Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon ki lépett a főnök tyúkszemére?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csudálatos estét kívánok mindenkinek erőben és jó egészségben! (Nemb@zmegezmégmindignemdiktatúra, csak az emberarcú miniszter első ránézésre hülyét csinált az alminiszterelnökből, akire erre egyáltalán nem volt rászorulva, de ez senkit ne tévesszen meg.) Külön üdvözlöm az újabban valahonnan megint tömött sorokban ideszabadult vadhajtásait az emberi civilizáció zsákutcájának!

Bármennyire is égnek áll a hajam Országos Cecília tisztifőorvostól és az ő fogyatékosokra kalibrált, végtelenítve előadott napi bárgyúságaitól (hipós tojás, szellőztetés, hímezés, mossunk kezet, hímezzünk), egy apróságot kénytelen vagyok idepakolni mai műsorszámából. Azt mondta az operatív néni arra a kérdésre, hogy milyen intézkedéseken ügyködnek a háziorvosok ellátása érdekében: köszöni szépen, megkapta a háziorvosok nyílt levelét, (amelyet különben féltucatnyi szervezet írt alá), de az számára nem tartalmazott semmiféle újdonságot. Bizony.

Ez a válasz arra, hogy a háziorvosok szerint elfogadhatatlan Müller Cecília azon több ízben hangoztatott kijelentése, miszerint a háziorvosok feladata beszerezni maguknak a védőfelszereléseket (nem, bazmeg, a hatályos jogszabályok szerint nem a háziorvosok feladata, hanem a járási hivatal kutyakötelessége!!!). És arra is ez a válasz, hogy az a szájbatekert praxisonkénti 50 darab sebészeti szájmaszk + 3 darab ffp1 típusú maszk, amiről nem győztek áradozni a propagandában, kurvára nem lesz elegendő a hosszú távú védekezéshez, de még a biztonságos alapellátáshoz sem. Müller Cecília számára ez sem újdonság. Úgyhogy a háziorvosok kussoljanak és legyenek türelemmel. Vegyék tudomásul, hogy a háziorvosoknak a sebészeti szájmaszk bőven elegendő védelmet nyújt.

Ott van egy rakás ország rossz példája, ahol megfelelő minőségű védőcucc hiányában az alapellátásban dolgozók tömegesen megfertőzödtek (és ezáltal tovább is adták a leprát), erre az országos tisztifőorvos arról lamentál, hogy ő ismer olyat, aki nem visel védőköpenyt, és olyat is ismer, aki jelentős készletett raktározott el védőcuccokból, hát pláne hogy sokan át se vették a nagylelkű Hogy ez mi az istennel függ össze? Hogy ez mire válasz? Semmire. Csak a szokásos. A határtalan és végtelen cinizmus iskolapéldája.

Amúgy dehogy jogsértő megszámozni a halottakat, és odaírni, hogy milyen alapbetegségben szenvedtek. Három hete még jogsértő volt és szenzitív adatokkal való visszaélés is a fertőzőttek/elhunytak területi eloszlásának ismertetése, ma már semmi probléma nincs abban, hogy feltüntetik: a 8-asz számú 38 éves férfi alkoholos májkárosodásban szenvedett. Különben sokat elmond az undorító listájukról, hogy miközben közel egy hete még a közpénzmédiájuk is hírt adott arról, hogy a brit nagykövet helyettese a járvány 10., azaz tizedik magyarországi áldozata, aki 37 éves, a rendkívüli módon megbízható és hiteles koronavirus.gov.hu oldalon tizedik áldozatként egy 75 éves magas vérnyomásos férfi van feltüntetve, úgy, hogy egyetlen 38 éves elhunyt sincs a hivatalos listán.

Ami az igazán fontos dolgokat illeti egy olyan országban, ahol azt is a miniszterelnök dönti el, hogy kell hordani maszkot, vagy nem kell hordani. És ha nem kell hordani, azért nem kell hordani, mert nincs. Amint már mindenki értesülhetett róla, mára virradóra elkészült Semjén Zsolt salátája. Mennyit is vártak vele egészen pontosan? Másfél napot? Egy napot? Vagy még annyit se? Baromira ehetetlen, de legalább pontosan megmutatja, hogy miért kell az egész Fidesz-kormánynak és az összes beszélő fejnek hülyét csinálnia magának mostanság a felhatalmazási buzgalom hevében, és kutyába is lemenni az európai (és amerikai) politikusoknak való visszaszólogatásban. A nemzetközi liberális mainstream megleckéztetésében mostanság kiválóan teljesítő állampárt (Fidesz-KDNP) Semjénre bízta annak bebizonyítását, hogy velük tényleg érdemes összefogni, érdemes elhinni minden szavukat, nyugodtan meg lehet bízni bennük, mert soha a büdös életben nem élnek vissza a bizalommal. Hogy tényleg mindent annak rendeltek alá, hogy megvédjék a magyarok egészségét, életét és megküzdjenek a koronvírussal.

