Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros Györgyön kívül kinek a felelőssége?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Épeszű, szellemi és fizikai egészségben gazdag jóreggelt kívánok! Hétfő van, azaz műszakváltás esete forog fenn, ennek megfelelően ezen a héten kénytelenek lesznek velem beérni. Jó hír, hogy még ez a hét sem tart örökké. Érvényes ez sok egyébre is, ami szintén nem tart örökké, még ha a legképzettebb tenyérjósok sem tudják megmondani, hogy pontosan meddig tart. Például az örök napos oldalon sütkérezés.

Úgy döntöttem, sem a szűkebb és tágabb celebvilág ragacsos pletykáival, sem a koronavírus-járvány áldozatainak pontos számával nem fogom kelteni a feszültséget, teregetni a pánikot. Mert bár rendkívül súlyos és közérdekű kérdés ez, de mintha megint kissé el lenne túlozva az apokalipszis falra festése az óránkénti helyzetjelentésekkel és nagybetűs nyomasztásokkal, hogy hányan haltak bele hol, és micsoda katasztrófa leselkedik ránk. Igen, a helyzet aggasztó, egy kitörőben lévő világjárvánnyal állunk szemben, a vírus új, az ellenszer kidolgozása nem egyik napról a másikra történik, de a kattintásbarát pánikkeltés nézetem szerint nem segít. Ott pláne nem, ahol a riogatásra és a pánikkeltésre komplett kormányzás épül.

Ami a mindennapi nyomorúságunkat illeti. Úgy alakult, hogy Borkai meztelen és korrupt hátsója egyáltalán nem zavarta össze a győri polgárokat abban, hogy párttársát a Fideszben (hagyjuk ezt, hogy Borkai kilépett a Fideszből), Dézsi Nagybetűs Orvos Csaba Andrást lazán-röhögve polgármesterré válasszák. Dézsi több szavazatot (23.932) kapott, mint ősszel Borkai (19.308), Pollreisz Balázs (16.646), az esélyesnek nevezett ellenzéki kihívója viszont kevesebbet, mint Glázer Tímea (18.662), a luxuskurvázó korrupt ex-polgármester októberi ellenfele. Ezek a száraz tények és a százalékos arány tekintetében is elég egyértelmű az 56,14 és a 39,05 közötti különbség. Több fideszes, de kevesebb ellenzéki szavazó ment el voksolni, mint októberben, vagyis további tény, hogy 2010 óta nem szerepelt ilyen jól a Fidesz Győrben. Vagyis Győrre nem érvényes az a tétel, hogy a Fidesz gyengül, az ellenzék erősödik.

Utólag persze könnyű okoskodni, hogy milyen okokra vezethető vissza ez az eredmény, aminek nyomán a ma esti Sajtóklubban majd ing-gatya szakad a melldöngetéstől és a gúnyos vicsorgástól, de a tényekkel való szembenézést valóban nem kellene megkerülni. Abban nem vagyok biztos, hogy az ellenzéknek egyáltalán volt bármilyen minimális esélye nyerni abban a Győrben, ahol a luxskurvázó, korrupt Borkait a botrány csúcsán képesek voltak polgármesterré választani. És ez akkor is igaz lenne, ha az ellenzék egy széles körben ismert közszereplővel vágott volna neki a választásnak, de mintha nem ezt történt volna. Nem vagyok meggyőződve arról sem, hogy volt egyáltalán ilyen a tarsolyukban. Még annyit, hogy a friss polgármester azt nyilatkozta a Borkai-botrányra utalva, hogy kaptunk egy pofont a sorstól, a győrieknek kicsit piros az arca, és hogy Győr olyan, mint egy virágoskert, vannak gyomok, amiket ki kell gyomlálni, de új palántákat is kell ültetni. A csökött agyammal nem érek fel ez utóbbi kertészeti bölcsesség szintjére, nem pontosan értem, hogy mire gondolt a költő, azt viszont rögzítsük: a választást eldöntő győrieknek kicsit sem piros az arca a fideszes Borkai miatt. Október 13-án sem találták kínosnak, és most sem érezték úgy, hogy miután a Fidesz megszívatta őket (megszavaztatták velük Borkait azért, hogy lemondathassák), inkább egy pár gumicsizmára szavazzanak, semmint a nagybetűs fideszes doktor úrra. Ez a helyzet, teljesen felesleges szépíteni, majd az okos elemzők összerakják a csata utáni tájképet.

