Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mennyire kell ehhez hülyének nézni a drága állampolgárokat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

reggelt estét kívánok mindenkinek is! Megborult az egyensúly, ezért ma kivételesen az este az új reggel nekem. Ez annyiban közügy, hogy én vagyok a soros, és az alábbiakban könyörtelenül elmesélem minden kínomat, bár nyavalyogni nem szándékozom.

Először is tök jó hír, hogy Farkas Flórián jól láthatóan ép és egészséges és szabadlábon van, és ugyan a nyilvánosság elől a gazdáját megszégyenítő elszántsággal menekül, a viccestenyerű ember évértékelő szeánszára (amit kevesebb mint 24 óra alatt ötször ismételt meg teljes egészében a százmilliárdos Migráns1) azért beesett. Biodíszletnek. Ott ugyanis nulla volt a kockázata annak, hogy egy eltévedt hazaráuló újságíró esetleg a gyöngyöspatai szegregált romák aktuális, meglehetősen átlátszó kormányzati cseszegetéséről kérdezi. Pedig jó lenne tudni, hogy ez a kiemelten hasznos tagja a társadalomnak – aki 2018 áprilisáig romaügyekért felelős miniszterelnöki biztosként futott, aki ebbéli minőségében kizárólag ama bizonyos Híd a munka világába elnevezésű programmal kapcsolatos korrupciós botrányokat és meglovasított milliárdokat volt képes felmutatni – miként vélekedik erről a kérdésről. Ha már köztörvényes bűnözőként, a cigányság felzárkóztatásának hóhéraként még mindig ott pöffeszkedik a NER-tutiban, és a haja szála nem görbül. Vajon a társadalom igazságérzetét ez nem borzolja, csak az a 100 milliós kártérítés elosztva hatvan cigány családdal?

Amellett, hogy a Fidesz azt hazudja hajtogatja, hogy a Soros-hálózat fordítja egymás ellen a romákat és nem romákat (még véletlenül sem a miniszterelnök, aki kollektíve dologtalan, ingyenélő bűnözőkként mutogat rájuk, akik mindenféle munkavégzés nélkül kártérítést kapnak), az én igazságérzetemet például borzolja az is, hogy Rogán államtitkára, Dömötör Csaba a Hír TV nevű pártkanálison azzal keltette a hangulatot tegnap este, hogy azt senki ne várja el (tőlük), hogy a börtönök átalakulnak wellness hotellé. Jó lenne tudni, hogy ki, mikor, hol állította, milyen ítéletben van benne az, hogy a fideszes törvények alapján kártérítések kifizetésére kötelezett fideszes államot bárki azért marasztalta el, mert a magyar börtönökben nem olyan állapotok uralkodnak, mint Mészáros és Tiborcz luxusszállodáiban? Mennyire kell ehhez hülyének nézni a drága állampolgárokat? És ha ennyire hülyének nézik a drága állampolgárokat, akiknek az igazságérzetét gyomrozzák mostanság reggeltől estig, akkor miért csodálkoznak azon, hogy minimálisan tájékozott ember egyszerűen nem tudja komolyan venni ezt a demokratikusnak hazudott bohóckodást? Ha már az alapállítás is hazugság, mi a francról és főleg miért konzultálnak?

Továbbmegyek: a magyar emberek véleményére kíváncsi, a demokratikus döntéshozatal és az emberek megkérdezésével az emberekkel együtt kormányzás elvét magáénak hazudó állampárt úgy függeszti fel a börtönviszonyok miatti kártérítések kifizetését (Varga Judit igazságügyi dekázó már be is nyújtotta az ehhez szükséges törvénymódosítást a parlamentben), hogy a nemzeti konzultáció még a kanyarban sincs. Ebben a javaslatban egyebek mellett ez áll:

… az alapvető jogokat sértő elhelyezési körülmények miatti kártalanítási igény tárgyában hozott határozatban megítélt kártalanítási összeg 2020. június 15-ig nem fizethető ki.

Az indoklást ötezerszer hallottuk az utóbbi másfél hónapban: „a kormány elítéli a börtönviszonyokkal kapcsolatos fogvatartotti sérelmek kártalanítására indított perek körüli visszaéléseket, amelyek súlyosan sértik a társadalom igazságérzetét…” Továbbá „nemzeti konzultációt kezd annak érdekében, hogy olyan új szabályozás születhessen, amely híven tükrözi az állampolgárok véleményét.” Ebben minden benne van. Csak éppen arra nincs magyarázat, hogy a kormány miért lázadozik a saját törvényei, a saját alkalmatlansága és úgy általában azon játékszabályok ellen, amelyeket magára nézve elfogadott. A legvéresebb kutyakomédiánál is szánalmasabb, hogy ha előre tudják a nemzeti konzultáció eredményét, akkor miért reszelgetik a saját szellentésüket hónapokon keresztül, mi a jóisten akadályozza meg az egyik napról a másikra, az éjszaka leple alatt, sunnyogva jogszabályokat hozó kormányt abban, hogy megfelelő szabályozást alkosson, amire aztán ne lehessen mutogatni, hogy a Soros-hálózat és a bűnpártoló ellenzék.

