Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán celeb akar lenni, vagy egy ország miniszterelnöke?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét!

Orbán Viktor ma Facebookon kívánt élőzni, vagyis élőben szerette volna tájékoztatni a magyar népet a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális döntéseiről. Hogy miért gondolja azt, hogy őt mindenki követi, vagy egyébként is mindenki a Facebookon csüng, azt másokhoz hasonlóan én sem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy miért nem a közszolgálatinak csúfolt párttévében jelenti be a kormány fontos intézkedéseit, mint minden más, normális kormányfő. A Facebookot celebek szokták használni arra, hogy saját rajongótáborukhoz szóljnak. Orbán Viktor nem egy világsztár – noha celeb még lehet, hiszen társadalmi értéke méltán népszerű celebritásokéhoz hasonló –, ezért az is érthetetlen, mi a fenét akart akkor, amikor délután háromra beharangozta a nagy bejelentését. Az egy dolog, hogy perceket késett, de megjelenését követően össze is omlott a közvetítés. De gond egy szál sem volt, az udvartartás feltöltötte a videót hang nélkül.

Tehát láthatta a fél ország, hogy valamit nagyon bejelent a miniszterek elnöke, csak azt nem tudhattuk meg szinte egy órán keresztül, hogy mégis mit. Mondaná az ember, hogy vicces – és röhögtünk is rajta vélhetően több millióan –, csak hát elviekben komoly döntésekről beszélünk, amit sajnos elég nevetségessé tett Orbán a Facebook szerencsétlenkedése. Mondhatnánk, hogy ezzel koronázta meg a kormány a járvány idején végzett eddigi tevékenységét, de végül valaki kapcsolt és újra feltöltötte a videót, ezúttal már hanggal. Az elhangzottak egyébként meglepő módon fontos és üdvözlendő döntések, de ezt most nem vesézném ki, hiszen nem vagyok közgazdász és nem is tervezek annak látszani, ugyanakkor a pontszerű bejelentések részletei és a következő lépések még nem ismertek. Hogy ki áll az intézkedések mögött azt nem tudom, mindenesetre nagyban mernék fogadni arra, hogy nem Orbán Viktor, aki óvodás módjára olvasta fel egy papírlapról a friss intézkedéseket.

Viszont közben a vírus ugyan hivatalosan szinte alig terjed, a pánik mégis egyre nagyobb. Egyes híresztelések szerint a krumplira már licitálni kell a piacon – aki többet ad, viheti –, a csirkemell ára pedig az egekbe szökött. Vélhetően a brutális áremelkedés nem fog redukálódni csupán erre a két árucikkre, ami igen súlyos helyzetet hozhat. Az ok nem maga a vírus jelenléte, hanem az, hogy egyes emberek a mai napig nem fogták fel, hogy a pánikvásárlásnak semmi értelme nincs. Sokkal nagyobb kárt okoznak másoknak, mint amekkora hasznuk nekik abból származik. Továbbra sem fog beköszönteni a nukleáris tél, a boltok nyitva lesznek, élelmiszer is lesz dögivel, de ha ezt fel nem fogva minden lehetőséget kihasználnak arra az emberek, hogy a 20 kg csirkemell mellé beszerezzenek még 100 liter tejet is, akkor az árak fel fognak menni. Ennek az emelkedésnek pedig ők maguk lesznek az okai.

De érkezett ma „vicces” hír is a koronavírus témájában, mégpedig a következő: Egy 43 éves férfit kedden reggel betért egy józsefvárosi boltba, vásárolt, majd távozóban egy kézigránátnak látszó tárgyat vett elő, és azzal fenyegetőzött, hogy azzal megállítja a vírust. Országos  az agyhalál, úgy tűnik. A fejekben már biztosan pusztít a járvány. A férfi elfogásáról – amit természetesen a TEK hajtott végre – van felvétel is, érdemes megtekinteni.

Ezek mellett az operett törzs is sajtót tájékoztatott délután, azonban az ott elhangzottakról majd a kolléga fog mesélni hosszabban holnap reggel. Lényeg a lényeg, Magyarországon jelen állás szerint, hivatalosan mindössze 58 fertőzött van, ami pontosan ugyanannyi mint a Feröer-szigeteken. Továbbra is remélem, hogy ok nélkül kérdőjelezem meg ezeket a számokat.

Mai írásaink:

Nem most kell megnyerni a választást

Beszéljük meg közös dolgainkat

Pintér Sándornak valamilyen különös szervezete van?

A hondurasi csaló

Távoktatási segítség

Ez tényleg hosszadalmas és nehéz küzdelem lesz

Vajon képesek vagyunk tanulni mások hibáiból? 

Ha szeretlek

Nem ellenük, értük

Ha van valami pozitívuma ennek a helyzetnek

Az olvasó véleménye örök és szent:

• Nem tudom, van-e arra adat, hogy Viktátor olvasta-e a Mein Kampf-ot. De azt tudom, azóta, hogy néhány napja megnéztem a “Hitler’s Propaganda Machine” első részét, hogy kérdés nélkül is tudom a választ. No és Köszönjük nektek Emesék!☠️ (Gábor)

• Mindig voltak, vannak, lesznek a katasztrófáknak vámszedői. Ez engem jobban elkeserít mint a helyzet maga. Ha van magadabbrendű igazságszolgáltatás akkor érje őket utol mihamarabb! (Zsanett)

• Szerintem meg amúgy az ellenzék eléggé kussba van és csak a még szabad sajtó kritizál teljes joggal. Ezek meg már most ordítanak, mint a komplexusos kisegér. Mert komplexusuk van. És lelkük mélyén ők is tudják, hogy darab szart se érnek. (Tibor)

A nap kommentje:

Háborús időkben mindig voltak, akik jól megszedték magukat. Volt ötletük, visszaéltek a helyzettel. Nem gonoszabbak a fideszes maffiánál, akik békés időkben szedik meg magukat, miközben egyetlen ötletük van: a lopás. (kolozsi)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.