Január 28,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem most kell megnyerni a választást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ma én vagyok Gyuribá’ és ezennel meg is ragadom az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet: szerda van. Ebből következően holnap csütörtök, ami mifelénk kukanap. Tehát kukatolás indul.

Annyira nagyon meghatóan édes a párt és az ő médiája. Komolyan, egyfeszt csorognak a könnyeim azoktól a szívbemarkoló felhívásoktól (követelésektől és fenyegetésektől), miszerint az ellenzéki pártok, az ellenzék, a független média dolga most nem a kritizálás és a számonkérés, hanem a teljes együttműködés és a kormány támogatása. Mert közös a baj (ami teljesen igaz), közös az ellenség (ez is igaz), együtt kell működnie az országnak (pláne igaz), nincs helye most a széthúzásnak és a politikai csatározásoknak. Szóval demennyire egyetértek én mindezzel. Ámde.

Összefogni a bajban? Segíteni a magyaroknak? Megdicsérni az egészségügyi és rendvédelmi dolgozókat? Értelmes ötletekkel előállni? Lószart, mama! Rémhíreket terjeszteni, uszítani, áskálódni, a kákán is csomót keresve szidni a kormányt, amiért nincs tízmillió vírusteszt, ötmillió lélegeztetőkészülék, miért zár/nem zár be ezt, azt, amazt– ez ma a magyar ellenzék. Rosszabbak, mint a vírus. De micsoda szerencse, hogy ez a romlott lelkületű társaság csak „ellenzék”! Isteni kegyelem, hogy a 2015-ös barbár invázió után a mostani világjárvány idején sem a Gyurcsány-, Donáth-, Hadházy- és Pikó-féle aljaemberek kezében van hazánk kormányrúdja! (Pilhál Tamás, PestiSrácok 2020. 03, 17.)

Arató Gergely (exemeszpé, exoktatási exálomtitkár, jelenleg Dékápárt, azt hiszem) sikerrel verte le ma azt a lécet, amit eddig nem gondoltunk leverhetőnek. A tegnapi parlamenti napirend előtti felszólalásában ugyanis sikerült egy olyat mondania, ami – jesszumpapi, hogy ez az ember oktatási államtitkár lehetett – azt hiszem még kedves ellenzéki hívek számára is több mint necces. Szerinte ugyanis a kormány volt az, ami nem akadályozta meg a vírust a határátlépésben. (Csizmadia Tamás, PestiSrácok, 2020. 03. 17.)

Rémhírterjesztésből más portálok is próbálnak mostanság komolyabb bevételt generálni. A liberális kurucinfo vasárnap szintén órákig tartotta címlapjának tetején azt a hírt, miszerint két hét múlva 50-60 ezer fertőzött lesz Magyarországon. A hisztériakeltés legfőbb hazai képviselői ezt természetesen nem saját kútfőből találták ki. A szakmaiság álcájával élve a Magyar Orvosi Kamara elnökére hivatkozva írták. Értik, Magyar Orvosi Kamara, ha ők mondják, akkor ez biztos így lesz. Az irományból az az apró részlet kimaradt, hogy a MOK elnöke az a Kincses Gyula, aki Gyurcsány Ferenc korábbi államtitkára volt és a mai napig az egyik legnagyobb rajongója. Tehát a Magyar Orvosi Kamara nem szakmai szempontokat képviselve kelti a rémhírt, hanem bizony komoly politikai célokkal, ami ebben a helyzetben több mint gusztustalan. (Bohár Dániel, 888.hu 2020. 03. 17.)

Tóth Bertalan (MSZP) kifejtette, hogy minden felelősség Orbán Viktoré. Ebben történetesen igaza van, és pontosan ez a felelősség és a felelősség vállalása különbözteti meg őt az ellenzéktől, amelyik immáron tíz éve soha semmilyen felelősséget nem viselt és nem vállalt semmiért, csak jártatta a száját feleslegesen és összevissza.

(…) Nála már csak Jakab Péter (felszámolóbiztos, Jobbik) volt izgalmasabb. Jakab amúgy általában is annyira izgalmas, mint egy kora februári, esős és ködös kedd délután, de most még ezen is túltett.

(…) S persze a DK meg a Godzilla-tekintetű Szabó Tímea sem maradhatott ki a hülyeségbeszélési versenyből… (Bayer Zsolt, Magyar Nemzet 2020. 03. 17.)

Hozhatnék még akárhány részletet. Tehát az ellenzék fogja be, működjön együtt (kivel, drágaságaim?), egyazászlóegyatábor, fogjunk össze. Ez lefordítva fideszről magyarra annyit jelent, hogy a lakájmédia munkatársai ész, korlátok és nyakló nélkül támadhatják az ellenzéki pártokat (természetesen a közös cél, az ország, a nép érdekében), nyugodtan lehet éppen úgy hazudozni és személyeskedni (ugye, drágaszép Godzilla-tekintetű lovagkeresztes barátom?), mint eddig, de az ellenzéki pártoknak és a nem közpénzből zabáltatott (többnyire az olvasók jóvoltából tengődő) független médiának erkölcsi, valamint kutya kötelessége mindezt szó nélkül tűrni és a kézmosás pontos menetét elmagyarázni az olvasóinak, lehetőleg óránként.

Arról is be lehet számolni természetesen – szintén akár óránként is -, hogy Orbán Viktor megint, ismét és újfent vadhajnalban fáradt be a munkahelyére. Bevallom, még soha nem jutott eszembe megünnepelni a postást azért, mert kihozta a levelet, sem a fodrászt, amiért nem felgyújtotta, hanem levágta a hajamat. A miniszterek elnökének az a dolga, azért fizetjük – nem csak őt, még rengeteg embert -, azért vannak kiváltságai, azért tolunk a segge alá autót, helikoptert, repülőt, azért fizetünk az ő kényelméért, védelméért és kiszolgálásáért, hogy végezze a dolgát. Miután nem árufeltöltő napi nyolc órában bruttó kétszázötvenezerért, az a minimum, hogy ha helyzet van, akár napi 24 órában tegye a dolgát. Ezt nem szükséges megünnepelni, ezt vállalta.

Tehát: Orbánt és a kormányt nem kell ünnepelni azért, amiért végzi a dolgát. Továbbra sem tévedhetetlen sem ő, sem a kormány (ahogy senki nem az), nincs és nem is lehet megtiltani azt, hogy a hülye döntéseket, nyilvánvalóan hibás vagy egyenesen káros intézkedéseket kritikával illessen bárki. A veszélyhelyzet nem arról szól, hogy Orbán vagy bárki más  váratlanul tévedhetetlen lett. És főleg nem arról szól, hogy a lakájmédia rátelepedjen a járványra és minden ellenállás nélkül, sunyi módon megágyazzon a az ellenzék eltiprásához. Nem a koronavírusra kapaszkodva kell megnyerni Orbánnak a következő választást. Akkor sem, ha lakájék fizetése ettől függ. Ha létezik gusztustalan, féreg üzemmód, az biztosan ez. Még Godzilla-szemmel nézve is.

Kellemes ébredezést!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!