vannak. Nem állítom, hogy hazudik a kommunista párt, viszont elég nagy rá az esély. Európának és vele a világ egészének a saját adataira kellene hagyatkoznia, hiszen az a valóság, amellyel ők maguk is szembesültek az elmúlt hónapokban.

Lássuk mai cikkeinket:

Ízléstelenség dolgában lenne bőven min gondolkodni

Nem több, mint egy pojáca

A teljhatalommal felelősség is jár

Kedveskéim, maguk az utolsó reményeim

Az egyház felelőssége, hogy hogyan viselkedik a jelenlegi helyzetben

Propagandabúvár

A fekete húsvét

Tavaszi saláta

Bukásra készülnek, vagy csak szeretnek lopni?

A mai nap menő kommentjei:

A teljes hatalom a kezükben van, ennek ellenére minden ellenzéki a hibás a mostani, borzasztó helyzetben. Az ellenzéki polgármestereknek semmilyen módon nem segítenek, a kérésüket nem teljesítik. Az, hogy emiatt hány ember betegszik meg, vagy hal meg, egyáltalán nem zavarja őket. Mert mondják: az ember a legfontosabb, utána a gazdaság.De ez nem így van. Első a hatalmuk megtartása, második a gazdaság és csak utolsó helyen vannak az emberek. Ne azt nézzük, hogy mit mondanak, hanem azt, hogy mit csinálnak. (Transzporter)

„a járvány terjedését a higiénés rendszabályok betartása lassíthatja, nem pedig a vírustesztek” Viszont az igazolt fertőzöttek statisztikai számának növekedését a tesztelések alacsony száma lassítja! (Gyula)

Nem tudnak leszokni a kommunikációs kormányzásról 🙁 Se a magamutogatásról, se a másra mutogatásról (Márta)

Felelősseg vállalás Orbánnál nem volt soha, mint hogy nincs is olyan fórum, amely számon kérné. A választók jelentős részének értékrendjében pedig a megalkuvó magatartás a jellemző ebben az ősidők óta következmények nélküli társadalomban. (Barnabás)

A nap kommentje pedig másikszemponttól:

Van abban valami mélységesen groteszk, hogy a vallási feltámadás napján is folytatódik a világi letámadás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.