Tegnap este még azt állította az elég rossz színben lévő doktor úr a hahófacebookosoknak készült propagandavideójában, hogy az ellenzék miatt léket kapott a védekezése hajója, de hála a jóistennek az egyszemélyes államvezetésnek sikerült a léket befoltoznia. Ezt örömmel hallottam már tegnap is, ma viszont Semjén éjszaka leple alatt sunyin benyújtott salátatörvényével kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzettel, a magyarok életének megvédésével és a járvány elleni védekezéssel konkrétan hogyan függ össze 

  • a Liget-projekt kiemelten közérdekű beruházássá nyilvánítása, és ezáltal a budapestiek által demokratikusan megválasztott fővárosi városvezetés szemen köpése;
  • az állami/önkormányzati közös fenntartású színházak felügyelőbizottságainak 3-ról 5 fősre történő bővítése, minisztérium által kinevezett csicskákkal való feltöltése;
  • a transzneműek jogi elismerésének törvényi tiltása;
  • a Schmidt Mária NER-ideológus közalapítványának ingyen átpasszolt két darab állami ingatlan?

Azt már nem kérdezem meg, hogy ehhez mennyire kell idiótának nézni szegény fideszes választókat, mert tudom: bármennyire. Azt sem kérdezem meg, hogy egyáltalán hogy volt bőr a pofán megkísérelni a veszélyhelyzet idejére megfosztani a polgármestereket a döntési jogtól, vagyis a polgármesterek nyakába fideszes janicsárokat tartalmazó háborús parancsnokságokat ültetni, mert erre is pontosan tudom a választ: az a biztos, ha orbánista mamelukok kontrollálnak mindent. (Soros Budapestnek felajánlott 1 millió eurója is jól jött volna.)

Úgyhogy szerintem nem az a kérdés, hogyan fért rá ez is Orbán pofájára, Semjén meg bármikor, bárhova, bármit benyújt miután aláírja, hanem az, hogy vajon ki lépett a főnök tyúkszemére, tekintve, hogy valami egészen közröhejes magyarázat kíséretében (mivel a kritikusok nem értenek egyet velük, höhö) üzente meg Gulyással a mindenható: visszavonja a kormány a polgármesterek jogosítványainak korlátozásáról szóló törvényt. Mikor érdekelte utoljára a kétharmados többséget, hogy mit gondolnak a kritikusaik? Akkor most miért érdekli őket hirtelen és váratlanul? Simán hagyhatták volna izgulni még a népet, addig sem foglalkozik a védőfelszerelések hiányával. Ha rádöbbentek pár óra alatt, hogy faszság, akkor egyáltalán miért nyújtották be? Megannyi kínzó kérdés, amire vagy választ kapunk vagy nem, de nekem így is jó. Semjént szénné alázza Gulyás, Gulyást és Semjént szénné alázza a kipcsak főnök, remélem, soha nem hagyják abba. A többi gazemberség viszont marad, úgyhogy mielőtt megsajnálnám őket, eltűnök hirtelen. Jó éjt, jó egészséget!

Ennél többet nem tudtunk hozzátenni a mai naphoz (de ha mindez igaz, holnap még itt leszünk):

Jaj nekünk…

Demokrácia. Hol? 

A magyar kormány egyetlenegy fillért sem kapott

Iskolaérettség: ilyen volt az Oktatási Hivatal önkénye 2020-ban

Mi elugatunk itt magunknak

Egyszer használatos sebészi maszk, sokszor használatos propaganda

Ámen

Vírustúra

Meddig fognak még valótlanságokat állítani?

Olvasóink  szerint ez a helyzet:

• Engem pl. egyáltalán nem nyugtat meg a gépkarabéllyal sétálgató katonák látványa, sőt. Gyaníthatóan nem vagyok ezzel egyedül. Ha mégis, majd békeidőben felkeresek egy szakembert és kezeltetem… (Madárlátta)

• Engem pl a nehéz páncélos járművek nyugtatnának meg, mert, ha rámásznak „a görbére”, akkor „ellaposítják”. :DDD (Az Állampárt jobban tudja)

• Bizony felkészültek a fiúk! 🙁 Már mára virradóra a miniszterelnök helyettes több javaslattal támogatta a főnökét. Jönnek majd itt szépen sorban a jobbnál-jobb ötletek. Mi meg nyugodtan megdögölhetünk! (János)

• Azt hiszem világgá megyek… Eldobom a telefonom, az agyam, törlöm a Facebookot, oszt’ jónapot! Hányok a kormánytól, az egész internettől, a narancstól, a keresztektől, félholdaktól, etc… (Attila)

A nap kiemelt nagy igazsága:

Dühít, hogy mindenhol a koronavírus-járvány elleni védekezésről szóló törvényként emlegetik ezt, holott elsősorban nem erről szól, hanem a korlátlan idejű felhatalmazásról. A rossz megnevezés miatt nagyon sokan hajlamosak félreérteni, mintha bárki is a védekezés ellen háborogna, de hát erről szó nincs. Ha lehetséges, mi legalább nevezzük a nevén a gyereket. (Melinda)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.