Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sokkal nagyobb átok ül rajtunk, mint a járvány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegye fel a kezét, legyen szíves, akit meglepett az, mi volt a most már „legálisan” teljhatalmat kapott bagázs első és legfontosabb intézkedése ebben a minőségükben. Egyelőre visszavonták ugyan, de a szándék nyilvánvalóan megvolt: seperc alatt korlátozni az önkormányzatok hatáskörét.

Folyamatosan agyaltam annak következményein, hogy a múlt héten nem jött össze a 4/5-ös többség a felhatalmazási törvény tárgyalásához, vagyis azon, mi lesz azután, hogy a 2/3 megszavazza azt. Ahogyan, mint tudjuk, egy héttel később meg is szavazta

Ma már tele van a világsajtó a nyafogással, amely szerint ez minden uniós normát sért, hogy ez konkrét visszaélés egy rendkívüli helyzettel, hogy semmi nem indokolja azt, hogy egy járvány idején kormányok ilyen eszközökhöz folyamodjanak, hogy felháborító, stb. Minden mindegy, mert unortodoxilag ez mostantól Magyarország létformája marad, beláthatatlan ideig.

Mint ahogy 2015 óta – vagyis ÖTÖDIK ÉVE! – félévente meghosszabbításra kerül a migránsok miatti rendkívüli állapot, szerintem ugyanez lesz ezzel a törvénnyel is. A kormány öt éve maszatol a menekültekkel kapcsolatos valós számokkal, és arról is megbízhatatlan információink vannak, hogy hány embert éheztetnek és tartanak méltatlan körülmények között a tranzitzónában. Ennek alapján felmerül a kérdés: vajon a magyar lakosság megtudja, hány fertőzöttje és hány halálos áldozat volt a koronavírusnak a valóságban? Ahogy soha nem tartott az elmúlt években 70 ezer – elvakultabb rezsimszolgák szerint 100 ezer – menekült Magyarország felé, ennek a logikának megfelelően simán elképzelhető, hogy hazudni fognak a betegekkel kapcsolatos számokat illetően is.

Persze, hogy a tavaly októberben, az önkormányzati választásokon kapott pofon megtorlása az első. Persze, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a Városliget elb@szott projektjének újjáélesztése is szorosan összefügg a koronavírussal. Csak nem olyan alapon, hogy a magát koronásnak képzelő embernek a retyerutyája érdekelt anyagilag abban, hogy Budapest egyik tüdeje helyén betonplaccok, a retyerutya bányáiból származó, pár hét alatt instabillá váló térkövek pompázzanak, fák, árnyékos utak és normális parkra jellemző körülmények helyett?

Borítékolom a következő lépéseket, és kérek minden Isteneket, hogy ne legyen igazam. Katonák és kirendelt csókosok veszik át a kulcspozíciókat mindenhol (a kórházakban már így is van). Mindenki ki lesz rúgva mindenhonnan, akiről Kubatov vagy bárki azt fogja mondani, hogy „nem a mi emberünk”. Boldogan fogadják, ha az Európai Unió netán azt mondja: ennyi, nincs tovább, nem tűrjük a normáink, törvényeink, közösségünk alapjainak megsértését. (Még sokáig nem fogják ezt mondani, lásd von der Leyen harmatgyenge üzenetét, amelyben csak azt felejtette el megemlíteni az Európai Bizottság elnöke, kinek szól az üzenet.) Akkor majd örülhetnek, mert végre megszűnik az utolsó felügyelet is a garázdálkodásuk felett, ami eddig sem vezettet sokra, de mégiscsak ott lebegett a fejük fölött egy esetleges számonkérés.

Miután remélem legalább annyit megtesz az EU, hogy semmilyen szín alatt nem utal további pénzeket a rablóbandának, szerintem következik majd a lakossági megtakarítások megcsapolása. Szükséghelyzetben ez már csak így működik, békekölcsönnek hívták valamikor, most is lesz majd valami neve. És lesz sok feljelentés rémhírterjesztés miatt, mert hogy mi a rémhír, azt majd a diktatúra dönti el. Legnagyobb valószínűség szerint az igazság lesz az. Ha még maradunk néhányan, akik ki merjük és fogjuk mondani.

Lehet tovább agyalni, de sok minden jön még. Választások egyhamar biztosan nem. Ezeknek a leváltása bármilyen demokratikus eszközzel? Esélytelen. Egyetlen út marad. Vagy már az sem. Igaz, minden diktatúra megbukott a történelem során, viszont érdemes utánanézni, hogyan.

Nem tudok mit kívánni azon kívül, hogy mindenki vegye észre: sokkal nagyobb átok ül rajtunk, mint a járvány. Szerintem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.