Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem bátorság ez, hanem valami egészen más

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét, jó egészséget kívánok! Nem csak hűséges és civilizált olvasóinknak, de mindenki másnak is, akit kizárólag a küszöbünkre okádás ellenállhatatlan vágya, azaz valami megmagyarázhatatlan perverzió hajt ide. Ők is vigyázzanak magukra, éppen ma olvastam, hogy a koronavírus az agyat is károsíthatja. Nem függ össze semmivel, csak eszembe jutott.

Nade. Hogy milyen nap is volt ma? Péntek. Ezt főleg onnan lehet teljes bizonyossággal tudni, hogy a miniszterek elnökének jelenése volt az elfideszesített közpénzrádióban, ahol hozta az ő háborús féligazságokat és arcpirító hazugságokat szemrebbenés nélkül pufogtató formáját. Prédikált a szent ember, ahogy szokott, és meglehetősen ijesztő dolgok hagyták el az ő száját. Nehezemre esett, de kénytelen voltam szembesülni vele: megint a Soros-hálózatnál kötött ki, miközben nem tudta, hogyan köpködje Brüsszelt úgy, hogy a mikrofonállványra ne fröcsköljön a jóból. Az ilyenkor, járvány idején igen veszélyes tud lenni.

De még mielőtt az alufólisisakos, vérfagyasztó cinizmust nem csak nyomokban tartalmazó monológjának legvadabb részleteiről ejtenék pár szót (amúgy nincs ideje kretén néppártiak kritikáival foglalkozni, mert írja a katonai vezénylési akciótervét, de öblösen sorosozni, brüsszelezni a legjárványabb járvány idején is lazán), kezdjük a legfontosabb bejelentésével: 500 ezer forint pluszjuttatást kapnak az egészségügyi dolgozók. Így a koronavírus-járvány magyarországi megjelenése után egy hónappal, a gazdaság lebénulása után majdnem ugyanannyival ez még éppen időben van. (Ja, nem.)

Az is érdekes, hogy miközben a parlamentben az elmúlt hetekben többször is leugatta az ellenzéket, hogy félrebeszélnek válságkezelés ügyében, idióta gazdasági javaslataik vannak, nem értenek semmiből semmit, végül is úgy tűnik, az MSZP-től lopott el egy már több mint két hetes javaslatot, és tett úgy, mintha csak időre lett volna szüksége, hogy meggyőzze magát: ezt ő mindig is akarta, ez az ő ötlete volt. A részletekkel mondjuk nem fárasztotta a nagyérdeműt, mert majd holnap a Gulyás nevű miniszter bemutatja a járványügyi alapot (nem is feltételeztem, hogy szakemberek és hozzáértők foglalkoznak járványügyi kérdésekkel és jelentenek be alapvető dolgokat), úgyhogy holnapig végül is nem tudjuk pontosan, hogy mit lopott el. (Remélem, reggeltől estig nem vonják vissza ezt a naccerű ötletet is, mint Semjén salátájának egyik legehetetlenebb részét.)

Pontosítok: az MSZP béremelést és azonnali egyszeri 500.000 forintos juttatást, valamint védőfelszerelést követel az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak. Az operatív törzsfőnök mai bejelentése kizárólag egészségügyi dolgozókról szólt, tehát a szociális szféra le van ejtve, béremelésről pedig még annyira sem esett szó. Amit Orbán ma ásított, abból az derül ki, hogy ki tudja hány hónapnyi megfeszített munkát szándékoznak megköszönni ennyi pénzzel. Mert ugyanis fogalmunk nincs, hogy Országos Cecília meddig laposítja a járványgörbét, még az is lehet, hogy decemberig. Így pedig ez a hatalmas összeg körülbelül a lónak a bánatos hímtagjával lenne egyenértékű. Pláne, hogy nem világos, mikor kapják meg, és hogy ez nettó vagy bruttó. Megannyi kínzó kérdés, amiből csak egy dolog biztos: mivel egyszeri juttatás, nyilvánpersze több marad a holdudvarnak, hiszen nem épül be a dolgozók bérébe, ergo nem fog emelkedni a fizetésük. Nem csoda. Aki egy világjárvány idején a papokat meg az állami vezetőket magasztalja első helyen, a bátorság listája végén pedig mellékesen az egészségügyi dolgozókat is megemlíti, abból én bármit kinézek. Nem bátorság ez, hanem valami teljesen más. Valami mélyen undorító.

A kipcsak vezér továbbá beharangozta a magyar gazdaságtörténet legnagyobb gazdaságélénkítési tervét is, amit kedden mutatnak be. Nekem az oly ismerős jéghideg borsóleves futott végig ettől a hátamon, és szerintem két agysejt már bárki számára elegendő ennek az életérésnek a megtapasztaásához, pláne ha a kontextust is köréje pakoljuk. A vezénylő törzsfőnök azt mondta ugyanis, hogy nem szeretne visszatérni a segélyalapú gazdaságra, hiszen „a segély alamizsna, leépülés és függőség, kuncsorgó élet”, míg a munkaalapú gazdaság végén „függetlenség és büszke élet van”.

„Annyi munkahelyet akarunk teremteni, amennyit a vírus elpusztít. […] Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz? Mindenki beszél uniós pénzekről, én egy fillért nem látok ebből. Pénzt lehet osztogatni, de előbb vagy utóbb meg kell termelni. De olyan, hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott”.

