Március 3,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A méltóság az olyan valami, ami csak a fideszeseknek jár?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 247,470 forint, még hiányzik 2,752,530 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Péntek van, aminek normál körülmények között örvendezni szoktunk – mert utána szombat jön -, de jelenleg eléggé messze vagyunk mindentől, ami normálisnak nevezhető. Annyi azért már most is biztos, hogy április harmadika van. Ezt kell beosztani.

Nagyot lódult a világ néhány nap alatt. Vagy ha a világ nem is – mert például Brüsszelt megállítottuk már régebben, Ausztriát pedig többször is utolértük -, szép kicsiny hazánk feltétlenül az élre tört. Már megint. Hiába, az az agyafúrt, félázsiai kipcsak vér csak nem válik vízzé. Sajnos kézfertőtlenítővé sem, de az egy másik történet. Az van jelen állás szerint, hogy miután dicső vezérünknek sikerült felhergelnie a fél világot – gyanítom, hogy például Afrikában szarnak a fejünkre momentán -, a Századvég előrukkolt a megoldással. Origó:

Századvég: Donald Tusk méltatlanná vált a néppárti elnökséghez

Nyehehe. Tehát nem a Fideszt kell(ett volna már régen) kibaszni az Európai Néppártból, mert szarnak mindenre, amit a pártcsalád alapvető értéknek tart. Francfenét! A néppárt elnökét kell leváltani. Hát ez azért nem jutott volna eszébe másnak, erre csak mi, különleges népség vagyunk képesek. Vagyis nem, én nem tartozom oda, ahová a fideszesek, most jól ki is maradok a dicsőségből. Tehát erre csak ők képesek.

Pedig ha jól belegondolok, mindig is így járt az agyuk nekik. Nem az a baj, ha például – nincs ilyen, csak a példa kedvéért mondom – a fővezér lánya és az ő daliás férje egy arab ország miniszterével tárgyal, hanem az a baj, ha erről az adott ország hivatalos közleményt ad ki, fotókkal illusztrálva. Ráadásul úgy, hogy egészen odáig azt hitték, a magyar fővezér kedves feleségével csacsorásztak.

Aztán az sem baj semennyire sem, ha egyik-másik miniszter vagy ilyesmi lopós kicsit, netán tízszer annyit költ, mint a fizetése. A baj az, ha ezt valaki kideríti, megírja. Az sem baj, ha netán nem jut alapvető felszerelés bizonyos helyen dolgozó szakembereknek. A baj az, ha erről beszélnek.

De már ezek ellen a szörnyűségek ellen van csodaszer. Fel kell jelenteni az összes újságírót rémhírterjesztésért. Aztán, ha párat nyilvánosan meghurcolnak, a többi majdcsak befogja a nagy száját. Na, ennek a logikának mentén érthető az is, hogy nem a Fidesz nagyszerűségeinek kellene elgondolkodni azon, hogy esetleg ők basztak el valamit. Ki kell rúgni a néppárt elnökét, esetleg az Unió vezetőségét vagy bárkit, aki csúnyát mer mondani ártunk és ormányunk bármelyik okos húzására.

Tehát a Századvég tudományos alapon bebizonyította, hogy Donald Tusk immár méltatlan a néppárti elnöki posztra. Azért mert:

Az Európai Néppárt 2012-ben született politikai manifesztuma szerint minden emberi lény egyenlő jogokat élvez, mert az emberi természeten alapuló́ azonos méltósággal van felruházva. A másokkal való́ kapcsolataiban minden egyes személy szabadságát ezért mások szabadságának és méltóságának tiszteletben tartása korlátozza ezen alapvető egyenlőség elismeréséből eredően.

Az EPP elnökének azon szavai, amelyek nem átallanak politikai szövetségeseket egy halálos fertőzéshez hasonlítani összeegyeztethetetlenek a Néppárt politikai krédójával, ezért álláspontunk szerint Donald Tusk méltatlanná vált jelenlegi pozíciójának betöltésére. (Századvég)

Hát nem cukikák? Az megvan mindenkinek, amikor Kövér László ötletszerűen és meglehetősen találékonyan mocskolja az ellenzéket a Parlamentben? És amikor Orbán parazitáknak nevezte az ellenzéket? Amikor Vona Gábor szemöldökcsipeszével élcelődött? És az, amikor a propagandamédia és a kormánypárt közös erővel igyekszik összemosni a pedofiliát és a homoszexualitást? Nagyjából két órán át lehetne sorolni a példákat. Vagy a méltóság az olyan valami, ami csak a fideszeseknek jár? Mert akkor egy szót sem szóltam.

Nade. Az elég biztosnak tűnik, hogy a világ megváltozik. Mégpedig nagyon megváltozik. Az Európai Unió is más lesz, mint amit eddig megismertünk. Valószínűleg nagyon komolyan át fogják gondolni az egész szervezetet, amint túl vagyunk a járvány nehezén. És nem lehet elégszer hangsúlyozni: a vírus a problémáinknak csak az egyik része, a gazdasági válság legalább akkora pusztítást tud okozni. Nem véletlen az, hogy a legtöbb ország igyekszik elébe menni a bajoknak. Próbálják megtalálni a módját annak, hogy a család, az egyén szintjén is segítséget nyújtsanak. Biztosan sok cég, akár óriási cégek is bele fognak roppanni a válságba. Azonban a családok, az emberek kiszolgáltatottabbak és fontosabbak. Egy vállalatot újra fel lehet építeni, egy tönkrement családot, lelkileg-mentálisan megroppant, esetleg öngyilkosságba menekült embert – és ne is gondoljunk arra, hogy hány nap alatt lehet éhen halni – nem lehet újra felépíteni. A tönkrement életeket csak nagyon kivételes esetben lehet helyrehozni.

Nem tudom, milyen gazdasági intézkedéseket fog bejelenteni Orbán Viktor a jövő héten. De ha abban nem lesz benne a jövedelem nélkül maradók felszínen tartása mindaddig, ameddig a gazdaság be nem indul, akkor biztosra merem állítani: iszonyatos idők jönnek. És ehhez a kijelentéshez még üveggömbre sincsen szükségem. Célszerű lenne, ha a kormány és a Fidesz az Unióval, a néppárttal és a fél világgal való hadakozás helyett a valódi, látható, kézzelfogható veszélyekkel foglalkozna. Tudom, sokkal jobban megy nekik a fantomellenséggel vívott küzdelem, tizedik éve ezt csinálják. De ezek a rémek – a járvány és a gazdasági válság – valódiak és semmiféle kommunikációs trükk nem fogja eltüntetni őket.

Kellemes ébredezést kívánok. Majd hamarosan beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!