Mondjuk attól, hogy újabb raklapnyi jogerősen megítélt kártérítést nem hajlandóak kifizetni, már sokat nem rontanak azon az előkelő képen, amely a strasbourgi ítéletek végre nem hajtását ábrázolja. A fideszes állam az ellene hozott, úgynevezett „elvi jelentőségű ítéletek” (pl. a ki nem vizsgált rendőri bántalmazások, a csak garázdaságként kezelt gyűlölet-bűncselekmények, a tömeges börtönzsúfoltság sok évtizedes problémája vagy az egyházi státuszoktól önkényesen megfosztott vallási közösségek ügye) 74 százalékát (!) nem hajtotta végre. Ezzel az Európa Tanács tagállamai (47) közül csak Azerbajdzsánt és Oroszországot sikerült lekörözni, ahol még ennél is rosszabb a helyzet.

De nem baj, mert cserébe egykori valutaneppereket, a NER által kiváltságosként kezelt, zsírosra hízott pénzes jordán üzletembereket meg államilag kitüntetünk. Nem mi, hanem Áder és Orbán. Akiknek korábban átjátszották a főváros egyik legkülönlegesebb épületét, a Párisi udvart. Állami hitel, kiemelt beruházás, offshore cégek, és egy közkedvelt közterületből külföldi, dörzsölt üzletemberek szállodás magánbizniszének része lett. Volt, nincs. És mert ez nem volt elég, most megkapták a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét is. Nemzeti kormány, társadalmi igazságérzet, és én kérek elnézést.

Meg azért is, mert magamtól soha nem jöttem volna rá erre sem: a Honvédelmi Minisztérium szerint a Fidesz pártalapítványának rendezvénye nem pártrendezvény. Mármint az a rendezény, amit évértékelőnek hívnak, és amit a Balog Zoltán nevű egykori fideszes miniszter, jelenlegi református lelkész vezette fideszes pártalapítvány, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervez évről-évre, ahova kizárólag a Fidesz és a holdudvara teheti be a lábát, az nem pártrendezvény. Na ehhez vajon mennyire kell hülyének nézni a drága állampolgárokat? Fogalmam nincs, honnan veszik a bátorságot nap mint nap, de nem tudnak hibázni. Németh Szilárd külön nem tud mellényúlni. Úgyhogy mindenki induljon oszlásnak, aki azon van kiakadva, hogy miután az elmúlt 30 évben soha nem fordult elő, hogy pártok/kormányok főtiszteket sorakoztattak fel politikai rendezvényeken, a tintás kezű egy órás hörgéséhez viszont egyenruhás tábornokok asszisztáltak. Annak tudatában, hogy a honvédelmi törvény tiltja a katonáknak, hogy egyenruhában részt vegyenek politikai rendezvényeken. Tényleg én kérek elnézést, hogy egyáltalán szóvá tettem, és hogy egyáltalán még bárki számon merészeli kérni ezeken a törvények betartását.

Már húzok is a véreres naplementébe, csak még elmondom, hogy van ez az MVM nevű állami cég, amelyik jobb pillanataiban félmilliárdokat vág hozzá az álcivil CÖF-típusú fideszes szervezetekhez. Ennek az MVM-nek az egyik leányvállalata 13 milliárd forintos jelzálog hitelt vett fel, hogy ki tudják fizetni Orbánnak mielőtt megvették Mészárostól az elavult, veszeséges Mátrai Erőművet, amiről mai napig nem tudjuk, hogy pontosan mennyibe közpénzbe került. Mindenkinek, aki adót fizet. Csak az a 100 millió forintos gyöngyöspatai kártérítés, csak az ne bántaná annyira a társadalom igazságérzetét.

Néhány olvasói vélemény, különös tekintettel arra, hogy az olvasónak mindig igaza van:

Egy régi, rég elfeledett világot akarnak visszahozni olyan időkben, melyekben a tegnap már nem csak „volt”, hanem egyenesen elavult… Mennek vissza, és szorongatják a kályhát, az egyetlen stabil pontot, amire a múltjukból emlékeznek. Gyávák. Gyávák szembenézni azzal, ami van, és még gyávábbak belenézni a jövőbe. És ez teljesen jól van így. (Mogorva)

Amíg a szocik voltak hatalmon és csábították a multikat, ezek a tetü narancsok hogy fújtak, prüszköltek a multikra. „Nem leszünk gyarmat!”. De lám, van a köpönyegnek másik oldala is. (Tibor)

A nevében is benne van, ha elköltjük a közpénzt, közbe’szerzünk. Mindig így volt, csak most nagyon profin, fillér se marad, és még utólag is emelkedik az alkotmányos költség. Ez a valós alkotmányos identitásunk. (Lajos)

Adócsökkentés a multiknak… Az orbán-mészáros-tiborcz-garancsi-csányi maffiacsalád is multi ám! Nincsenek véletlenek, fogy az uniós pénz, az étvágyuk viszont nem csökken, sőt! A kisbetűkért nem kérek figyelmeztetést, mint írtam, nincsenek véletlenek! (Attila)

Mi ezt tudtuk hozzátenni a mai naphoz:

Talán félt, hogy beletenyerel a koronavírusba, az meg odaragad a tintapaca mellé az enyvbe

Szuverenitás, az

Leforrasztott ólomkoporsó

Házi praktikák

Gulyás: A közpénzek elköltése átlátható és világos

Salvini belépett, de nem akar kilépni 

Az úri közönség gurgulázva röhög, és lilásvörösesre tapsolja a tenyerét

Bujdosó kuruc rigmusa

Elég a nyavalygásból!

Ez a hazám

A nap kiemelt nagy igazsága:

Ugyan melyik hombárfejű csinovnyikot érdekel az ország jövője? Azon kívül ami a fővezér végtelen étvágyát tápláló asztalról leesik, semmi de semmi sem számít, csak a saját túlélésük fontos, mi csupán szenvedő asszisztensek vagyunk ebben az undorító színjátékban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.