Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jutalmak. Mert az államtitkároknak is kell az elismerés, ebben nem különböznek a dolgozóktól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Akkor ez most, hogyan is van? A nyugdíjasok dolgozzanak, ha egy kicsit jobban akarnak élni, vagy legalább ne legyen gondjuk a rezsi meg a kaja kifizetése? Akár betegen, akár féllábon, akárhogyan. De ha lehet, közben neveljék az unokáikat is. Így lesznek idős korukra fergetegesen sokoldalú életművészek. Élnek vagy halnak. Ugye, nem mindegy.

Miközben a fiatalokat elzavarják a munkahelyükről. Mert ez a családbarát kormány mindent megtesz értük. Hogy a búbánatos francba szüljenek agyba-főbe, ha még munkájuk sincs? Tessék mondani, nekünk közpénz drága, Novák elvtársnő! Nem fordítva kellene? Már csak a megélhetésükért. Azon kívül, hogy az Orbán veri a mellét, hogy minálunk mindenki dolgozhat, aki akar. Ja.

Egyre többször fordul elő manapság, hogy fiatalokat küldenek el az álláshelyekről – írja a Népszava. Meg is ugrott Magyarországon a fiatal munkanélküliek száma. A legutóbbi mért időszakban, tavaly szeptember-november közötti három hónapban átlagosan 8300-al több fiatal (15-24 év közötti) van munka nélkül, mint egy évvel korábban. Ezt a KSH-juk mérte.

Ez azt jelenti, hogy minden negyedik állástalan magyar a fiatal generációból kerül ki. A fiatalok munkanélküliségi rátája 13,2 százalék, míg a munkavállaló korú lakosság egészében ez a szám mindösszesen 3,5 százalék körül stagnál – írják. Az elemzésből kiderül továbbá, hogy főként a feldolgozóiparban, azon belül is a járműgyártás területén érzékelhető a munkaerőigény csökkenése:

A cégek elsősorban azt az eszközt használják, hogy nem hosszabbítják meg a határozott idejű munkatársak szerződését, illetve a határozatlan idejű munkavállalók esetében a távozók helyére nem vesznek fel új dolgozót – mondta el a lapnak László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke.

Csillag Márton a Budapest Intézet vezető elemzője szerint:

elképzelhető, hogy a lassuló gazdasági növekedésre reagálnak így a munkaadók. A korábbi tapasztalatok alapján ugyanis a válságot elsőként mindig a fiatalabb korosztály sínyli meg, hiszen őket könnyebb és olcsóbb elküldeni. A fiatalok foglalkoztatásának csökkenése az első jele annak, hogy nem bővül tovább a foglalkoztatottság.

Ja, a dübörgő gazdaságban az úgy működik, hogy felvesznek fiatalokat dolgozni, akik örülnek, hogy van munkájuk, aztán egyszer csak az utcán találják magukat. Mert mire kéne esetleg egy kis fizetésemelést, juttatást adni, gyorsan kicserélik őket másokra – és kezdődik elölről minden. Így olcsóbb.

Ezért nagy szemfényvesztés az egész család- meg foglalkoztatási politikája a NER-nek. Aki belevág a babaváró programba meg a rosseb tudja mibe, az nem a szegényebb ember fia, lánya. Azt csak a jómódú szülők tehetik meg, hogy eltartják szemük fényét addig, amíg válogathat az állások között – hátha nem kell a fizikai vagy a nehezebb, felelősségteljes munkába belehalni. Kipasszolta az állam a közoktatásból a 16 éves kölyköket. Mit csináljanak? Közmunka is egyre kevesebb, marad a lődörgés vagy a vagy van, vagy nincs alkalmi meló.

Így történik meg, hogy egyre több fiatal keresi a boldogulását Európa jobbik felén. Mert milyen ország az, amelyikben idős emberek kénytelen dolgozni; milyen ország az, ahol a jövő generációját is semmibe veszik? Tényleg ott tartunk, hogy a maguk kebelbeli haverjaikon kívül nem számít itt sem öreg, sem fiatal, senki. Azért arra kíváncsi lennék, hogy a nem munkanélküli, minisztériumig iperedett Rácz Zsófia helyettes államtitkár látott-e már reménytelen helyzetben levő fiatalt. Dehogy látott, hátméghogy találkozott volna velük! Ugyan. Ez ugyanolyan látványposzt, amilyenből van száz, ezer. Ugyanarra megy ki a játék. A zsebbe suska ezt meg is oldja.

Egy a lényeg, hogy ők jól éljenek, egy lényeg, hogy Kásler Miklós doktor az egészségügy kinyírásáért felvegye az év végi magas jutalmat – írja a Blikk. Vagy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodánál Kovács Zoltán félrebeszélő kommunikációs, Nagy János programirodát vezető államtitkár és Dömötör Csaba minden fideszesek miniszterhelyettese előbb motivációs elismerésként, majd jutalomként kap egy-egy havi fizetést ráadásként, vagyis összesen 2,6 millió forintot.

Hű, a mennydörgős Tell Vilmos nyila, motivációs elismerésként! Azt eddig nem tudtam, hogy a hazugságot, gyűlöletet meg a lopást, korrupciót még jobban kell ösztönözni. Ezek szerint igen, mert még nem vagyunk eléggé belesüppedve a lócitromba. Mármint Magyarország.

