November 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jaj nekünk…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,064,917 forint, még hiányzik 1,935,083 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Mindjárt itt a tavasz, már csak párat kell aludni. Folyamatosan helyzet van, hazai is, nemzetközi is. Valami kavarodás van az Index háza táján. Hogy ez mennyiben fogja érinteni a portál munkálkodását, azt én nem látom át, de gondolom, hamarosan ki fog derülni. Az olvasók nem hülyék – mármint a túlnyomó többség nem az -, tudni fogják, mi a helyzet. Addig felesleges találgatni, úgy hiszem.

Vlagyimir Putyin állítólag kezet fogott valakivel, akiről utóbb kiderült, hogy koronavírussal fertőzött. Ez mondjuk még semmit nem jelent, sokan fertőzöttek, de ez nem jelenti, hogy feltétlenül meg is kell azért betegedniük. Putyin egyébként is erős, mint a titán, kemény, mint az asztal sarka. Lebirkózza a medvét, oroszlánt, tigrist, fél kézzel átúszik a jeges folyón, gatyában, szőrén üli meg a lovat, kincset talál a Mariana-árokban, mégpedig szabad tüdős merülés közben. Egyszóval nem kell érte aggódni, két körme között elpattintja a vírust is. Amiről még mindig nem tudjuk, hogy kell vagy nem kell maszkot viselni, azonban a tojást érdemes hipós vízben áztatni, pláne húsvétkor.

Ezt itt Németh Szilárd Facebook oldalán leltem. Eredetileg valami jó kis palacsintareceptért néztem be, aztán ez jött szembe:

Facebook/Németh Szilárd

Ez volt oda írva a képhez:

A Csepelen járőröző katonai rendészeket ellenőrizte Kriston István, Berek Zsolt és Pálinkás Gyula főtörzszászlós, a honvédség vezénylő zászlósai. A járőrparancsnok jelentésében kiemelte: a piacon, a rendelőintézetnél, a gyógyszertáraknál, a bankoknál, a sétálóutcában és a Szent Imre téren is azt tapasztalták, hogy a csepeliek rendkívül fegyelmezetten, türelemmel, egymásra figyeléssel tartják be a kijárási korlátozást. Aki megszólítja a honvéd járőröket, az köszönetét fejezi ki nekik, örül a fegyveres katonák jelenlétének. mert tőlük várja el a köztéri rend és biztonság fenntartását.
“Hazámat szolgálom!” – fejezte be jelentését a parancsnok.

Namost. Biztosan én vagyok a hülye, mindig én szoktam az lenni. Ámde egyáltalán nem értem, miért mászkálnak a katonák hatos csoportokban és főleg mihez kell nekik fegyver? Én az ilyen látványtól nem egyszerűen nem érzem magam nagyobb biztonságban, hanem kifejezetten szorongani kezdek. Mutatok még egy fotót Németh Szilárdtól:

A fegyvert ugye már az előbb sem értettem. A következő kérdésem: amennyiben nem kell maszk az egészséges embereknek, sőtpláne direkt káros, olyat csak viseljen, aki beteg, akkor ezt most úgy kell értelmezni, hogy az összes, Csepelen járőröző katonának hapcikórja van, csak egyedül Németh Szilárdnak nem? Ha mégis ajánlott a maszk viselése, akkor a rezsibiztoson miért nincs? A fideszesek immunisak a betegségekre? Namindegy. Mutatok mást:

Facebook/Orbán Viktor

A képhez tartozó szöveg:

Huszadik nap. Zajlik a 2020-as és a 2021-es költségvetés újratervezése

Ez még ijesztőbb, mint a fegyveresen flangáló katonacsoportok. Ők ketten összeültek néhány papírlappal és két golyóstollal, röhögcsélve újratervezik egy ország éves költségvetését? Vagyis kétéves költségvetését. Nemhogy szakemberek, tanulmányok, de egy számítógép, sőt, egy számológép sem kell hozzá? Ekkora ász a mi vezérünk, hogy ránéz a cetlire, kihúz belőle tételeket, betold, megcserél? Ehhez is ennyire ért? A frász tör ki a gondolattól, hogy tényleg az történik, amit a fotó fölé írtak.

Ha baj van, az néha csodákat hoz elő az emberből. Deutsch Tamás például meglelte az írói vénáját. Most derült ki, hogy az ennyike és bulika nem minden, amit tud, mert komplett cikket írt az Origóra. Ezt mondjuk nem én állítom (mármint azt, hogy ő írta a cikket), hanem a portál. A cikk címe elég is lesz, hogy értsük, miről van szó:

A veszélyhelyzet kihirdetése összhangban van a jogállamisággal Magyarországon

A többit mindenki ki tudja találni. Az a baj, hogy senki nem vonja kétségbe a veszélyhelyzet kihirdetésének jogosságát, de még csak a szükségességét sem. Amit vitatunk sokan országon belül, de már az Unióban, sőt, más földrészeken is, az a rendeleti kormányzás határidőhöz nem kötött volta. Azzal van a baja mindenkinek. Kár, hogy ezt nem sikerült megértenie a nagyon nagyszerű fideszes EP képviselőnek. Sem. Sőt, egyetlen fideszesnek sem. És egyetlen propagandistának sem. Ebből eredően a fideszes szavazók többségét adó tömegnek sem. Elgondolkodtató.

Mindeközben a Magyaridők Nemzeten:

Soros György szervezete, az Open Society Foundations (OSF) is támadja a tegnap a parlament kormánypárti kétharmada által elfogadott, a hatékony járványügyi védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt. A milliárdos spekuláns alapítványának érvei kísértetiesen hasonlítanak az ellenzékéhez.

Sorosnak egyre gyűlnek a bűnei. Nem elég, hogy Budapestnek adott 1 millió eurót és nem Orbán Viktornak, pontosabban a magyar kormánynak, még a törvényt is támadja. Igaz, ebben az esetben is arról van szó, hogy nem a törvényt támadja, hanem azt, hogy az határidő nélkül ad módot a rendeleti kormányzásra, de oda se neki! Egy rendes pártpropagandista annyit hazudik, amennyit csak akar. Senki nem fogja felelősségre vonni. Legalábbis most még nem.

Már megint megtámadták kicsinyke hazánkat:

A felfüggesztett Fidesz azonnali kizárását kezdeményezi a kereszténydemokrata pártcsaládból a dán Konzervatív Néppárt elnöke és európai parlamenti delegációvezetője. Soren Pape Poulsen elnök és Pernille Weiss EP-képviselő kedden hivatalos levélben értesítette erről Donald Tusk EPP elnököt és Manfred Weber frakcióvezetőt. (Népszava)

Állítólag több tagpárt is hasonlóan vélekedik és ezt jelezni is fogják a néppártnak. Ebből egyenesen következik, hogy a propagandisták nekiláthatnak gyártani a cikkeket. Bár sok energiát nem érdemes beleölni, elég a már megjelent (Soros megtámadta az országot, az ellenzék megtámadta az országot) írásokat kicsit átfarigcsálni és már lehet is belebőgni a hívek fülébe. Holott most is csak az történik, hogy a Fidesz – merthogy a Fidesz a tagja a pártcsaládnak, nem a kormány (illetve gyakorlatilag de, miután csak Fideszes és KDNP-s tagjai vannak a kormánynak, KDNP nevű pártot pedig soha, senki nem szavazott be a parlamentbe) és nem az ország -, szokás szerint szemben megy az autópályán és kanyarban előz. Unortodoxék így szokták.

Veszem én a búcsúmat, hamarosan majd jól beszólunk, ahogy szoktunk. Jó ébredezést, jó egészséget!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!