Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tesztek nélkül valóban nehéz elkerülni a tömeges megbetegedéseket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Müller Cecília szerint a tömeges megbetegedések nehezen elkerülhetőek Magyarországon. És mennyire igaza van a tisztifőorvosnak! Annyi teszttel, amennyit nálunk végeznek, ez nem is meglepő. Csoda, ha egyáltalán a hivatalos adatok megközelítik a valós számokat, nemhogy még követni is tudjuk a vírus terjedését. De Müller szerint az utóbbival jól állunk, hiszen megállapította, hogy továbbra is a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk. Az, hogy ez mikor változik meg, csak idő kérdése, hiszen Európában eddig nem volt egyetlen olyan ország sem, amely folyamatos tesztelés és komoly kijárási tilalom bevezetése nélkül képes lett volna a járványgörbe laposítására. Egyedül a járványokra felkészült ázsiai országok tudtak érdemi lépéseket tenni a fertőzés terjedése ellen.

Nézzük, pontosan milyen újdonságokat mondott a tisztifőorvos a mai napon:

A tömeges megbetegedés nehezen elkerülhető Magyarországon, de még jelenleg is a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk – közölte kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta: továbbra is kerülni kell a vírus átadásának lehetőségét, ezért maradjunk otthon és vigyázzunk a sérülékeny csoportokra. Még mindig a járványgörbe ellaposítása a cél, ami ugyan “időben meghosszabbítja” a járványt, azonban jobb az egészségügynek, mert nem egyszerre jelenik meg sok beteg a rendszerben. Ebben segít a lakosság fegyelmezett magatartása, a szabályok és ajánlások betartása – tette hozzá. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!