A Miniszterelnöki Kormányirodán egyszeri 2 millió forintos jutalmat kapott Fónagy János és Juhász Edit. De például Varga Judit jogtipró minisztériumában – miniszteri elismerő oklevél címen – egyhavi miniszteri illetményt utaltak az arra érdemeseknek: az 1 millió 944 ezer forintos juttatást hárman érdemelték ki a négy politikai államtitkár közül, köztük az egyre jobban Fidesz-arcúvá váló Völner Pál képviselő. A Pénzügyminisztériumból csak egy államtitkárt jutalmaztak, Banai Péter Benőt, aki szintén egyhavi miniszteri fizetést kapott meg pluszban. Palkovics László innovációs miniszter 1,3 millió forint nyalási díjat dobott oda az államtitkárainak.

Várjunk! Államtitkár nyal a miniszternek; a miniszter nyal a miniszterelnöknek; a miniszterelnök nyal az összes havernak, rokonnak, csókosnak, mert ebben a szopókás körforgásban úgyis minden ragacsos út hozzá vezet.

Folytatom: Az Agrárminisztériumban összesen 1,15 millió forinttal díjazták a vezetőket, ami 850 ezer forint motivációs elismerésből és 300 ezer forint SZÉP-kártyából tevődik össze. Az EMMI-ben 1 milliót szakíthattak év végén az államtitkárok. Itt még jutalmul az egészségügy meg a Tízparancsolat meg az ősmagyar kutatás világszínvonalú megvalósításáért Kásler Miklós ugyanúgy felvette a pluszpénzt, mint az államtitkárok. Közpénzt. Pofátlanul.

…és aljas módon. A lap megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a miniszterek milyen szempontokat mérlegelhetnek a jutalomosztás során.

„A kérdésben a törvény irányadó. Az államtitkárok jogállásáról szóló jogszabály alapján az államtitkár jutalomban részesülhet. Mind a három államtitkár kiemelkedő teljesítményt végzett a saját területén, erre tekintettel részesültek jutalomban” – válaszolta a Kabinetiroda.

Nyugalom, az elmúlt tíz év őzbogyó különdíjára érdemes vélemény még csak most jön.

Közpénzzel kitömve. Kiszelly Zoltán díjnyertes aljasságot mondott

Az állami vezetőknek is szükségük van ösztönzőkre. Mindenki szereti az elismeréseket, az államtitkárok is, mindenkit lehet motiválni, az állami vezetőket is, ebben nem különböznek a dolgozóktól az államtitkárok.

Ezt mondta Kiszelly Zoltán közpénzzel kibélelt, udvari politológus, a Századvég Politikai Iskola tanára a Blikknek. Királyi pancser. Szóval, abban igaza van, hogy az államtitkárokat nem sorolja a dolgozók közé. Nincs is miért. Túl sok az ösztönző a magyar emberek elnyomására. Elrágcsáltam már elég sok kenyérhéjat, de azt azért soha nem gondoltam volna, hogy az lesz a következménye a valós élet(em)nek, hogy pökhendi, eszét vesztett hatalmi csávók szörnyülködtessenek el.

Most már pontosan ott tartunk, hogy a fáraók, császárok és királyok is elszégyellnék magukat ennyi embertelen ostobaság, zsarnokság hallatán. Én még csak rágcsálok tovább egy kicsit, de mi lesz az országból és a jövőjükből kiiktatott fiatalokkal.

Vagy remegünk – ki-ki miért – tovább, vagy kirúgjuk a sámlit a sötétség orbáni majmai alól.

Az önök véleménye

Csak kiegesziteskeppen: 13 eve 7 milliot vettunk kolcson. Sajat haz vasarlasa. Nos: eddig 12.5 milla visszafizetve es meg tartozok 11 millaval. 🤔 Az ördögbe is (Bryan King)

Arányaiban hasonló számaim vannak. 2008: 9M, visszafizetve: 13M, pillanatnyi tartozás: 12,5M, lejárati idő: 2043 (73 éves leszek). (Rita)

Évente 100-150 alkalommal éri támadás a kiérkező mentősöket Győrfi Pál szerint. (Sz. Éva)

A választásról csak annyit, hogy borítékolva volt az eredmény! Már szombaton olyan képek keringtek, hogy Dézsi, az új polgi! Sokan mondták, hogy miért nem Tímea indúlt, nagyobb esélye lett volna! Nem hiszem! Nem győzi írni, hogy betegség miatt lépett vissza! Győriek ezt akarták, de megszívtuk mindannyian! (T. N. Éva)

Győr már akkor kiállította magáról a bizonyítványt, amikor Borkait újraválasztotta a botrány után. Úgy tűnik abban a városban ez az erkölcsi szint (keresztényi értékrend). Ezután az ellenzéknek fölösleges volt erőlködnie. (Judit)

Az eredményből én azt szűrtem le, hogy igaza van a FIDESZNEK. Az embereket nem érdekli, hogy kifosztják őket, hogy az ő pénzükből k.váznak, kokainoznak, flancolnak.. Csak Orbán legyen a miniszterelnök. Ez egy ennyire hülye nép. (Tiroli)

Így írtunk mi

Soros Györgyön kívül kinek a felelőssége?

Ezek ugyanazok

Mi a magyar most?

Az éhség nagy úr – látlelet napjaink Magyarországáról

A Fidesz erős és sikeres országot épít, mondá Kovács Zoltán

Ne tűrjenek, ne szenvedjenek tovább! Váljanak el!

A tökéletes figura a rabok, ügyvédek, civilek elleni hergelésre

S mint én magam, oly magányosan

Gyűlölet, gyűlölet, gyűlölet

Satnya kis saját valóság

A nap kommentje:

Győrben van a német Audi gyár. Muszáj volt a városnak fideszesnek maradni mindenáron, mert ha a mutyikra fény derül, minden borul. És a gyárban sok győri munkavállaló dolgozik….. (Márti)

…mert nagyon szép zene.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.