Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán félt, hogy beletenyerel a koronavírusba, az meg odaragad a tintapaca mellé az enyvbe

Jó reggelt, szépet is és tavaszit is! Remélem, mindenki remekül aludt és senki nem forgolódott álló éjjel aggodalmak közepette, hogy vajon sikerült-e a Fidesz vezérének lesikálnia a kezéről a tintafoltokat. Én mondjuk azóta is próbálom elképzelni, hogyan lehet úgy elkenni a tollból kifolyó tintát, hogy ebben mindkét tenyere aktívan részt vett, azonban a hófehér ingujja nem lett tintás és még a javítgatott szöveg sem vált olvashatatlanná. Nekem tutira nem sikerült volna. Talán pontosan ezért nem vagyok fideszes. Nem tudok ilyen kunsztokat.

Na de, miután Orbán anyuka büszkeségének sikerült tegnap értékelni az elmúlt száz év személyes sikereit, tegnap összeült a Parlament épületében a szavazóbrigád. Igaz, kicsit kényelmetlenné tette a helyzetet, hogy néhány ellenzéki képviselő is ott hőbörgött, de a portás már akcióba lendült. Hadházy Ákost ki is tiltotta hirtelenjében, így talán majd édesebben alszik éjjel, hiszen megint jól szolgálta a gazdáját.

Tiszta szerencse, hogy nem egyedül van Kövér László a maga helikopterségével, mert a végén még magányos is lenne szegényke. Nincs joga az ellenzéknek azzal megvádolni a kormányt, hogy gyűlöletet keltenek – mondta a szintén légi közlekedési eszköz Völner Pál miniszterhelyettes az ellenzéki képviselőknek. Oszt vajon mi a bús francért ne lenne hozzá joga? Az éjjel Szájer belefaragta az alaptákolmányba? Netán Németh Szilus felkúszott valami hegyre és a hóna alatt lehozott egy porcelán klotyócsészét, amibe bele volt vésve, hogy az ellenzéknek mostantól kezdve mihez van joga és mihez nincsen? Esetleg Orbán tintafoltos tenyeréből olvasták ki? Beszarás. Amúgy nyugodtan nyugodjon meg Völner kartárs, mert attól majd megnyugszik. A kormány – annak tagjai és propagandistái -, valamint a komplett udvartartás egyre gátlástalanabbul kelti a gyűlöletet. Ez náluk hatalomtechnikai eszköz. Az a kormány, amelyik a lopáson és a hazudozáson kívül mást nem tud felmutatni, kénytelen folyamatosan háborúzni. A háborúhoz ellenség kell. Ellenséget gyártani pedig gyűlöletkeltéssel lehet. Ezt sem a Fidesz találta ki, ők is lopták, mint minden egyebet. Az ellenzék jogait pedig nem Völner Pál fogja megszabni.

Nade. Tegnap volt a parlamentben az évadnyitó előadás, ám a miniszterek elnöke nem méltatta arra sem a rajongótáborát, hogy szónokoljon nekik egyet. Sőt, még csak befáradni sem méltóztatott a munkahelyére. Havasi Bertalan meg is magyarázta azon nyomban: a koronavírus olyan égető téma, hogy arról kellett Kásler doktorminiszternek egy semmitmondó előadást tartania, ezért nem jelent meg Orbán. Talán félt, hogy beletenyerel a koronavírusba, az meg odaragad a tintapaca mellé az enyvbe. Mást nem tudok elképzelni.

Ritkán szoktam eltöprengeni azon, hogy merjek vagy ne merjek írni valamiről, amit fontosnak gondolok. Most mégis ez történt. Gondolkodtam, megosszam-e az alábbi posztot. Hiszen fontos. Ahogy látom, nem csak nekem okozott fejtörést a dolog, hanem a független (és magát függetlennek valló) médiának is. Ezt abból gondolom, hogy nem láttam sehol ezt a hírt. Ha volt is valahol, nagy visszhangot nem keltett. Egy egészségügyi intézmény kéréséről van szó. Négy darab eszközt szeretnének vásárolni, hogy a kis betegek (szívbeteg kisgyerekek) nagyobb biztonságban legyenek és hogy ne legyenek ágyhoz és monitorhoz kötve, ha az állapotuk ezt nem követeli meg feltétlenül. A négy eszköz – legalábbis a kommentek között keresgélve ezt találtam – nagyjából 8 millió forintba kerül. Erre kér pénzt az intézmény. Egyrészt persze felforrt az agyvizem, hogy szaros 8 milliót nem talál a kormány a költségvetésben, és most nem vagyok hajlandó felsorolni, mi mindenre költenek milliárdokat feleslegesen. Másrészt eltöprengtem azon, hogy az utóbbi időben elég sokszor előfordult hasonló esetben az, hogy a kormány üvöltve letagadta a dolgot és ráadásul az az intézmény vagy dolgozó ütötte meg a bokáját, aki a civilekhez fordult segítségért. Ennek az oka pedig az, hogy pénzt kapni ilyen módon az ellenzéki oldalon lehet – kivéve természetesen, ha Mészáros Lőrinc marketing célból nagylelkűsködik a közpénzből kihasított vagyona morzsáival -, a kormánypárti táborban nem nagyon. Már csak azért sem, mert a hívek egy része úgy gondolja, hazugság az egész, szárnyal az egészségügy. Is. Aki tudja, hogy nem így van, annak meg nem futja adományra, azzal van elfoglalva, hogy elég vastag ikszet húzzon a Fidesz neve mellé, nehogy elessen a kiló krumplitól és a közmunkától.

Ez így eléggé sakk-matt. Akiktől kérni lehetne és adni is szoktak, azoktól nem lehet kérni, mert megsértődik az országnak az ő kormánya és bosszút áll. Az ellenzéki médiához nem lehet fordulni segítségért, mert az árulás. A kormánypárti médiához sem lehet, mert ez annak a beismerése lenne, hogy mégsem tündököl annyira a magyar egészségügy, mint amennyire a kormányzati örömujjongások alapján tündökölni kellene. Ha nem gyerekekről lenne szó, mi sem mozgatnánk a fülünk botját sem, nehogy még mi legyünk az ellenség, amiért felhívtuk rá a figyelmet. De gyerekekről van szó. És nyomorult 8 millió forintról. Nekünk pedig van havonta félmillió olvasónk. Ha csak egy kicsi töredéke az olvasóknak utal egy mozijegyre való összeget, máris meg lehet venni az eszközöket. Szóval teszünk egy próbát még egyszer, utoljára. Tíz nap alatt a szükséges 8 millióból 1 millió forint jött össze. Az egy fél készülék ára. Lássuk, tudunk-e segíteni. Megosztjuk a posztot, de előtte még kellemes ébredezést kívánok mindenkinek. Hamarosan jövünk és beszólunk, ahogy az szokásunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!