Mindeközben apropó csata: a Bayer-showban Horváth László az ötös számú vállán sírta el, hogy Gyöngyöspata csatatér lett, a cigány családokat eszközként és ürügyként használják Soros emberei, hogy

megint el lehessen mondani Magyarországról és Orbán Viktorról, hogy rasszista, cigánygyűlölő és egyébként itt szörnyű viszonyok vannak. 

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de ez a duplanévtelen térségi képviselő volt az, aki bedobta a köz tudatába, hogy micsoda rohadékság ez a 100 milliós szegregációs kártérítés, micsoda bírósági ítéletek születnek, és a naponta kormányzatilag eltüntetett csilliárdok országában mekkora igazságtalanság csődbe vinni egy önkormányzatot. Hogy szegény dolgos honatya nem tud az utóbbi évek fantasztikus gyöngyöspatai fejlesztéseiről beszélni, mert megint áll a balhé, aminek célja, hogy lejárassák a drága miniszterelnök urat. Hát faszért kellett országos hisztériát kreálni ebből az ügyből, miért kellett a társadalom legsötétebb ösztönei alá muzsikálva, egy jogerősen megítélt kártérítésre felkapaszkodva a dologtalan, munka nélkül milliókhoz jutó cigányság rémképét a falra festeni? Mármint azon kívül, hogy Orbán Viktor csak akkor képes érvényt szerezni a politikusi zsenialitásának, ha van mindig ellenség, akivel harcolni lehet? Már a Rétvári nevű államtitkár is elismerte, hogy kár érte a gyöngyöspatai családokat, innentől kezdve ki az, aki ürügyként használja ezeket az embereket arra, hogy a törvények és a jogerős bírósági ítéletek fölé helyezze magát?

Hogy szörnyű viszonyok vannak, azt nem én találtam ki és talán nem is Soros. Jelenleg a Csenyétén történt tragédiánál nincs elkeserítőbb példa arra, hogy mennyire szörnyűek a viszonyok. Ahol a mentő megvárja a rendőrt, mielőtt bemegy a roma telepre. Hogy a beteg közben meghal? Előfordul. Az a helyzet, hogy itt 10 éve megy a téglaporos melldöngetés arról, hogy a tíz éve elmúlt 8 évhez képest dübörög minden. Aztán történik egy ilyen eset, és a fél ország vérben forgó szemekkel dörzsöli a kezét, hogy ezek ilyenek, ezek nem emberek, megérdemlik, csak saját maguknak köszönhetik. Csak közben úgy telt el ez a tíz év, hogy halovány kísérletek sem történtek az ország eme nyomorúságos közösségeinek felzárkóztatására, a pusztulatból való kiemelésére. Nemhogy két hét alatt nem lett rend, de egy kapavágás nem történt a cigányok integrálására. Nagyon jó lenne tudni, merre kujtorog ilyenkor az ország díszcigánya, akinek feladata lett volna (Orbán nevű gazdája és haverja állítólag ezzel bízta meg) ezeket az isten háta mögötti romatelepeket a civilizáció útjára terelni? A propaganda zászlóshajói évek óta egymás tyúkszemére taposva riogatnak a hanyatló Európa no-go zónáival, ahova a büdöstalpú migránsok miatt fehér ember be nem meri tenni a lábát. Tényleg szörnyű. Közben meg mi történik? A mentősök az ország legszegényebb településének határában várják a rendőröket, mert rettegnek a romáktól. Kinek a felelőssége ez? Soroson kívül. Nem vádaskodom, meg sem próbálok igazságot tenni, csak kérdezem. Kinek a felelőssége az, hogy ilyen állapotok uralkodnak az országban?

Najó. Akkor egy lábjegyzetes baromi jó hír a végére. De legalább a TEK dolgozóit nagy becsben tartják az elvtársak. A félmillió forintos karácsonyi jutalomtól a 640 ezres bruttó fizetésig semmiben nem szenvednek hiányt. Ez nettóban 425 ezret jelent és a közrendőrök bérének bő dupláját teszi ki. Egyelőre ennyi, vigyázzanak magukra, minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!