Az egyes szám, első személyt már nem is kommentálom, pedig évek óta sérti a fülemet, mostanában pedig minden egyes törzsi megszólalásából ez köszön vissza. Viszont. Lehet, hogy valamit félreértek, de ez szó szerint ugyanaz az ízléstelen, gusztustalan duma, mint amit január 9-én előadott az élősködő romákról, akik mindenféle munkavégzés nélkül kapnak pénzt. Tehát ha jól értem, akkor az a munkavállaló (az a több százezer), aki a járvány miatt, azaz önhibáján kívül elveszítette a munkahelyét, az ajándékot kapna, amennyiben a fideszes maffiaállam, amelynek évek óta becsületesen és tisztességesen adót fizet, átsegítené ezen az időszakon. Ahogyan minden normális ország teszi, nem jövő kedden, hanem már eddig is, ahol az állam kutyakötelességének érzi átvállalni a dolgozó emberek bérköltségeinek bizonyos részét. Hallatlan, tényleg, de nem baj, mert ő egyedül a járványgörbe és a korlátozások csúcsán munkahelyeket teremt. Ja.

Pláne, hogy ő egyedül nem kapott egyetlen fillér uniós pénzt se. Bezzeg a kínai haverok – franc tudja milyen minőségű – 4 millió maszkjért, a szintén kínai Huawei ajándékáért, a türk testvérek és hardcore diktatúrák bármilyen jelentéktelen adományáért közben földig lehajló ágakkal hálálkodik Szijjártóstul. Csak Brüsszelnek kell megint üzenni és meg is kell állítani, mert nem tiszteli mimagyarokat:

… teljesen nyilvánvaló, hogy itt egy politikai támadásról van szó. És az az igazság, hogy ez egy hálózat. Nem akarom ezt a mantrát ismét elmondani, de vannak Magyarországnak ellenfelei, vannak, akik fenik a fogukat erre az országra, szeretnék kifosztani, megszerezni ennek az országnak az erőforrásait, ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben, azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák érnek.

Aggódhatnék  is az állapotáért, de nincs rászorulva. Nagyon is tudatosan hajlítja  a valóságot és hatalomtechnikázik, hazudik, sorosozik és tagadja rendületlenül az EU támogatását. Én mondjuk elsüllyednék szégyenemben, ha emberi életek és a halál árnyékában ezt a kutyakomédiát űzném. (Itt egy érdekes információ az EU gazemberségéről.) Ugyanakkor ajánlom figyelmébe, két akciófilm forgatás között talán befér: az uniós csatlakozás óta nem volt az országban olyan állami kórház- vagy rendelőintézet-felújítás, egészségügyi eszközbeszerzés, informatikai fejlesztés, amelyet ne az EU finanszírozott volna.

Mindegy is, csak azt akartam mondani, hogy aki Országos Cecília tisztifőorvos jótanácsára nekiállt hipózni a tojásokat, inkább szellőztessen egyet vagy mosson kezet hímezés előtt. Az alapos hőkezelés is megteszi, nem érdemes túlzásokba esni. Jó pihenést, jó egészséget!

Ha valaki esetleg lemaradt volna, ez volt a mai menü:

A méltóság az olyan valami, ami csak a fideszeseknek jár?

Tisztelet és hála

Én szégyellem magam helyettük

Nehéz lesz ezt a mocskot eltakarítani 

Tesztek nélkül valóban nehéz elkerülni a tömeges megbetegedéseket

A felelősség súlya

Ízléstelenség

Amíg a csókot megtaláltam

Sokkal nagyobb átok ül rajtunk, mint a járvány

Semmiféle meghátrálásról nincs szó

A nap olvasói bölcsességeiből:

• Ha itt valóban több tonnányi védőfelszerelés lenne, akkor még a kutyák és a macskák is maszkban, védőkesztyűben mászkálnának az utcákon. Ennél már csak az egészségügyiseknek beígért (behazudott) juttatás a ordasabb ferdítés, mert mire abból valamit is kézhez kapnának, lesz belőle kb. 2000 ft, pont úgy, ahogy a mentőkkel csinálták. (bright)

• Szemét lipsik megint csak panaszkodnak. Pedig kásler kiadta, hogy dicsőíteni kell a híres világszínvonalú egészségügyet, a szennyest pedig nem kiteregetni. Ejnye, micsoda rebellis lázadás ez a diktatúra első hetében! Mi lesz egy hónap múlva? (János)

• Nálunk nem lehet gazdasági válság, mert ügyi pénztáros lé-rinc okosabb mint Zuckerberg… (Patyom Kinn)

• Rövidesen a nyáj nagy része rá fog jönni, hogy a túlhajtott nemzeti érzéssel nem lehet jóllakni…. Kíváncsi vagyok, hogy akkor elég lesz-e majd nekik ebédre két migráncsozás-szeletből készült „mocskossoros” szendvics…. (Vlagyimir Zaglagyin)

A nap kiemelt kommentje:

Az orbanizmust magát nehezebb lesz eltakarítani, mint a rendszert magát. Az a fajta szellemi kútmérgezés, amit a fidesz művel, nem tíz évre nyúlik vissza, hanem harmincra. Még az általuk elrablott pénzt, földeket stb. is vissza lehet szerezni részben, egészben, de pl. a kivágott fák mire újak nőnek, 30-50 év, a tönkretett életeket, a megnyomorított egészségű embereket ki és hogyan fogja kárpótolni ? (Reb)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.